Thumbnail
Ρεπορτάζ

Θέσεις εργασίας, "στέλνω συνέχεια βιογραφικά", εύρεση εργασίας, "δεν μου απαντάει κανείς" είναι κάποιες από τις λέξεις κλειδιά που είτε κάποιος googlarei συχνά είτε τις χρησιμοποιεί απογοητευμένος ως επιφωνήματα τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.

Μέσα σε αυτή την απέραντη έρημο της εργασιακής αναζήτησης και ανασφάλειας ως όαση ξεπροβάλλουν οι νέες και καινοτόμες start up.

Ένας Έλληνας νέος δημιούργησε μία υπηρεσία με όραμα να βοηθήσει τους συνομήλικούς του αλλά και όλες της ηλικίες να μπορέσουν να βρουν πιο εύκολα εργασία.

Πρόκειται για τον Παναγιώτη Κάτσικα ιδρυτή του proson.gr το οποίο μέσα σε λίγους μήνες έχει κυριαρχήσει το ελληνικό διαδίκτυο. Τον συναντήσαμε στα γραφεία της εταιρείας την Δευτέρα.

Το πρώτο πράγμα που είδαμε ήταν ένα σταντ το οποίο έγραφε Proson.gr: "Πλατφόρμα σύνδεσης εργοδότη-εργαζόμενου".

Αμέσως τον ρωτήσαμε τι είναι αυτό και τι ακριβώς κάνει;

"Η job posting πλατφόρμα του proson.gr δίνει την δυνατότητα στους χρήστες να δημιουργήσουν προφίλ ως εργοδότες ή ως εργαζόμενοι και να επικοινωνήσουν αυτόματα μεταξύ τους.


Η πλατφόρμα αυτή λειτουργεί ως μέσο δικτύωσης και αυτόματης διαμεσολάβησης ανάμεσα σε αυτόν που ψάχνει εργαζόμενο και αυτόν που ψάχνει εργασία."

Μας έδωσε να καταλάβουμε ότι το τελευταίο είναι το διαφοροποιητικό κριτήριο σε σχέση με ότι άλλο υπάρχει αυτή την στιγμή στο ελληνικό διαδίκτυο.

"Γρήγορη και πάνω απ' όλα στοχοποιημένη εύρεση θέσεων εργασίας ή εργαζόμενων" μας τονίζει!

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που κάνει το proson να παίρνει ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας στο διαδίκτυο είναι ο αλγόριθμός του και η ευκολία χρήσης του.

Αρχικά ο αλγόριθμός του φιλτράρει τα κριτήρια που θέτει ο εργοδότης και ο εργαζόμενος και κάνει άμεσα την αντιστοίχιση. 

Έτσι η αγγελία π.χ. "ζητείται web developer' εμφανίζεται στην προσωπική σελίδα του εργαζόμενου που αναζητάει θέση web developer και πληροί τα κριτήρια της εταιρείας.

Το φιλικο περιβάλλον διαχείρισης που προσφέρει η πλατφόρμα προσελκύει χιλιάδες χρήστες είτε ως εργοδότες είτε ως εργαζόμενους.

"Έως τώρα όλα τα site καριέρας ήταν περίπλοκα και δύσχρηστα. Πάνω σε αυτή την δυσλειτουργία μου γεννήθηκε η ιδέα για την δημιουργία μίας πλατφόρμας που θα μπορεί να εγγράφεται εύκολα από τον 60άρη ανειδίκευτο έως τον απόφοιτο Πολυτεχνείου και από μία μικρή εταιρεία ως μία πολυεθνική. Ο εργοδότης μπορεί να τοποθετήσει αγγελία μέσα σε 2 λεπτά."

Εμείς θα λέγαμε ότι πρόκειται για ένα "ελληνικό Linkedin" που ενώ έχουν περάσει λίγοι μήνες από τότε που βγήκε έχει κάνει θραύση. Καθημερινά έχει 50.000 επισκέψεις και με μία μεγάλη βάση βιογραφικών.

"Ήδη έχουν κάνει εγγραφεί χιλιάδες άνθρωποι που ψάχνουν εργασία με τα βιογραφικά τους ανεβασμένα όπου ο εργοδότης επί πληρωμή μπορεί να έχει πρόσβαση και να τα δει ανάλογα με την κατηγορία που θέλει. Τα ποσοστά ανεργίας στους νέους είναι ένας κανόνας ο οποίος φαίνεται άκαμπτος τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Γνωρίζουμε ότι δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα δώσουν λύση σε αυτό το πρόβλημα. Σίγουρο όμως και με αυτό το όραμα δημιουργήθηκε η πλατφόρμα, συγκροτώντας το πρώτο ολοκληρωμένο πανελλαδικό δίκτυο καταγραφής εργαζομένων και εργοδοτών, η επικοινωνία, η διάδραση μεταξύ τους θα αλλάξει τον τοπίο στην εύρεση εργασίας στην Ελλάδα."

Να σημειώσουμε πως το proson.gr έχει την μεγαλύτερη σελίδα εύρεσης εργασίας στο Facebook με 70.000 φίλους και στην οποία υπάρχει συνεχής ροή αναρτήσεων θέσεων εργασίας από όλες τις μεγάλες εταιρείες που συνεργάζεται η πλατφόρμα.
 

 

Όλες οι ειδήσεις για νέες θέσεις εργασίας, Προκηρύξεις, Διορισμούς, ΑΣΕΠ στην Ελλάδα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Tα εξεταζόμενα μαθήματα και όλη Η ΥΛΗ ΕΔΩ

ΕΚΤΑΚΤΟ ΝΕΟ - Πιστοποίηση Ιταλικών για ΑΣΕΠ ΕΥΚΟΛΑ και ΑΜΕΣΑ (ΕΞΤΡΑ Μοριοδότηση 2ης Ξένης Γλώσσας)

ΑΣΕΠ: Πάρτε το πιο ΕΥΚΟΛΟ online PROFICIENCY στην Ελλάδα σε 2 ΜΟΝΟ ημέρες (Μόνο 95 ευρώ)

ΑΣΕΠ Πιστοποίηση ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ELIC ή ECDL σε 2 ΜΟΝΟ ημέρες με εξ αποστάσεως τεστ  - 97% επιτυχία στις εξετάσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα