Thumbnail
Υπουργείο Παιδείας

Θέμα: «Μεταβολές σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2014 - 2015»

    Σχετ.: το αρ. πρωτ. 169106/Δ4/7-11-2013 έγγραφο, Δ/νσης Διοικ. Υποθέσων Π.Ε. & Δ.Ε.,

               Τμήματα Α΄ & Β΄, Υ.ΠΑΙ.Θ.

         Έχοντας υπόψη το ανωτέρω και σύμφωνα με τις διατάξεις των §§ 1 και 2 του άρθρου 11 του Ν. 1966/91 για το σχολικό έτος 2014-2015 προτείνονται οι κάτωθι μεταβολές .

         Ι.   Συγχωνεύσεις:

              Ια. Τη συγχώνευση του 1ου Εσπερινού ΓΕ.Λ. Θεσ/νίκης με το 2ο Εσπερινό ΓΕ.Λ. Θεσ/νίκης από την οποία θα προκύψει το 1ο Εσπερινό ΓΕ.Λ. Θεσ/νίκης και το οποίο θα στεγαστεί στις εγκαταστάσεις του νυν 2ου Εσπερινού ΓΕ.Λ. στην οδό Ικτίνου 5.

              Το νέο σχολείο θα έχει κατά προσέγγιση 238 εγγεγραμμένους (δεν ταυτίζεται με τους ενεργούς λόγω ιδιαιτερότητας του σχολείου) μαθητές και 10 τμήματα.     

              Ιβ. Τη συγχώνευση του 3ου ΓΕ.Λ. Θεσ/νίκης με το 7ο ΓΕ.Λ. Θεσ/νίκης από την οποία θα προκύψει το 3ο ΓΕ.Λ. Θεσ/νίκης και το οποίο θα στεγαστεί στις εγκαταστάσεις του νυν 7ου ΓΕ.Λ. Θεσ/νίκης στην οδό Ελένης Ζωγράφου 4.

             Το νέο σχολείο θα έχει κατά προσέγγιση 246 μαθητές (117  του 3ου ΓΕ.Λ. + 129 του 7ου ΓΕ.Λ) και 11 τμήματα.

              Ιγ. Τη συγχώνευση του 13ου Γυμνασίου Θεσ/νίκης με το 17ο Γυμνάσιο Θεσ/νίκης από την οποία θα προκύψει το 13ο Γυμνάσιο Θεσ/νίκης, το οποίο θα στεγαστεί στις εγκαταστάσεις του νυν 17ου Γυμνασίου Θεσ/νίκης στην οδό Χριστοπούλου 6.

           Το νέο σχολείο θα έχει κατά προσέγγιση 193 μαθητές (95 του 13ου Γ/σίου + 98

του 17ου Γ/σίου) και 9 τμήματα.

      Για τις ανωτέρω προτάσεις ελήφθη υπόψη κατά κύριο λόγο η βιωσιμότητα των σχολικών μονάδων και η εύρυθμη λειτουργία τους σε συνδυασμό με τον αριθμό των μαθητών, την  ορθότερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού και τις υπάρχουσες κτιριακές υποδομές.

        Αναφορικά με την εικόνα που διαμορφώνεται, μετά την αποδοχή της πρότασής μας, ως προς τις ανάγκες που θα προκύψουν σε εκπαιδευτικό προσωπικό ανά κλάδο και ανά νέα σχολική μονάδα, όπως αυτή προκύπτει από την έως σήμερα  ηλεκτρονική καταγραφή

των στοιχείων στο σύστημα sarvey και με την επιφύλαξη για τις  συνταξιοδοτήσεις του ήδη υπηρετούντος σε αυτά προσωπικού (αυξητική τάση),: α) δεν προκύπτουν ελλείψεις μη δυνάμενες να καλυφθούν (με εξαίρεση ενδεχομένως τις ειδικότητες ΠΕ08 και ΠΕ15) και β) τα πλεονάσματα θα αξιοποιηθούν κατά προτεραιότητα για την κάλυψη των αναγκών του επόμενου σχολικού έτους.

    ΙΙ.   Μεταστεγάσεις

            ΙΙα. Η αποδοχή της υπό στοιχείο Ιβ πρότασής μας επιβάλλει τη μεταστέγαση του 7ου Γυμνασίου Θεσ/νίκης και τη συστέγαση του με το νυν 3ο Γυμνάσιο Θεσ/νίκης στις εγκαταστάσεις του τελευταίου (Αποστόλου Παύλου 28).

           ΙΙβ. Η αποδοχή της υπό στοιχείο Ιγ πρότασής μας επιβάλλει τη μεταστέγαση του  17ου Γ.Ε.Λ. Θεσ/νίκης στις εγκαταστάσεις του νυν 13ου Γυμνασίου Θεσ/νίκης (Εγνατίας 132).

        ΙΙγ. Προτείνεται η μεταστέγαση του 10ου Γυμνασίου Καλαμαριάς (138 μαθητές) στις εγκαταστάσεις του νυν 3ου Γυμνασίου Καλαμαριάς (257 μαθητές) και η συστέγασή του με αυτό.

           ΙΙδ. Η αποδοχή της υπό στοιχείο  ΙΙγ πρότασής μας επιβάλλει τη μεταστέγαση του 3ου ΓΕ.Λ. Καλαμαριάς (376 μαθητές) στις εγκαταστάσεις του νυν 10ου Γυμνασίου Καλαμαριάς χάριν της εύρυθμης λειτουργίας και των τριών σχολικών μονάδων (ασφυκτική συστέγαση 3ου Γυμνάσιου Καλαμαριάς και του 3ου ΓΕΛ Καλαμαριάς 11 + 15= 26 τμήματα).

Οι προτάσεις ΙΙγ και ΙΙδ είναι αναγκαίες καθ΄ όσον οι απαιτήσεις του 3ου ΓΕ.Λ. σε αίθουσες διδασκαλίας, λόγω και μαθημάτων κατεύθυνσης και επιλογής, είναι αυξημένες και αποσκοπούν στην ελαχιστοποίηση των προβλημάτων που ανακύπτουν από την κατανομή του μαθητικού τους δυναμικού. 

 

 Η Διευθύντρια

Δ.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης

Δρ. Άλκηστις Ζερβοπούλου

           Φυσικός Ρ/Η

 

 

    Θέμα: «Μεταβολές σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας

               Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2014 - 2015»

    Σχετ.: το αρ. πρωτ. 169106/Δ4/7-11-2013 έγγραφο, Δ/νσης Διοικ. Υποθέσων Π.Ε. & Δ.Ε.,

               Τμήματα Α΄ & Β΄, Υ.ΠΑΙ.Θ.

         Έχοντας υπόψη το ανωτέρω και σύμφωνα με τις διατάξεις των §§ 1 και 2 του άρθρου 11 του Ν. 1966/91 για το σχολικό έτος 2014-2015 προτείνονται οι κάτωθι μεταβολές .

Ι. Συγχωνεύσεις:

 Ια. Τη συγχώνευση  του 1ου ΕΠΑ.Λ. Θεσ/νίκης με το 9ο ΕΠΑ.Λ. Θεσ/νίκης (88 μαθητές), ως προς τον κύκλο υπηρεσιών (Τομέας Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών και Τομέας Πληροφορικής) από την οποία θα προκύψει το 1ο ΕΠΑ.Λ Θεσ/νίκης, το οποίο θα στεγαστεί στο σχολικό συγκρότημα της Μοναστηρίου 167. Τα δύο ΕΠΑ.Λ. έχουν κοινές ειδικότητες.

Από τη συγχώνευση θα προκύψουν σημαντικά οφέλη από την κατάργηση μίσθωσης κτηρίου «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», τη μείωση των λειτουργικών εξόδων και των υλικών εργαστηριακού εξοπλισμού βραχείας-μακράς διάρκειας.

Ιβ. Τη μεταφορά και συγχώνευση του τεχνολογικού κύκλου (Τομέα ηλεκτρονικής) του 9ου ΕΠΑ.Λ. Θεσ/νίκης με το 12ο ΕΠΑ.Λ. Θεσ/νίκης, ο οποίος πλέον θα λειτουργεί στο  12ο ΕΠΑ.Λ. Θεσ/νίκης.

 Με τη μεταφορά αυτή θα προκύψει ορθή διαχείριση εκπαιδευτικού προσωπικού τεχνικών ειδικοτήτων. 

Ιγ. Τη συγχώνευση του 2ου Σ.Ε.Κ. Θεσ/νίκης με το 9ο  Σ.Ε.Κ. Θεσ/νίκης (λόγω μεταστέγασης των σχολείων του «Δημόκριτου» 1ο ΕΠΑ.Λ. Θεσ/νίκης), από την οποία θα προκύψει το 2ο Σ.Ε.Κ. Θεσ/νίκης που θα λειτουργεί σε πρωινό κύκλο.

Για τα Ια, Ιβ, Ιγ επιπροσθέτως από το σχολικό έτος 2014 – 2015 οι  ΕΠΑ.Σ. (1η και 2η) που στεγάζονται στο σχολικό συγκρότημα του «Δημόκριτου» και της Μοναστηρίου θα καταργηθούν.

Ιδ. Τη συγχώνευση του 8ου ΕΠΑ.Λ. Θεσ/νίκης, λόγω της  συρρίκνωσης του μαθητικού δυναμικού του σε λιγότερο από 100 μαθητές, με το 10ο ΕΠΑ.Λ. Θεσ/νικης το οποίο είναι συστεγαζόμενο και έχουν τις ίδιες ειδικότητες. Το νέο 8ο ΕΠΑ.Λ Θεσ/νίκης θα στεγαστεί στο σχολικό συγκρότημα του «ΕΥΚΛΕΙΔΗ», Αλ. Παπαναστασίου 13.

ΙΙ. Ιδρύσεις  τομέων

ΙΙα. Προτείνεται η ίδρυση ναυτιλιακού τομέα στο ΕΠΑ.Λ. Επανομής, λόγω της αυξημένης ζήτησης του συγκεκριμένου τομέα από τους υποψηφίους μαθητές και δεδομένης της ύπαρξης της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στην Νέα Μηχανιώνα  (Δήμος Θερμαϊκού).

ΙΙΙ. Ιδρύσεις ΕΠΑ.Λ.        

Προτείνεται η διάσπαση του 1ου ΕΠΑ.Λ. Καλαμαριάς με τη δημιουργία του 2ου ΕΠΑ.Λ. Καλαμαριάς διότι το μαθητικό δυναμικό του αρχικού σχολείου είναι 652 μαθητές ήδη, έχει αυξητική τάση πλέον του 15 % ανά σχολικό έτος και περιλάμβανε μέχρι σήμερα 7 τομείς. +++

ΙV. Λειτουργία εσπερινών ΕΠΑ.Λ.

13ο ΕΠΑ.Λ.    198

5Ο                  88        ΣΥΝΟΛΟ 286

6ο                 259

14                185     ΣΥΝΟΛΟ 444

 

Η Διευθύντρια

Δ.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης

Δρ. Άλκηστις Ζερβοπούλου

Φυσικός Ρ/Η                                                                 

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα