Thumbnail
Πρωτοφανές περιστατικό

Με ένα πρωτοφανές περιστατικό, λόγω της ηλικίας της μητέρας, ήρθαν αντιμέτωποι οι γιατροί στο ΠΑΓΝΗ το απόγευμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με το cretapost.gr ένα κοριτσάκι μόλις 11,5 χρόνων (!), συνοδευόμενο από μια νεαρή γυναίκα που ισχυρίζεται ότι είναι η μητέρα του έφτασαν στα εξωτερικά ιατρεία του νοσηλευτικού ιδρύματος, επειδή το παιδί είχε έντονους πόνους στην κοιλιά.
 
Με έκπληξη οι γιατροί διαπίστωσαν ότι η ανήλικη ήταν … επίτοκος, κυοφορώντας τελειόμηνο νεογνό. Αμέσως το κοριτσάκι εισήχθη στο χειρουργείο όπου και γέννησε με καισαρική τομή, όπως προβλέπεται σε περιπτώσεις που η μητέρα είναι κάτω των 15 ετών.
 
Η μικρούλα των 11,5 χρόνων έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι, βάρους 3,200 κιλών, ενώ η κλινική εικόνα τόσο της ίδιας όσο και του νεογνού είναι εξαιρετικά καλές.
 
Το γεγονός αυτό πάντως έχει προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία της Κρήτης, αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο, αφού δεν αποκλείεται να είναι η μοναδική περίπτωση στη χώρα, όπου ένα τόσο μικρό παιδί φέρνει στον κόσμο ένα .. άλλο παιδί.
 
«Χθες το μεσημέρι ήρθε στο νοσοκομείο ένα κοριτσάκι 11,5 χρονών ρομά, ρουμανικής καταγωγής που διαμένει σε χωριό έξω από το Ηράκλειο. Το κοριτσάκι ήρθε με πόνους στην κοιλιά και διαπιστώθηκε ότι βρισκόταν σε τελειωμένη κύηση, δηλαδή στον 9ο μήνα εγκυμοσύνης και σε ερχόμενο τοκετό», επισημαίνει σχετικά στο cretapost ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ – Βενιζελείου, Νίκος Χαριτάκης.
 
Το 11,5 χρονών κοριτσάκι δεν μπορούσε να υποβληθεί σε φυσικό τοκετό, λόγω ηλικίας,  κι έτσι προγραμματίστηκε η καισαρική.
 
«Επειδή αποτελεί αντένδειξη η ηλικία του κοριτσιού που κυοφορούσε ήταν αδύνατο να εξελιχθεί σε φυσικό τοκετό. Έτσι έγινε η καισαρική με το 11,5 χρονών παιδί να φέρνει στον κόσμο ένα κοριτσάκι βάρους 3.200 γραμμαρίων», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Χαριτάκης τονίζοντας παράλληλα ότι και τα δύο κορίτσια χαίρουν άκρας υγείας με το μικρότερο να βρίσκεται στην Μονάδα των Νεογνών.
 
Αναλαμβάνει η εισαγγελία ανηλίκων
 
Το περιστατικό εγείρει κοινωνικούς προβληματισμούς και μάλιστα έντονους, καθώς δεν αποκλείεται πίσω από το γεγονός αυτό να «κρύβεται» μια άλλη τραγωδία με πρωταγωνίστρια την 11χρονη λεχώνα.
 
Η διοίκηση του νοσοκομείου ενημέρωσε τις εισαγγελικές αρχές, οι οποίες θα αναλάβουν την περίπτωση της μικρούλας.
 
«Πλέον το θέμα αυτό έχει περάσει στην κοινωνική υπηρεσία του νοσοκομείου που το έχει αναλάβει αλλά και στον εισαγγελέα ανηλίκων ο οποίος έχει ενημερωθεί από μένα. Τα δύο κορίτσια θα παραμείνουν στο νοσοκομείο για 4 ημέρες περίπου – ο χρόνος που νοσηλεύεται μία μητέρα όταν κάνει καισαρική – και στη συνέχεια αναλαμβάνουν οι αρμόδιες αρχές», επεσήμανε σχετικά ο κ. Χαριτάκης.
 
Σημειώνεται ότι το κοριτσάκι είναι Ρομά και η οικογένεια της κατάγεται από τη Ρουμανία. Σύμφωνα με πληροφορίες η μόνιμη κατοικία της βρίσκεται σε χωριό της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

enorgani
Ενόργανη Γυμναστική: Η προκήρυξη Πανελλήνιων αγώνων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
Προκήρυξη Πανελλήνιων Αγώνων Ενόργανης Γυμναστικής, Ρυθμικής Γυμναστικής και Τραμπολίνο των ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ., σχολικού έτους 2023-2024
Ενόργανη Γυμναστική: Η προκήρυξη Πανελλήνιων αγώνων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ