Thumbnail
Συνεχής Ενημέρωση

Γράφει ο Παναγιώτης Κάτσικας

Το Ισλαμικό Κράτος και οι μαχητές του κλιμακώνουν την δράση τους σκορπώντας το θάνατο, στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας αλλά και στο Ιράκ. Μέρες τώρα διεθνείς αναλυτές, αλλά και αυτή η στήλη έχει  αναφέρει τι έρχεται να κάνει το Ισλαμικό Κράτος, ποια είναι η προέλευσή του και ποιες οι σχέσεις του με την Αμερική κλπ. Γνωστές στο ευρύ κοινό είναι πλέον και οι αναλύσεις για το πως το ISIS θα λειτουργήσει ως πολιορκητικός κριός στην αναμόρφωση της μέσης Ανατολής, στην αναδιάταξη των σφαιρών επιρροής, και συγκεκριμένα στην αλλαγή του πολιτικού σκηνικού στην Συρία, σε όφελος της Αμερικής και των συμμάχων της. Ιδιαίτερη είναι και η στάση της Τουρκίας η οποία, φαίνεται να χειρίζεται την επίθεση των τζιχαντιστών περισσότερο ώς ευκαιρία παρά ως επειλή, αναδιατάσσοντας την σχέση της με το PKK ακόμα περισσότερο προς όφελός της.

Πέμπτη (updated)

Κρατάνε οι Κούρδοι στο Κομπανί

Η αμερικανική Κεντρική Στρατιωτική Διοίκηση για τη Μέση Ανατολή και την Κεντρική Ασία, ανέφερε πως οι Κούρδοι αντάρτες ελέγχουν ακόμα το μεγαλύτερο κομμάτι της πόλης. Το Ισλαμικό κράτος υποστηρίζει ότι ελέγχει το ένα τρίτο του Κομπανί (το ανατολικό τμήμα και μικρό τμήμα στα βορειοανατολικά και μία περιοχή στα νοτιοανατολικά) ενώ οι αμερικάνικες αεροπορικές επιδρομές συνεχίζονται.
 

Το Ισλαμικό Κράτος κατέχει το 1/3 της Κομπάνι
Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στην Τουρκία


Παράλληλα στην Τουρκία σήμερα το πρωί κατέληξαν άλλος δύο διαδηλωτές που είχαν χτυπηθεί το βράδυ της Τετάρτης από την αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες οι νεκροί έχουν φτάσει τους 25. Στην πόλη Νίσιβη, χτες ανέβηκε στο twitter μια φωτογραφία που δείχνει τους Κούρδους να πάρει στα χέρια τους ένα Τούρκικο Τανκ.

Τετάρτη


Οπισθοχώρηση του Ισλαμικού Κράτους από το Κομπανί, επίθεση των Κούρδων

Μέχρι και το πρωί της Τετάρτης στο Κομπανι,  οι οδομαχίες συνεχίζονταν με τους τζιχαντιστές να έχουν καταφέρει να διεισδύσουν στις ανατολικές συνοικίες της, χρησιμοποιώντας άρματα και παγιδευμένα αυτοκίνητα. Οι Μονάδες Προστασίας του Κουρδικού Λαού (YPG) μάχονταν "από σπίτι σε σπίτι" στα ανατολικά της πόλης, είπε ο Μουστάφα Μπάλι, ο επικεφαλής της ημιεπίσημης τοπικής Ένωσης Ελεύθερων Μέσων Ενημέρωσης.

Απο το μεσημέρι της Τετάρτης οι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους οπισθοχωρούν μετά από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς της συμμαχίας των ΗΠΑ και των αραβικών κρατών στην πόλη Κομπανί.

Τα ΜΜΕ σιωπούν  ενώ στην Τουρκία οι δολοφονίες Κούρδων συνεχίζονται

Πρωτοφανής σιωπή όμως υπάρχει από τα ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ για το τι συμβαίνει στην Τουρκία αυτή τη στιγμή. Την ώρα που πάνω από 400 Κούρδοι έχουν σκοτωθεί στο πολιορκημένο από τους τζιχαντιστές Κομπανί και σύμφωνα με πληροφορίες 18 Κούρδοι έχουν δολοφονηθεί από την τούρκικη αστυνομία, τα μέσα ενημέρωσης σιωπούν. Όπως αναφέρει το occupiedTaxim 98 άτομα έχουν συλληθεί μόνο στην Κωνσταντινούπολη.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας, κούρδοι ξεσηκώνονται σε όλη την Ευρώπη, κυρίως όμως στην Τουρκία ενάντια στην σφαγή του Κομπανί και την στάση του Ερντογάν. Βίαιες συγκρούσεις ακολουθούν όπως ανέφερε πρώτο το alfavita.gr στα μήκη και τα πλάτη της Τουρκίας με τον πρώτο  νεκρό (25χρονών) να πέφτει στην περιοχή Varko, από τα πυρά της αστυνομίας. Άγριες συγκρούσεις στην Κωνταντινούπολη αλλά και σε όποια πόλη υπάρχουν πολλοί Κούρδοι όπως στο Ντιγιάρμπακίρ. Αργά το βράδυ της Τρίτης – ξημερώματα Τετάρτης ο τούρκικος στρατός μπήκε στο Ντιγιάρμπακίρ με τανκς

10256601_740095946043535_121862724378310564_o

(Istanbul)

BzXGGAuCYAAO-nw

Οι αντικυβερνητικές συγκρούσεις έχουν ως επίκεντρο την Κωνσταντινούπολη με την Ταξίμ και τον κεντρικό δρόμο της Ιστικλάλ να έχουν δεσπόζον χωροταξικό ρόλο στις κινητοποιήσεις. Διαδηλώσεις και συγκρούσεις ξεσπούν και σε άλλες πόλεις προς την ανατολική μεριά.

Η κυβέρνηση Ερντογάν χρησιμοποιεί, αύρες, δακρυγόνα και σφαίρες για να αντιμετωπίσει τους διαδηλωτές. Αποτέλεσμα αυτού αλλά και της εμπλοκής των υποστηρικτών του ισλαμιστικού κόμματος Χούντα-Πάρ είναι η δολοφονία από τις αρχές τουλάχιστον τεσσάρων ανθρώπων.

 

BzXOkL9CQAEKkA_

1524588_310906302428106_3679492438467698435_n

Police used tear gas and water cannon on October 7, 2014 in Istanbul against demonstrators who protest against attacks launched by Islamic State insurgents targeting the Syrian city of Kobane and lack of action by the government.(AFP Photo / Ozan Kose)

Ο κεντρικός δρόμος της Istaklal όπου η αστυνομία επιτέθηκε στους διαδηλωτές

tourkoi-2

tourkoi-3

Αργά το βράδυ της Τρίτης – ξημερώματα Τετάρτης ο τούρκικος στρατός μπήκε στο Ντιγιάρμπακίρ με τανκς

1796597_838886676151378_2548823766732357791_n

(Στην Άγκυρα " Χαιρετώ όσους πολεμούν για την ειρήνη")

Γερμανία: Υποστηρικτές του ISIS επιτίθενται με μαχαίρια στους Κούρδους

Ειρηνικές διαδηλώσεις εναντίον των επεμβάσεων του Ισλαμικού Κράτους σε Συρία και Ιράκ οργανώνονται σε διάφορες πόλεις της γερμανίας οι οποίες βρίσκουν αντιμέτωπες του υποστηρικτές του ISIS. Στο Αμβούργο (1.8 εκατ. κάτοικοι)  η αστυνομία χρησιμοποιώντας αύρες και pepper spray μαζί με τα μαχαίρια των φανατικων υποστηρικτων του ISIS προσπαθούν να καταστείλουν τις διαδηλώσεις.

#OccupyEP: Κούρδοι κατέλαβαν το κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες

Την ίδια ώρα Κούρδοι διαδηλωτές καταλαμβάνουν το Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, ενώ λίγο πρίν είχαν εισβάλλει στο κοινοβούλιο στην Χάγη. Μαζικές διαδηλώσεις σε Παρίσι, Βερολίνο, Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Τορόντο, Αυστρία και Σουηδία

Το Ντιγιάρμπακίρ (900.000 κάτοικοι) φλέγεται

Στην «πρωτεύουσα» των Κούρδων της Τουρκίας, το Ντιγιάρμπακιρ, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών του ισλαμιστικού κόμματος Χούντα-Παρ και Κούρδων διαδηλωτών, όπως έγινε γνωστό από νοσοκομειακές πηγές. Αργά το βράδυ της Τρίτης – ξημερώματα Τετάρτης ο τούρκικος στρατός μπήκε στο Ντιγιάρμπακίρ με τανκς

Το Ντιγιάρμπακιρ με πληθυσμό 900.000 κατοίκων, ιστορικά γνωστό ως Άμιδα, είναι η μεγαλύτερη πόλη του τουρκικού Κουρδιστάν και δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στο γεωγραφικό διαμέρισμα της Νοτιανατολικής Τουρκίας, μετά την Γκαζιαντέπ. Ο ξεσηκωμός των Κούρδων δεν έχει προηγούμενο. Το μεγαλύτερο ξενοδοχείο της πόλης έχει πιάσει φωτιά ενώ δεκάδες πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει σε δημόσια κτίρια

Δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες οι οποίες κάνουν το γύρων των κοινωνικών δικτύων

Kurdish protesters are pictured in a street on October 7, 2014 in the southeastern city of Diyarbakir during a demonstration to demand more western intervention against Islamic State militants (IS) in Syria and Iraq.(AFP Photo / Ilyas Akengin)

(AFP Photo / Ilyas Akengin)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

22:39 #Diyarbakır'da #Ofis semtinde #Dedeman Otel'in yanındaki Buket Alacarte ateşe verildi. @RohatYilmaz #Amed pic.twitter.com/zB4xF2473z

— İstanbul Indymedia (@Istanbul_Indy) October 7, 2014

 

Καίνε τα γραφεία του Ερντογάν

 

Σε όποια πόλη υπάρχουν αρκετοί Κούρδοι, πυρπολούνται τα γραφεία του Ερντογάν, ενώ διαδηλωτές βγαίνουν στο δρόμο με όπλα. Στη Νισίβη, οι αστυνομικοί έχουν εκδιωχθεί.

Στο Καγιαπινάρ οι διαδηλωτές έκαψαν το δημαρχείο και τα κεντρικά κτίρια του κόμματος του Ερντογάν.

View image on Twitter

Οι Γκρίζοι Λύκοι τρομοκρατούν

Η ακροδεξία οργάνωση Η ακροδεξιά οργάνωση Γκρίζοι Λύκοι πυρπόλησε το βράδυ της Τρίτης τα γραφεία του αριστερού κουρδικού κόμματος HDP (Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα) στην Κωνσταντινούπολη.

grizoi-lykoi-fotia

 

 

 

 

 

 

Τούρκος αστυνομικός φωνάζει "Ζήτω το ισλαμικό Κράτος"

Στο παρακάτω βίντεο Τούρκος αστυνομικός ο οποίος αντιμετωπίζει διαδηλωτές Κούρδους φωνάζει "Ζήτω το Ισλαμικό Κράτος"

H εξέγερση των Κούρδων επεκτείνεται

Οι Κούρδοι εξεγείρονται στην Την Σιίρτ, την Μαρντίν και την Νίσιβη (Nusaybin). Ο στρατός του Ερντογάν προσπαθεί με καταστείλει την εξέγερση.

Τουρκικό πεζικό μπήκε στην πόλη Μπατμάν και στην Βαν - Υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους πυροβολούν

Στις πόλεις όπου έχουν ξεσπάσει οι πιο έντονες αντιδράσεις, δυνάμεις του τούρκικου στρατού μπήκαν μεσάνυχτα Τρίτης προς ξημερώματα Τετάρτης. Βοήθεια στις τούρκικες αρχές δίνουν οι υποστηρικές τους Ισλαμικού Κράτους που όπως θα δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες που κυκλροφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πυροβολούν εν ψυχρώ

10703546_838895589483820_8808392784361381925_n

Τουρκικό πεζικό μπήκε στην κουρδική πόλη Μπατμάν

Πληροφορίες για 10 δολοφονημένους από την Τούρκικη αστυνομία - Πληροφορίες στα κοινωνικά δίκτυα για 14 νεκρούς

Το πρακτορείο DIHA έδωσε στην δημοσιότητα τα ονόματα των 10 Κούρδων που έχουν δολοφηθεί από την τούρκικη αστυνομία έως τώρα. Στο βίντεο που μετέδωσε το κουρδικό πρακτορείο καταγράφεται η δολοφονία του 22χρονου Εμρά Ντεμίρ στην Μπατμάν.

lista nekroi

#OccupyEP: Κούρδοι κατέλαβαν το κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες

Την ώρα που ο αριθμός των νεκρών από την πολιορκία του Κουμπανί φτάνει στους 400, οι Κούρδοι καταλαμβάνουν το κτίριο του Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Κούρδων και υποστηρικτών του Ισλαμκού Κράτους και στο Αμβούργο

 

 

Die Verletzten werden nun abtransportiert. #Hamburg pic.twitter.com/mAsVFby8nR

— Mittendrin Live! (@Mittendrin_Live) October 7, 2014

 

Φωτογραφία που κάνει το γύρο του διαδικτύου

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

διαγωνισμος
Βράβευση του 45ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου στον Εθνικό Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2024
Θέμα του Διαγωνισμού ήταν οι Ολυμπιακοί και οι Παραολυμπιακοί αγώνες στο Παρίσι το 2024
Βράβευση του 45ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου στον Εθνικό Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2024
ΑΠΘ
Κίνδυνος για «Τέμπη» στο ΑΠΘ: Κινδυνεύει η ασφάλεια φοιτητών και πανεπιστημιακών από την τραγική κατάσταση στη Σχολή Καλών Τεχνών!
Σήμα κινδύνου από τον Ενιαίο Σύλλογο Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΕΣΔΕΠ) του ΑΠΘ για την κατάσταση της Σχολής Καλών Τεχνών στη Θέρμη -...
Κίνδυνος για «Τέμπη» στο ΑΠΘ: Κινδυνεύει η ασφάλεια φοιτητών και πανεπιστημιακών από την τραγική κατάσταση στη Σχολή Καλών Τεχνών!
ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ
«Open Day – Γνώρισε τις Σχολές της ΔΥΠΑ» το Σάββατο 20 Απριλίου στο Σύνταγμα
H ΔΥΠΑ έχει προχωρήσει φέτος στη διεύρυνση των εκδηλώσεων γνωριμίας με τις 50 ΕΠΑΣ και τις 30 ΣΑΕΚ που λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα, με στόχο να...
«Open Day – Γνώρισε τις Σχολές της ΔΥΠΑ» το Σάββατο 20 Απριλίου στο Σύνταγμα