Thumbnail
ΕΠΑΛ

Μάθετε τις προϋποθέσεις λειτουργίας τμημάτων

Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου μπορούν οι μαθητές της Β Λυκείου να αλλάξουν Ομάδα Προσανατολισμού καθώς μετά από αυτήν την ημερομηνία δεν επιτρέπεται για κανέναν λόγο αλλαγή. Η επιλογή της Ομάδας Προσανατολισμού στη Β Λυκείου θα γίνει με την έναρξη του σχολικού έτους. Τα παραπάνω αναφέρονται στην Υπουργική Απόφαση που υπέγραψε ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Δερμεντζόπουλος για τη λειτουργία τμημάτων Ομάδων Προσανατολισμού στη Β΄ τάξη Γενικού Λυκείου και η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Σε αυτήν καθορίζονται μεταξύ των άλλων και οι προϋποθέσεις λειτουργίας τμημάτων των Ομάδων
Προσανατολισμού που είναι οι ακόλουθες:

Προϋποθέσεις λειτουργίας τμημάτων Ομάδων Προσανατολισμού στη Β΄ τάξη Γενικού Λυκείου

1. Όπου η Β΄ τάξη Γενικού Λυκείου λειτουργεί με ένα τμήμα απαιτούνται τουλάχιστον έντεκα μαθητές για τη δημιουργία τμήματος Ομάδας Προσανατολισμού.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις που η μετακίνηση των μαθητών στο πλησιέστερο Γενικό Λύκειο είναι δυσχερής ή οικονομικά ασύμφορη μπορεί να εγκριθεί η λειτουργία τμήματος Ομάδας Προσανατολισμού με έξι (06) φοιτώντες μαθητές μετά από πλήρως αιτιολογημένη εισήγηση του Διευθυντή της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης και απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπ/σης.

2. Όπου η Β΄ τάξη Γενικού Λυκείου λειτουργεί με δύο τμήματα απαιτούνται τουλάχιστον δεκαπέντε μαθητές για τη λειτουργία τμήματος Ομάδας Προσανατολισμού.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις που η μετακίνηση των μαθητών στο πλησιέστερο Γενικό Λύκειο είναι δυσχερής ή οικονομικά ασύμφορη μπορεί να εγκριθεί η λειτουργία τμήματος Ομάδας Προσανατολισμού με δέκα (10) φοιτώντες μαθητές μετά από πλήρως αιτιολογημένη εισήγηση του Διευθυντή της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης και απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης.

3. Όπου η Β΄ τάξη Γενικού Λυκείου λειτουργεί με τρία ή περισσότερα τμήματα απαιτούνται τουλάχιστον είκοσι (20) μαθητές για τη λειτουργία τμήματος Ομάδας Προσανατολισμού. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις που η μετακίνηση των μαθητών στο πλησιέστερο Γενικό Λύκειο είναι δυσχερής ή οικονομικά ασύμφορη μπορεί να εγκριθεί η λειτουργία τμήματος Ομάδας Προσανατολισμού με δεκαπέντε (15) φοιτώντες μαθητές μετά από πλήρως αιτιολογημένη εισήγηση του Διευθυντή της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης και απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπ/σης.

4. Στις περιπτώσεις που ο αριθμός των μαθητών, οι οποίοι επιθυμούν να φοιτήσουν στην ίδια Ομάδα Προσανατολισμού υπερβαίνει τους είκοσι επτά (27), εγκρίνεται η λειτουργία δεύτερου τμήματος Ομάδας Προσανατολισμού.

5. Στα απομονωμένα Γενικά Λύκεια της νησιωτικής και ηπειρωτικής χώρας, όπου η μετακίνηση των μαθητών είναι αντικειμενικά αδύνατη, μπορεί να εγκριθεί η λειτουργία τμήματος Ομάδας Προσανατολισμού ανεξάρτητα από τον αριθμό των φοιτώντων μαθητών μετά από πλήρως αιτιολογημένη εισήγηση του Διευθυντή της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπαίδευσης και απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης υπό την προϋπόθεση ότι υπηρετούν στα σχολεία αυτά ειδικότητες εκπαιδευτικών που μπορούν να καλύψουν τη διδασκαλία των γνωστικών αντικειμένων.

Προθεσμία για την αλλαγή Ομάδας Προσανατολισμού

Οι μαθητές της Β΄ τάξης του Γενικού Λυκείου επιλέγουν, με την έναρξη του σχολικού έτους, την Ομάδα Προσανατολισμού την οποία επιθυμούν να ακολουθήσουν. Η ημερομηνία πέρα από την οποία δεν επιτρέπεται για κανένα λόγο η αλλαγή Ομάδας Προσανατολισμού είναι η 30η Σεπτεμβρίου κάθε διδακτικού έτους.

Δικαίωμα αλλαγής Ομάδας Προσανατολισμού σε περιπτώσεις μετεγγραφής

Μετεγγραφή μαθητή από σχολείο στο οποίο παρακολουθεί μία συγκεκριμένη Ομάδα Προσανατολισμού σε σχολείο στο οποίο δεν λειτουργεί η ίδια Ομάδα Προσανατολισμού, δεν είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί παρά μόνο στις περιπτώσεις εκείνες κατά τις οποίες η μετεγγραφή γίνεται εξαιτίας αλλαγής κατοικίας, λόγω βεβαιωμένης αλλαγής εργασίας των γονέων, θανάτου, ασθενείας που θα αποδεικνύεται με επίσημα έγγραφα, λόγω διαζυγίου ή σημειώνοντας και αποδεικνύοντας οικογενειακούς λόγους και οπωσδήποτε πριν από τη λήξη του Α΄ τετραμήνου.

Στις περιπτώσεις αυτές ο μαθητής παρακολουθεί την Ομάδα Προσανατολισμού που λειτουργεί στο σχολείο υποδοχής. Για τα μαθήματα της Ομάδας Προσανατολισμού για τα οποία δεν υπάρχει βαθμός Α΄ τετραμήνου, εφαρμόζεται η παρ. 4 του άρθρου 28 του Π.Δ. 60/2006 (ΦΕΚ Α΄ 65).

Οι Διευθύνσεις των σχολείων που εμπλέκονται στη μετεγγραφή και πριν από την πραγματοποίησή της υποχρεούνται να ενημερώνουν τους μαθητές και τους κηδεμόνες τους για το περιεχόμενο της παρούσης απόφασης.

 newsbeast.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εμπ φυλακιο πυλη
Ε.Μ.Πολυτεχνείο: Ανοικτή ξανά η κεντρική πύλη της Πατησίων μετά από 40 και πλέον χρόνια - Εβαλαν φυλάκιο
Αντιδρούν οι φοιτητές για το φυλάκιο που τοποθετήθηκε δίπλα από την πύλη: "Λεφτά «δεν υπάρχουν» για τα αμφιθέατρά μας, για τα υλικά μας, λεφτά...
Ε.Μ.Πολυτεχνείο: Ανοικτή ξανά η κεντρική πύλη της Πατησίων μετά από 40 και πλέον χρόνια - Εβαλαν φυλάκιο
giatroi
Υπ. Υγείας: Έως αύριο οι αιτήσεις για 704 θέσεις ιατρών στο ΕΣΥ- Οι ειδικότητες
Οι 704 θέσεις ιατρών, κατανέμονται στις επτά Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας,  διαφόρων βαθμών και ειδικοτήτων, στο πλαίσιο της ενίσχυσης του...
Υπ. Υγείας: Έως αύριο οι αιτήσεις για 704 θέσεις ιατρών στο ΕΣΥ- Οι ειδικότητες