Thumbnail
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Να αποσυρθεί το Νομοσχέδιο για την Έρευνα, ζητούν η Ένωση Ελλήνων Ερευνητών και οι Ομοσπονδίες εργαζομένων των Ερευνητικών Κέντρων

Ανάρτησαν κείμενο συλλογής υπογραφών στο διαδίκτυο και διοργανώνουν Συνέντευξη Τύπου

Πρόκειται για κείμενο διαμαρτυρίας και συλλογής υπογραφών για την απόσυρση του υπό συζήτηση στη Βουλή νομοσχεδίου για την «Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία» και την αλλαγή της πολιτικής περικοπών των κονδυλίων της έρευνας από την κυβέρνηση, αναρτήθηκε από την Ένωση Ελλήνων Ερευνητών και τις Πανελλήνιες Ομοσπονδίες Εργαζομένων στα Ερευνητικά Κέντρα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, ΠΟΕΕΚ-Ι και ΠΟΣΕΕΙΙΔ, στο https://secure.avaaz.org/el/petition. Το κείμενο απευθύνεται στην ελληνική και διεθνή επιστημονική κοινότητα, αλλά και στην κοινωνία και είναι αναρτημένο σε τέσσερις –προς το παρόν– γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, πορτογαλικά και ελληνικά).

Αύριο, Δευτέρα 20 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί Συνέντευξη Τύπου των εκπροσώπων της ΕΕΕ και των δύο Ομοσπονδιών, με το ίδιο θέμα, στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ στις 12.00 το μεσημέρι.

Οι Ερευνητές και οι εργαζόμενοι στα Ερευνητικά Κέντρα ζητούν την υπογραφή του πιο πάνω κειμένου, καθώς επίσης και της ανοικτής επιστολής που ερευνητές από τον Ευρωπαϊκό Νότο απευθύνουν προς τους φορείς χάραξης πολιτικής για την Έρευνα στην ΕΕ (http://openletter.euroscience.org/open-letter-greek/). Στην επιστολή αυτή διαμαρτυρίας που δημοσιεύτηκε στο Nature και αναδημοσιεύτηκε ταυτόχρονα σε πολλές ευρωπαϊκές εφημερίδες [«The Guardian» (Βρετανία), «Le Monde» (Γαλλία), «La Reppublica» (Ιταλία), «Publico» (Πορτογαλία), «El Pais» (Ισπανία) και «Le Soir» (Βέλγιο), «ΤΑ ΝΕΑ», «Το Βήμα» (Ελλάδα)], οι ερευνητές περιγράφουν ότι, παρά την ετερογένεια στην κατάσταση της επιστημονικής έρευνας στην κάθε χώρα, υπάρχουν μεγάλες ομοιότητες στις καταστροφικές πολιτικές που ακολουθούνται, και καλούν τους πολίτες να υπερασπιστούν τον ουσιαστικό ρόλο της επιστήμης στην κοινωνία.


ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ (ΕΕΕ - www.eee-researchers.gr)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ
- ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ (ΠΟΕΕΚ-Ι)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΕ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ (ΠΟΣΕΕΙΙΔ)

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ιασωνας
Τροχαίο στην Βουλή: Οι αστυνομικοί πήγαν να ρίξουν ευθύνες στον νεκρό Ιάσονα
Ο βασικός αυτόπτης μάρτυρας και συνοδηγός του οχήματος επιχείρησε με την κατάθεσή του να αποδώσει εμμέσως ευθύνες στο νεαρό οδηγό της μηχανής
Τροχαίο στην Βουλή: Οι αστυνομικοί πήγαν να ρίξουν ευθύνες στον νεκρό Ιάσονα