Thumbnail
Φοιτητικοί Σύλλογοι

Να επιστραφούν τώρα τα 187 εκατομμύρια ευρώ που κλάπηκαν από τα αποθεματικά των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ το 2012 με το PSI καθώς επίσης και το 50% των προϋπολογισμών των πανεπιστημίων που μειώθηκαν τα τελευταία 6 χρόνια.

Αυτό είναι το... «email» που έστειλαν χτες κατά τη διάρκεια δυναμικής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών που πραγματοποίησαν οι φοιτητικοί σύλλογοι του Ιστορικού - Αρχαιολογικού, των Νηπιαγωγών, των Παιδαγωγών, των Τουρκικών Σπουδών, της Νοσηλευτικής και της Νέα Φοιτητικής Εστίας ΕΜΠ, ο σπουδαστικός σύλλογος της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών, μαζί με τις Επιτροπές Αγώνα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών από άλλες σχολές πανεπιστημίων και ΤΕΙ της Αττικής, επισημαίνοντας ότι η κατάσταση στις σχολές έχει φτάσει στο απροχώρητο: Σοβαρές ελλείψεις σε καθηγητές, διοικητικούς υπαλλήλους, προσωπικό καθαριότητας και φύλαξης. Εργαστήρια να κλείνουν λόγω αδυναμίας λειτουργίας. Το χέρι στην τσέπη για αναλώσιμα, βιβλία, σίτιση, στέγαση. Σε πολλές σχολές τα κτίρια δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών. Δεν υπάρχουν Εστίες που να καλύπτουν τους φοιτητές που έχουν ανάγκη. Δεκάδες Ιδρύματα το προηγούμενο διάστημα είχαν βγάλει ανακοινώσεις όπου προειδοποιούσαν ότι δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν με τα ελάχιστα χρήματα που παίρνουν σήμερα από το κράτος.

Εξαμελής επιτροπή των φοιτητών/σπουδαστών συναντήθηκε με παρατρεχάμενους του υπουργείου Οικονομικών όπου έδωσαν σχετικό υπόμνημα με τα αιτήματά τους. Λίγο αργότερα κατήγγειλαν τη στάση του υπουργείου: «Μας δήλωσαν ότι δεν είναι διαθέσιμος ούτε ο υπουργός, ούτε κάποιος από τους υφυπουργούς για να απαντήσει στα δίκαια αιτήματά μας. Οι σύμβουλοι του υπουργείου (...), μας έκαναν ξεκάθαρο ότι "δεν θα δώσουν πίσω ούτε ένα ευρώ από τα αποθεματικά των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ" και ότι πρέπει να αρκεστούμε στην "πρόθεση της κυβέρνησης να δει κάποια στιγμή το ζήτημα". Είναι προκλητικοί. Την ίδια ώρα που στα διάφορα τραπέζια διαπραγματεύονται σκληρά πόσα δισ. θα δώσουν στις τράπεζες και τις μεγάλες επιχειρήσεις αφήνουν τις σχολές μας να βρίσκονται ένα βήμα πριν το λουκέτο».

«Μήπως δεν έχεις λεφτά να σπουδάσεις; Μήπως είσαι άνεργος; Τώρα όλα τελείωσαν με το νέο φάρμακο "Βαρουφέξ". Δε θα σου λύσει τίποτα απ' όλα αυτά αλλά θα σου δώσει μια αίσθηση ...αξιοπρέπειας». Την ίδια στιγμή παιδιά από φοιτητικούς συλλόγους του ΕΚΠΑ με χιούμορ και φαντασία «δίνουν ρέστα» έξω από το υπουργείο με θεατρικό δρώμενο εμπνευσμένο από την επικαιρότητα.

Η απάντηση φοιτητών/σπουδαστών οργισμένη: «Δε μπορούμε να βολευτούμε με την "αξιοπρέπεια" και τις προθέσεις της κυβέρνησης. Τα λόγια του αέρα δεν απαντάνε σε κανένα από τα προβλήματά μας. Γι' αυτό συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Το επόμενο διάστημα συνεχίζουμε την οργάνωση της πάλης μέσα από τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς μας συλλόγους, μέσα σε κάθε έτος για τις σπουδές και το μέλλον που μας αξίζει».

Σε αυτά τα πλαίσια προχωρούν σε πανελλαδικό διήμερο δράσης σε κάθε σχολή στις 23 Μάρτη για κάθε οξυμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κάθε σχολή και στις 24 Μάρτη για να φτιαχτούν τώρα Εστίες που να καλύπτουν τις ανάγκες όλων των φοιτητών που έχουν ανάγκη.


Πηγή: Ριζοσπάστης

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα