Thumbnail
ΠΥΣΔΕ Κυκλάδων

Θήρα 01-08-2014

Φιρτινίδης Χρήστος

Αιρετός ΠΥΣΔΕ Κυκλάδων 

Της «Αυτόνομης Κυκλαδικής Συνεργασίας»

Προς τους καθηγητές

Του  νομού Κυκλάδων

Διαδικασίες τοποθετήσεων στο ΠΥΣΔΕ Κυκλάδων

Συνάδελφοι,

             Την Τετάρτη  30-07-2014 συνεδρίασε το ΠΥΣΔΕ Κυκλάδων και καθόρισε τα οργανικά κενά κατά κλάδο και ειδικότητα ανά περιοχή μετάθεσης καθώς και τις οργανικές υπεραριθμίες όλων των εκπαιδευτικών σύμφωνα με το άρθρο 14 του ΠΔ 50/96, όπως θα δείτε στον συνημμένο πίνακα ο οποίος θα αναρτηθεί σήμερα  στην ιστοσελίδα της  ΔΔΕ Κυκλάδων.

Στους πίνακες των οργανικών κενών/πλεονασμάτων με πρόσημο + σημειώνεται το πλήθος των οργανικά υπεραρίθμων κατά κλάδο ή ειδικότητα ανά σχολική μονάδα ενώ με πρόσημο –  τα οργανικά κενά ανά σχολική μονάδα.

Με προθεσμία 3 ημερών ( πιθανά μέχρι και την Τρίτη 5-8-2014) θα κληθούν να δηλώσουν όσοι εκπαιδευτικοί, από τον κλάδο που υπάρχει υπεραριθμία στις σχολικές μονάδες,  επιθυμούν να κάνουν άρση υπεραριθμίας.

Αναλυτικό ενημερωτικό και διευκρινίσεις για την ρύθμιση των υπεραριθμιών έχω κοινοποιήσει σε όλα τα σχολεία των Κυκλάδων από την 29-06-2014, και στις εκπαιδευτικές ιστοσελίδες.

Σημειώνω για μία ακόμη φορά, ότι σύμφωνα με το ΠΔ 50/96, οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να τοποθετηθούν σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων της ίδιας ομάδας όπου ανήκει το σχολείο στο οποίο κρίθηκαν ως υπεράριθμοι, τοποθετούνται κατά απόλυτη προτεραιότητα, συγκρινόμενοι μόνο μεταξύ τους, με βάση το σύνολο των μονάδων μετάθεσης και τις δηλώσεις προτίμησής τους σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων της ίδιας ομάδας  και όπου αυτό δεν είναι δυνατόν σε κενές θέσεις όμορης ομάδας σχολείων της ίδιας περιοχής μετάθεσης.

Στους αναρτημένους πίνακες με τις οργανικές υπεραριθμίες και τα οργανικά κενά οι ομάδες σχολείων σε κάθε Περιοχή είναι διακριτές αριθμητικά (1η, 2η, 3η κλπ)

             Μετά τη λήξη της προθεσμίας των δηλώσεων άρσης υπεραριθμίας, το ΠΥΣΔΕ χαρακτηρίζει ονομαστικά πλέον τους οργανικά υπεράριθμους, σύμφωνα με τη διαδικασία που ορίζεται στο άρθρο 14 του ΠΔ 50/96 και τους καλεί να κάνουν δηλώσεις προτίμησης για τοποθέτηση σε οργανικά κενά, σύμφωνα με τα παραπάνω ( με πιθανότερη καταληκτική ημερομηνία την Τρίτη 12-08-2014).

Αμέσως μετά, το ΠΥΣΔΕ θα συνεδριάσει για να τοποθετήσει τους οργανικά υπεράριθμους σύμφωνα με τις δηλώσεις προτίμησής τους και οι παραπάνω πίνακες θα τροποποιηθούν και θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΔΔΕ Κυκλάδων οι οριστικοί Πίνακες οργανικών κενών.

Κατόπιν,  και σύμφωνα με την παρ. 7 του άρθρου 15 του Π.Δ. 50/96  καλούνται οι μετατεθέντες σε περιοχή μετάθεσης του νομού, οι ευρισκόμενοι στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ (χωρίς οργανική θέση) και  όσοι έχουν υποβάλει αίτηση βελτίωσης οργανικής θέσης (εντός της ίδιας περιοχής) να υποβάλουν, με πιθανότερη καταληκτική ημερομηνία την Τετάρτη 20-08-2014, αίτηση (παρ. 7 και 11 του άρθρου 15 του Π.Δ. 50/96) για τοποθέτηση σε κενή οργανική θέση.

Στις αιτήσεις οι εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώσουν μόνο σχολεία της περιοχής μετάθεσης που ανήκουν. Συνιστάται να δηλώνονται οσαδήποτε σχολεία  έως και όλα της περιοχής μετάθεσης που ανήκει ο εκπαιδευτικός, δεδομένου ότι, πέραν των οργανικών κενών που ανακοινώθηκαν μπορεί να προκύψουν και νέα λόγω ικανοποίησης στη βελτίωση θέσης.

Ιδιαίτερες διευκρινίσεις:

1.       Για τη διαπίστωση υπεραριθμίας εκπαιδευτικών και τη ρύθμισή της σύμφωνα με τις σχετικές

διατάξεις οι εκ­παιδευτικοί του κλάδου ΠΕ4 (Φυσικών, Χημικών, Φυσιογνωστών, Βιολόγων, Γεωλόγων) αντιμετωπίζονται ενιαία, ανεξαρτήτως της ειδικότητας στην οποία ανήκουν.» (Παρ. 18 άρθρο 36 του ν.4186/2013)

Για το λόγο αυτό, στους αναρτημένους πίνακες, οι υπεραριθμίες και τα κενά δεν χαρακτηρίζονται κατά ειδικότητα, αλλά ως  ΠΕ04. Δηλαδή αν υπάρχει οργανικά υπεράριθμος ΠΕ04 μπορεί να πάρει οργανικό κενό, ανεξάρτητα από το σε ποια ειδικότητα του κλάδου ΠΕ04 υπάρχει μεγαλύτερο έλλειμμα ωρών στη σχολική μονάδα που δίνεται το οργανικό κενό ( σύμφωνα πάντα βέβαια με τη σειρά ρύθμισης- τοποθέτησης των υπεραρίθμων).

Όμως, στους Οριστικούς Πίνακες οργανικών κενών, μετά τις τοποθετήσεις των υπεραρίθμων, τα κενά στον κλάδο ΠΕ04 θα χαρακτηρίζονται( ΠΕ04.01, ΠΕ04.02 κλπ) ανάλογα με την ειδικότητα στην οποία υπάρχει μεγαλύτερο έλλειμμα ωρών στις σχολικές μονάδες, και οι τοποθετήσεις στα εναπομείναντα οργανικά κενά θα γίνουν κατά ειδικότητα.

2.       Δήλωση για τοποθέτηση σε οργανική θέση μπορούν να υποβάλουν και όσοι κρίθηκαν οργανικά υπεράριθμοι και δεν τοποθετήθηκαν  σε νέα κενή οργανική θέση, συγκρινόμενοι με όλους τους εκπαιδευτικούς που ήρθαν με μετάθεση, ζητούν βελτίωση ή οριστική τοποθέτηση.

3.       Επίσης αν κάποιος υπεράριθμος τοποθετήθηκε  με τη διαδικασία άρσης της υπεραριθμίας μετά από αίτηση του σε οργανικό κενό σχολικής μονάδας,  μπορεί αν θέλει ,εφόσον έκανε αίτηση το Νοέμβριο για βελτίωση θέσης, να διεκδικήσει νέα τοποθέτηση-βελτίωση θέσης συνεξεταζόμενος ενιαία με όλους όσους ζητούν βελτίωση θέσης ή τοποθέτησης λόγω μετάθεσης.

Επισημαίνω επίσης ότι:

  1. όσοι εκπαιδευτικοί μετατέθηκαν τώρα (τον Ιούλιο του 2014) και πάρουν οργανική θέση και όσοι πάρουν νέα οργανική με βελτίωση θέσης στην περιοχή μετάθεσής τους, πρέπει να υπηρετήσουν  ένα έτος στην οργανική τους θέση, για να θεμελιώσουν δικαίωμα μετάθεσης.

  2. Όσοι εκπαιδευτικοί έχουν θεμελιώσει δικαίωμα μετάθεσης πριν το χαρακτηρισμό τους ως υπεράριθμοι, διατηρούν το δικαίωμα αυτό και μετά την τοποθέτησή τους σε καινούρια οργανική θέση και επομένως δεν απαιτείται υπηρέτηση της οποιαδήποτε νέας οργανικής τους θέσης, καθώς η μεταβολή της υπηρεσιακής τους κατάστασης οφείλεται στις ανάγκες της υπηρεσίας.

  3. Όλοι οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί οφείλουν να παραμείνουν στη νέα οριστική θέση για ένα έτος, εκτός και αν έχουν υπηρετήσει προσωρινά τοποθετημένοι σε σχολικές μονάδες του ΠΥΣΔΕ Κυκλάδων τουλάχιστον για ένα έτος.

Η συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ για τις οργανικές τοποθετήσεις υπολογίζεται ότι θα πραγματοποιηθεί την  τελευταία  εβδομάδα του Αυγούστου.

Κλείνοντας επισημαίνω την απίστευτη ταλαιπωρία που θα υποστούν για μία ακόμη χρονιά, χιλιάδες εκπαιδευτικοί και οι οικογένειές τους αναμένοντας την τοποθέτησή τους, μετά την πρωτοφανή καθυστέρηση, με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, στις διαδικασίες των υπηρεσιακών μεταβολών.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε, οι αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ θα ξεκινήσουν, το νωρίτερο, στο τέλος Αυγούστου(!)  με συνέπεια την αδυναμία καθορισμού λειτουργικών κενών από τα ΠΥΣΔΕ πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς στα  οποία θα τοποθετηθούν οι εκπαιδευτικοί που θα βρίσκονται στη διάθεση ή θα ζητούν απόσπαση….

Τέλος τονίζω ότι είναι απαραίτητο να ανατρέχετε στην ιστοσελίδα της ΔΔΕ Κυκλάδων, ώστε να έχετε συνεχή ενημέρωση για την χρονική εξέλιξη των διαδικασιών του ΠΥΣΔΕ Κυκλάδων και τις απαραίτητες ενέργειες ( αιτήσεις κλπ) οι οποίες πρέπει να γίνουν στο επόμενο διάστημα.

Με εκτίμηση και συναδελφικούς χαιρετισμούς

Φιρτινίδης Χρήστος

Αιρετό μέλος του ΠΥΣΔΕ Κυκλάδων

Της «Αυτόνομης Κυκλαδικής Συνεργασίας» 

ηλ. δ/νση: [email protected]

  

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κυριακή Μάλαμα
Κ. Μάλαμα για αδιανόητη συμπεριφορά διευθυντή Γυμνασίου: Έχει κινηθεί η πειθαρχική διαδικασία από το ΥΠΑΙΘΑ;
Για τις πολύ σοβαρές καταγγελίες της ΕΛΜΕ Χαλκιδικής ως προς την συμπεριφορά του διευθυντή του Γυμνασίου Σήμαντρων – Η ερώτηση της βουλευτή
Κ. Μάλαμα για αδιανόητη συμπεριφορά διευθυντή Γυμνασίου: Έχει κινηθεί η πειθαρχική διαδικασία από το ΥΠΑΙΘΑ;