Thumbnail
Νέα Δημοσκόπηση

Με 6% προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Palmos Anlysis για το Tvxs.gr, ενώ στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής η διαφορά με τη ΝΔ ανέρχεται στις 7,5 μονάδες. Διχασμένοι εμφανίζονται οι πολίτες σχετικά με το αν η σημερινή κυβέρνηση θα πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία. Τι αναφέρουν για το σενάριο Grexit, για το ενδεχόμενο νέων μέτρων και την κυβέρνηση που μπορεί να αντιπαρατεθεί με καλύτερους όρους με την τρόικα, αλλά και τις πολιτικές παρεμβάσεις όπως αυτή του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Μια ημέρα πριν από την πρώτη ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή και εν μέσω μιας εκστρατείας τρομοκράτησης από την κυβέρνηση με τη συνδρομή εγχώριου και διεθνούς τύπου, η δημοσκόπηση της Palmos Anlysis για το Tvxs.gr που πραγματοποιήθηκε πανελλαδικά από τις 14 έως τις 16 Δεκεμβρίου, δείχνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με περίπου 6% έναντι της ΝΔ.

Ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 28%, η ΝΔ 21,9%, η Χρυσή Αυγή 5,6%, το ΚΚΕ 4,7%, το Ποτάμι 4,3%, το ΠΑΣΟΚ 3,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 3,4%. Άλλο κόμμα απαντάει το 4,1%. Το 12,6% των πολιτών απαντάει πως δεν έχει ακόμη αποφασίσει και το 3,2% απάνταει Δεν ξέρω – Δεν απαντώ. 2,1% δηλώνουν πως θα ρίξουν λευκό ή άκυρο, ενώ το 3,7% απαντάει πως δεν πρόκειται να ψηφίσει.

Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 34,5%, η ΝΔ 27%, το Ποτάμι 6,5% όπως και η Χρυσή Αυγή. Το ΚΚΕ 6%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες 5% και το ΠΑΣΟΚ 4,5%. Άλλο κόμμα το 10%.


 

Στην εκτίμηση κατανομής εδρών: Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνει 146 έδρες, η ΝΔ 75, η Χρυσή Αυγή και το Ποτάμι 18, το ΚΚΕ 17, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 14 και το ΠΑΣΟΚ 12.

Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 71%, έναντι 18% της ΝΔ. Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς με 38%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει το 32%. Κανένας από τους δύο απαντά το 27%

Πηγή: Tvxs.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ερασαμους
Erasmus+: Το 32ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Green Revolution the Best Solution»
Τα θέματα που διαπραγματεύτηκαν μαθητές και εκπαιδευτικοί αφορούσαν την περιβαλλοντική ρύπανση, την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και την κλιματική...
Erasmus+: Το 32ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Green Revolution the Best Solution»
ανατρεπτικη συμμαχια
Δημοτικός Σύμβουλος: «Να αποσυρθούν τα ρατσιστικά θέματα της Ημερήσιας Διάταξης»
«Όμως οι άστεγοι, ντόπιοι και μετανάστες έχουν ανάγκη από ανθρώπινη κατοικία κάτι που η κυβέρνηση Ν.Δ. το έχει στο στόχαστρο της και την προορίζει να...
Δημοτικός Σύμβουλος: «Να αποσυρθούν τα ρατσιστικά θέματα της Ημερήσιας Διάταξης»