Thumbnail
Λιγότερα μαθήματα περισσότερη δημιουργία

Προ των πυλών βρίσκεται μια νέα εκπαιδευτική μεταρρύθμιση σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου παιδείας με στόχο αλλαγές στα δημοτικά σχολεία και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, η μεταρρύθμιση θα περιορίσει τον αριθμό των μαθημάτων και θα προσθέσει δημιουργική απασχόληση αλλά και περιορισμό της ανάγκης για διάβασμα  στο σπίτι.

Όπως είπε ο Α. Λοβέρδος μέσα στον Οκτώβριο θα συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας και το Συμβούλιο των πρώην υπουργών Παιδείας που θεσμοθέτησε πρόσφατα ο ίδιος.

«Βασικό τους θέμα θα είναι οι αλλαγές στο δημοτικό. Το δημοτικό που διαμορφώνει τους Έλληνες. Κατά βάση η φιλοσοφία της πρότασης που θα κάνω είναι λιγότερα μαθήματα περισσότερη ενασχόληση με ζητήματα που ολοκληρώνουν το παιδί. Δημιουργική απασχόληση, άθληση, καλλιτεχνικά» είπε.

«Το να έχεις 18 μαθήματα στο δημοτικό είναι απόδειξη ότι είσαι για το τρελοκομείο, είναι απόδειξη ότι για κάποιον άλλον δουλεύεις, όχι για τα παιδιά. Αυτό θα αλλάξει και θα νομοθετηθεί τον Ιανουάριο. Θα εισηγηθούμε στη Βουλή, έπειτα από διάλογο τριών μηνών, τις αλλαγές για την Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευση που διαμορφώνει τους σύγχρονους πολίτες, τους σύγχρονους Έλληνες» είπε ο Α. Λοβέρδρος (στη ΝΕΡΙΤ).

Και πρόσθεσε ότι  δεν έχει σκοπό να κάνει άλλη αλλαγή στην εκπαίδευση, καθώς «ούτε είμαι ματαιόδοξος ούτε χρειάζομαι αυτές τις αλλαγές για να γίνω ακουστός. Και τι έγινε που τον έκανες τον νόμο Αφού ποτέ δεν εφαρμόστηκε και ο άλλος τον άλλαξε. Θα είμαι, πιστεύω στην ευχάριστη θέση με τους δύο – τρείς προκατόχους μου να κάνουμε έναν απολογισμό για τον νόμο του 2011 για τα πανεπιστήμια, δεν θα τον αλλάξω, δεν θα τον πειράξω. Άρα, όχι ματαιοδοξίες αλλά μια προσπάθεια να είμαστε λίγο χρήσιμοι».

Ακόμα ο Α. Λοβέρδος διευκρίνισε ότι οι προηγούμενες παρεμβάσεις του, όπως λ.χ. η επανεισαγωγή της Πληροφορικής ως εξεταζόμενο μάθημα για όσους θέλουν να σπουδάσουν επιστήμες πληροφορικής, η αύξησης της Γυμναστικής κατά μια ώρα στη Γ’ Λυκείου και η μείωση της ύλης ειδικά στα εσπερινά σχολεία που θα γίνει από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής είναι διορθώσεις στην πράξη και όχι στρατηγικές αλλαγές. «Ότι έγινε θα μείνει όπως είναι, κανένα τμήμα πανεπιστημίου δεν θα κλείσει ή ΤΕΙ αν δεν το εισηγείται το ίδιο το πανεπιστήμιο ή το ΤΕΙ» κατέληξε ο υπουργός Παιδείας.

Προανήγγελλε επίσης ότι σύντομα θα τεθούν σε διαθεσιμότητα άλλοι εκπαιδευτικοί που εμπλέκονται σε υποθέσεις παιδοφιλίας. «Έχω απευθυνθεί σε όλες τις Εισαγγελίες της χώρας και με ενημερώνουν αμέσως. Βέβαια έπονται και άλλοι. Με τα παιδάκια που είναι στο σχολείο δεν μπορούν να έχουν καμιά επαφή» υπογράμμισε.

Δείτε εδώ αναλυτικά δηλώσεις του σχετικά με τις επικείμενες αλλαγές

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

patra_ksilodarmos
Πάτρα: «Αθώος τσακωμός παιδιών» λέει ο πατέρας του παιδιού που χτύπησε τον 9χρονο
«Άλλος επεξεργάστηκε το βίντεο και έγραψε υπότιτλους», λέει ο πατέρας του 7χρονου που ξυλοκόπησε 9χρονο
Πάτρα: «Αθώος τσακωμός παιδιών» λέει ο πατέρας του παιδιού που χτύπησε τον 9χρονο