Thumbnail
Γονείς καταγγέλλουν τον δ/ντη Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης Δυτ. Θεσ/νικης, ότι κλειδώθηκε στο γραφείο του και δεν τους δέχτηκε βάζοντας τη γραμματέα του να ισχυριστεί ότι απουσιάζει.

Από την καταγγελία που  έφτασε στο avatonpress.gr από το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού σχολείου Συκεών προκύπτουν τα παρακάτω:

Στις 30 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία  στη Διεύθυνση  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από γονείς και το Δ.Σ του συλλόγου γονέων και Κηδεμόνων του 6ου δημοτικού σχολείου Συκεών. Οι γονείς διαμαρτυρήθηκαν για την αλλαγή για ακόμη μια φορά - 3η συνολικά (είναι η 3η φορά που σημαίνει ότι οι μαθητές της Α' τάξης Α2 θα γνωρίσουν μέσα σε 1,5 μήνα την 4η δασκάλα τους) και ζήτησαν να συνομιλήσουν με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ Κοντογιαννίδη.

Δυστυχώς όμως τους ενημέρωσαν ότι ο κ. Κοντογιαννίδης έλειπε. Μάλιστα τους είπαν ότι πήγε να κάνει ιατρικές εξετάσεις. 
Οι γονείς δεν πίστεψαν στα λόγια της γραμματέας και τελικά διαπίστωσαν ότι ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας είχε κλειδωθεί στο γραφείο του και απέφευγε να συναντήσει τους γονείς, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση και όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν  ¨ καταλάβαμε ότι μας κορόιδευαν και έγινε πανζουρλισμός. Και ξαφνικά εμφανίστηκε ως δια μαγείας! Στη συνέχεια μας είπαν ότι έφταιγε το ΠΥΣΠΕ και όταν ρωτήσαμε το ΠΥΣΠΕ μας είπε ότι έφταιγε αυτός.¨ 
 
 
 
Διαβάστε παρακάτω την επιστολή του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων που απέδωσαν προς τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης !
 
 
Σύλλογος Γονέων 6ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών
 
 
Συκιές, 30/10/2013
Αρ. πρωτ.: 108
 
Προς
Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Δυτικής Θεσσαλονίκης,
υπόψη κ. διευθυντή Κοντογιαννίδη,
 μέλη του ΔΣ του ΠΥΣΠΕ,
κ.κ. Ζαφειρίου Ιωάννης, διευθυντής 12ου Δ/κού Σχολείου,
Παπαδημητρίου Μαρία, 1ο Δ/κό Σχολείο
Σαββίδου Δέσποινα, Διευθύντρια 2ου Δ/κού Σχολείου,
Χριστοφόρου Νικόλαος, Δ/κό Σχολείο Λαγυνών,
Περιφερειακή Διεύθυνση ΠΕ και ΔΕ Κ. Μακεδονίας.
Κοιν.:
Διευθυντή 6ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών.
κ. Κουνελάκη,
Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης Θεσσαλονίκης
Υπουργείο Παιδείας (Διεύθυνση Προσωπικού).
 
 
Θέμα: «Άμεση επανατοποθέτηση της δασκάλας μας Φωτεινής Ιερεμιάδου στο τμήμα Α2 του 6ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών»
 
Αξιότιμε κύριε διευθυντή,
 
Ενημερωθήκαμε από χθες ότι η δασκάλα μας, Φωτεινή Ιερεμιάδου, θα τοποθετηθεί σε άλλο τμήμα στο Ωραιόκαστρο. Θα γνωρίζετε ασφαλώς ότι το συγκεκριμένο τμήμα του Α2 αλλάζει δασκάλα για 3η φορά μέσα σε δύο μήνες. Εμείς γνωρίζουμε από προφορική σας ενημέρωση ότι η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός που ήρθε πριν περίπου 20 ημέρες, αφορούσε σε μόνιμη κάλυψη της εν λόγω θέσης.  Πώς είναι δυνατόν να τοποθετείται μία εκπαιδευτικός λοιπόν μόνιμα στη θέση της και μετά να προκύπτουν άλλα στοιχεία και να αναιρείται η προηγούμενή σας ενέργεια; Πώς είναι δυνατόν να μην γνωρίζουν οι ιθύνοντες ποιοι δάσκαλοι θα διδάξουν τα παιδιά μας από την πρώτη κιόλας μέρα έναρξης των σχολείων; Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια βάρβαρη τακτική που ακολουθείται απέναντι στα παιδιά μας. Ορθώνετε εμπόδια στη μόρφωση των παιδιών μας, καθώς αυτοί οι μαθητές του Α2 μέσα σε δύο μήνες θα έχουν 4η διαφορετική δασκάλα! Ακόμη και από την πλευρά του εκπαιδευτικού να δει κανείς το θέμα, είναι εντελώς αντιπαιδαγωγικό να σέρνονται δάσκαλοι από το ένα σχολείο στο άλλο, από τη μία τάξη στην άλλη. Οι άνθρωποι αυτοί υποτίθεται ότι πρέπει να γνωρίσουν τα παιδιά μας και να τα «μάθουν γράμματα». Να σχεδιάσουν ένα πλάνο διδασκαλίας. Πώς μπορεί ένας εκπαιδευτικός που συνεχώς μετατίθεται απερίσπαστα να σχεδιάσει το πλάνο του; Με την τακτική αυτή απορυθμίζεται όλο το εκπαιδευτικό σύστημα.
Το ζήτημα δεν αφορά  αποκλειστικά και μόνο το συγκεκριμένο τμήμα. Η επαναξιολόγηση της μοριοδότησης, δύο μήνες μετά την εκκίνηση της εκπαιδευτικής χρονιάς, η οποία καταλήγει στο να αλλάξει για πολλοστή φορά τη δασκάλα των παιδιών μας μόνο κακό μπορεί να προκαλέσει και αποτελεί ακραία αντιπαιδαγωγική συμπεριφορά.
 
Βάζουμε πιο πάνω τα παιδιά μας, και αυτό καλείστε να πράξετε και εσείς. Για εμάς είναι ζήτημα μόρφωσης των παιδιών μας. Αν σήμερα είναι το Α2, αύριο θα είναι σίγουρα κάποιο άλλο τμήμα.
 
Για αυτό το λόγο σας παρακαλούμε για την άμεση επανατοποθέτηση της δασκάλας μας κας Φωτεινής Ιερεμιάδου στο τμήμα Α2 του 6ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών, με αποκλειστικά και μόνο γνώμονα την εξασφάλιση του κατάλληλου εκπαιδευτικού περιβάλλοντος για τα παιδιά μας. 
 
Απαιτούμε να  σταματήσει αυτή η αντιπαιδαγωγική πολιτική  εις βάρος της μόρφωσης των παιδιών μας.
 
Με εκτίμηση,
Για το ΔΣ
 
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα