Thumbnail
Η κυβέρνηση, μετατρέπει την εκπαίδευση από ανθρώπινο δικαίωμα σε ευκαιρία για την επιχειρηματική δράση και το κέρδος, «ακριβώς όπως κάνει με τη γη, το φυσικό πλούτο, τον αέρα και το νερό», γράφει η ανακοίνωση του συνδικάτου τους (FECODE), κάνοντας έκκληση για αλληλεγγύη.

Μετάφραση: Χρήστος Κωστόπουλος 

Πανεθνική απεργία  κήρυξαν οι εκπαιδευτικοί στην Κολομβία από τις 10 Σεπτέμβρη. Οι καθηγητές συμμετέχουν μαζί με τους αγρότες στον αγώνα ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης. 

Σύμφωνα με το site των εκπαιδευτικών teachers Solidarity,  η κυβέρνηση, μετατρέπει την εκπαίδευση από ανθρώπινο δικαίωμα σε ευκαιρία για την επιχειρηματική δράση και το κέρδος, «ακριβώς όπως κάνει με τη γη, το φυσικό πλούτο, τον αέρα και το νερό», γράφει η ανακοίνωση του συνδικάτου τους (FECODE), κάνοντας έκκληση για  διεθνή αλληλεγγύη.

40 δις δολάρια είναι τα συνολικά χρωστούμενα από απλήρωτους μισθούς και υγειονομικές παροχές προς του εκπαιδευτικούς από το 2002, με συνέπεια σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της FECODE να αναγκαστούν κλείσουν τουλάχιστον 17.000 δημόσια σχολεία σε όλη την Κολομβία αποκλείοντας πάνω από οχτώ εκατομμύρια μαθητές από το δημόσιο σχολειό.   

Το συνδικάτο ζητάει να μπει ένα τέλος στην ιδιωτικοποίηση και στη μείωση των μισθών τους διεκδικώντας αξιοπρεπείς όρους δουλειάς  αλλά και να σταματήσει ο εκφοβισμός και η τρομοκρατία των συνδικαλιστών, που αγωνίζονται ενάντια στις κυβερνητικές πολιτικές.

Σύμφωνα με στοιχεία, η Κολομβία είναι η πιο επικίνδυνη χώρα στον κόσμο για τους συνδικαλιστές και αρκετοί ακτιβιστές εκπαιδευτικοί δολοφονήθηκαν κατά καιρούς. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα