Thumbnail
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προτείνουν ακόμα την καθιέρωση του 9,5 ως γενικού βαθμού προαγωγής μεταξύ των τάξεων του Λυκείου

Αλλαγές στον τρόπο προαγωγής των μαθητών στο Λύκειο προτείνουν 14 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τροπολογία που κατέθεσαν, στην οποία προβλέπεται ότι δεν θα συνυπολογιστεί για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση η φετινή βαθμολογία στην Α' Λυκείου όπου εφαρμόστηκε για πρώτη χρονιά με αρνητικά αποτελέσματα η τράπεζα θεμάτων. Οι 14 βουλευτές μιλούν για «ιδιαίτερα πρόχειρη εφαρμογή του νέου συστήματος» κι εκτιμούν ότι η πρότασή τους είναι επιβεβλημένη «για την αποτροπή φαινομένων σχολικής αποτυχίας μαζικών διαστάσεων».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προτείνουν ακόμα την καθιέρωση του 9,5 ως γενικού βαθμού προαγωγής μεταξύ των τάξεων του Λυκείου, καθώς «βασική επιδίωξη κάθε εκπαιδευτικού συστήματος θα πρέπει να είναι η ενθάρρυνση της συμμετοχής και η επιτυχής ολοκλήρωση της φοίτησης για όσο το δυνατόν περισσότερους μαθητές και μαθήτριες». Επίσης ζητούν όσοι μαθητές παραπέμπονται σε επανεξέταση τον Σεπτέμβρη να εξετάζονται από θέματα που καθορίζει ο διδάσκοντάς τους. Τέλος, οι 14 βουλευτές προτείνουν αλλαγές και για τον βαθμό προαγωγής των μαθητών που προέρχονται από το εξωτερικό.

Πηγή: ΑΥΓΗ
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα