Thumbnail
Κενά και χαμένες ώρες εν μέσω του σχολικού έτους 

Συντάκτης: AlfaVita.gr 

Μόνο ως δήλωση αυτοδιάψευσης ή και κοροϊδίας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να αποσπάσει καταχρηστικά από τα γραφεία και τους φορείς, εκπαιδευτικούς, δίνοντας παράλληλα εντολή στους Περιφερειακούς Διευθυντές και στους Διευθυντές Εκπαίδευσης να τους διαθέσουν, σε σχολικές μονάδες της περιοχής της έδρας του γραφείου που υπηρετούν, προκειμένου να προσφέρουν διδακτικό έργο, λαμβάνοντας υπόψη τις υπηρεσιακές ανάγκες.

Με "μαγειρέματα" και ανακάτεμα της τράπουλας προσπαθεί το υπουργείο να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα από την αρχή της χρονιάς, αφήνοντας στο τέλος, "νηστικούς" μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Αντίστοιχου τύπου φαινόμενο που δείχνει την προχειρότητα, την ανευθυνότητα αλλά και την πλήρη υπονόμευση του εκπαιδευτικού έργου, είναι η ανοχή σε πρακτικές, όπως  η κίνηση της Δ/ντριας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής, κα Ξυθάλη, χτες, να στείλει καθηγήτριες Γαλλικών σε 6 σχολεία της Αν. Αττικής που λείπει δάσκαλος.  Καθώς επίσης, το γεγονός οτι στα περισσότερα σχολεία της Β' Αθήνας τα κενά και οι ελλείψεις σε γυμναστές καλύπτονται από δασκάλους που τους υποχρεώνουν να "κάνουν" τη δουλειά των γυμναστών!

Αξίζει να αναφέρουμε μόνο μερικές ερωτήσεις που έχουν κατατεθεί στη Βουλή τις τελευταίες μέρες, ενδεικτικά, για να δούμε το μέγεθος του προβλήματος αλλά και οτι το μαγείρεμα του υπουργείου δεν θα "ταϊσει" στο τέλος κανέναν : 

1. Χωρίς διδασκαλία στα Αγγλικά επί δυο χρόνια παραμένουν οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Κάσου και οι μαθητές του 2ου σχολείου Καλυθιών Ρόδου που δεν έχει ούτε δάσκαλο γυμναστικής. (21/1/2014)

2. Σοβαρές ελλείψεις εντοπίζονται σε εκπαιδευτικό προσωπικό στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στη Λέσβο. Στο 2ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης και στο ΕΠΑΛ Γέρας υπάρχει έλλειψη βρεφονηπιοκόμου, νοσηλευτή (48 ώρες). Στο ΕΠΑΛ Μούδρου υπάρχουν ελλείψεις σε μηχανικό οχημάτων, μηχανολόγο, γεωπόνο (33 ώρες). (14/1/2014)

3. Είκοσι πρωινά τμήματα δημοτικών στο νομό Ηρακλείου είναι χωρίς δάσκαλο ενώ οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων φθάνουν τις 15 στους γυμναστές ενώ εντοπίζονται κενά 200 ωρών στο μάθημα των γερμανικών. Επίσης κενά υπάρχουν και σε καθηγητές αγγλικών. (14/1/2014)

4. Στο γυμνάσιο Κιμώλου υπάρχει κενό 11 ωρών για την ειδικότητα του Θεολόγου ενώ παραμένει χωρίς καθηγητή πληροφορικής για δεύτερη χρονιά. (8/1/2014)

5. Χωρίς ειδικότητα της αγγλικής, γαλλικής, Εφαρμογών Πληροφορικής και Μουσικής Παιδείας αλλά και με μαθητές 24, 27 και 25 ατόμων βρίσκονται τα τμήματα της Πρώτης, Τρίτης και Τετάρτης τάξης των Ανωγείων στο Ρέθυμνο. 

6. Στην Ανατολική Αττική 22 κενές θέσεις δασκάλων, εκ των οποίων οι 15 είναι στο Δήμο Αχαρνών. 

7. Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν και τα ΕΠΑΛ με τα περισσότερα να εντοπίζονται στην παραμεθόριο. Ενδεικτικ,ά αναφέρουμε τα Επαγγελματικά Λύκεια Μυτιλήνης, Γέρας και Καλλονής όπου χάνονται λόγω των κενών έως και 15 ώρες εβδομαδιαίως.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει «επιτερπής»

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekdromi.jpg
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
Οι καταστάσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί είναι δύσκολες. Κανείς δεν τους καλύπτει, η ευθύνη είναι όλη δική τους.
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
panelladikes 2023
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
Πανελλήνιες - πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
ypaith3.jpg
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...
Τώρα κατάλαβαν ότι η φοίτηση στην υποχρεωτική εκπαίδευση είναι...υποχρεωτική και δεν μπορεί να μην εγγραφεί σε σχολείο μαθητής μέχρι το Γυμνάσιο...
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...