Thumbnail
Του αιρετού Γ. Τόδα 

Λειτουργία του  ΠΥΣΔΕ  Ανατολικής Θεσσαλονίκης – Εγκύκλιος αναθέσεων

8-10-2015

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

σήμερα Πέμπτη 8/10/2015 στο ΠΥΣΔΕ θα συζητήσουμε τις τοποθετήσεις ειδικοτήτων για τις αποσπάσεις εκτός και εντός ΠΥΣΔΕ, καθώς και τις ενστάσεις συναδέλφων.

Φέτος είχαμε για πρώτη φορά την “εμπειρία” να γίνονται οι πρώτες αποσπάσεις στις 4/9/2015  και η β’ φάση (προεκλογικά) στις 17/9/2015.

Από την πρώτη συνεδρίαση προτείναμε τα παρακάτω:

"   Να ανακοινωθούν τα κενά 18 & 20 ωρών ώστε να γνωρίζουν οι συνάδελφοι τι επιλέγουν.

"   Στην περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό, προτείναμε να ανακοινωθούν όλα τα κενά ώστε να επιλέξουν οι συνάδελφοι το σχολείο ή την ομάδα σχολείων που επιθυμούν ώστε να παρέχουν τις υπηρεσίες τους προς την κοινωνία ως εκπαιδευτικοί λειτουργοί.

Πολύ θετική υπήρξε η εγκύκλιος  137644/Ε1 /3-9-2015 που έδωσε τη δυνατότητα σε όλα τα ΠΥΣΔΕ να ακολουθήσουν κοινούς κανόνες με βάση τα προϋπάρχοντα Π.Δ..

Αγωνιστήκαμε και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για καλύτερο πλαίσιο παροχής υπηρεσιών για όλους τους/τις συναδέλφους με άμεσο θετικό αποτέλεσμα (όφελος) στη λειτουργία της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Αγωνιστήκαμε για το δικαίωμα όλων των εκπαιδευτικών στη συμμετοχή τους στα Ειδικά Σχολεία και τα Τμήματα Ένταξης.

Αγωνιστήκαμε για το δικαίωμα όλων των εκπαιδευτικών να ασκούν εκπαιδευτικό έργο.

Αγωνιστήκαμε για το δικαίωμα όλων στο να γνωρίζουν όλα τα κενά εξ’ αρχής με δυνατότητα ανανέωσης των πινάκων κενών ανά 15 ημέρες ως την ολοκλήρωση των τοποθετήσεων.

Φυσικά πιστεύουμε ότι θα μπορούσαν να γίνουν δεκτές οι αιτήσεις τοποθέτησης με ηλεκτρονική διαδικασία. Εφόσον δίνονταν αρχικά τα υπάρχοντα κενά, θα μπορούσαμε να κάνουμε δεκτές αιτήσεις στο σύνολό τους και να γίνουν οι τοποθετήσεις διαδοχικά ανά κατηγορία με βάση όσα προτείνονται και στην εγκύκλιο 137644/Ε1 /3-9-2015. Έτσι πιστεύω ότι θα είχαμε μια πιο σύντομη διαδικασία που θα έδιωχνε το άγχος από τους/τις συναδέλφους και θα έδινε στα σχολεία μια σταθερή παρουσία εκπαιδευτικών.

Γι’ αυτό ζητάμε ακόμη και σήμερα να γίνουν δεκτές οι αιτήσεις προτίμησης των συναδέλφων στο σύνολό τους με γνωστά όλα τα κενά.

Τονίζω ότι είμαστε αντίθετοι σε υποχρεωτικές τοποθετήσεις και πιστεύουμε ότι μπορούμε, με συμμετοχή κάθε συναδέλφου, να βρεθεί λύση ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά άμεσα.

ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ

Με αφορμή την Υ.Α. 151893 & 151896/Δ2/29-9-2015 καθώς και τις επόμενες διευκρινιστικές, πιστεύω ότι πρέπει να γίνει ΑΜΕΣΑ διάλογος με χρονοδιάγραμμα και επιδιωκόμενο αποτέλεσμα για το επόμενο σχολικό έτος και όχι μόνο.

Βασικό στοιχείο θα πρέπει να αποτελεί το γεγονός ότι οι αναθέσεις θα πρέπει να γνωστοποιούνται για εφαρμογή μετά από δύο (2) έτη, ώστε να δοθεί η δυνατότητα για έναν συνολικό προγραμματισμό, προκειμένου να αποφεύγουμε κάθε χρόνο τις αιφνιδιαστικές αλλαγές που έχουν ως συνέπεια την προσθήκη ή αφαίρεση ωρών και αντικειμένων από κλάδους εκπαιδευτικών.

Ακόμη σημαντικό θέμα προς άμεσο και αποτελεσματικό διάλογο αποτελεί η διαδικασία μέσα από την οποία θα επιμορφώνεται ΔΩΡΕΑΝ και από την πολιτεία ( ΑΣΠΑΙΤΕ, ΑΕΙ, ΑΤΕΙ, κ.α.) ο εκπαιδευτικός που επιθυμεί να ενταχθεί σε 2η ή 3η ανάθεση αντικειμένων.

Δεν αρκεί πάντα μια Υ.Α., καλό και χρήσιμο θα είναι να προετοιμάζουμε το μέλλον μια και ως εκπαιδευτικοί έχουμε αποφασίσει και υπηρετούμε με συνέπεια και δημιουργική διάθεση.

          Μέσα από το διάλογο και την συμμετοχή πιστεύω ότι μπορούμε να οικοδομήσουμε προτάσεις και λύσεις για τη βελτίωση του πλαισίου μέσα στο οποίο συνεχίζουμε καθημερινά να προσφέρουμε στην εκπαιδευτική κοινότητα.

          Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

θα συνεχίσουμε ΜΑΖΙ να δίνουμε τον αγώνα για δικαιοσύνη και διαφάνεια στην Διοίκηση της εκπαίδευσης σε κάθε επίπεδο.

        

   Τόδας  Γεώργιος

 Αιρετός ΠΥΣΔΕ

  Ανατολικής Θεσσαλονίκης

     

Email: [email protected]


Τόδας  Γεώργιος

Αιρετός ΠΥΣΔΕ

Ανατ. Θεσσαλονίκης

 Τηλ.: 6972448882

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

hoynta.jpg
Μνήμες από την εκπαίδευση επί Χούντας: Το πειθαρχικό δίκαιο για τους εκπαιδευτικούς και το ποινολόγιο για τους μαθητές
57 χρόνια πριν τα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές
Μνήμες από την εκπαίδευση επί Χούντας: Το πειθαρχικό δίκαιο για τους εκπαιδευτικούς και το ποινολόγιο για τους μαθητές
dictionary-lexiko-xenes_glosses-foreign_lagnuage.jpg
Πως λέμε στα ελληνικά: σέλφι, σπικάζ, ρίαλ εστέιτ ή μπίζνες πλαν;
Επειδή σε λίγο, για να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας ή για να δούμε τηλεόραση, θα χρειαζόμαστε πτυχίο αγγλικής φιλολογίας, μήπως είναι πιο εύκολο να τα...
Πως λέμε στα ελληνικά: σέλφι, σπικάζ, ρίαλ εστέιτ ή μπίζνες πλαν;