Thumbnail
Τι κατέθεσε η αριστερή πλατφόρμα και οι "53"

Αργά το απόγευμα θα ολοκληρωθούν οι εργασίες της διήμερης συνόδου της ΚΕ και της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με την ψηφοφορία για το σχέδιο πολιτικής απόφασης να κλεινει την διαδικασία

Το σχέδιο πολιτικής απόφασης της Κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει: «Τέσσερις μήνες τώρα, μέρα με τη μέρα, επιμένουμε στις κόκκινες γραμμές που χάραξε ο ίδιος ο λαός στις 25 Γενάρη. Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπογράψει μνημονιακή συμφωνία»

Στο σχέδιο απόφασης αναφέρεται ότι αντίπαλοι της συνοχής των ευρωπαϊκών λαών είναι οι φανατικοί της λιτότητας που υπονομεύουν τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, υιοθετώντας αδιάλλακτες θέσεις και επιχειρώντας τον πιστωτικό στραγγαλισμό της ελληνικής οικονομίας.

Σε άλλο σημείο σημειώνει ότι «όσοι πιστεύουν ότι θα ταπεινώσουν την Ελλάδα, παίζουν παιχνίδι με τη φωτιά», ενώ αναμένεται να σταλεί σκληρό μήνυμα προς τους δανειστές, καθώς «αν συνεχιστεί η πιστωτική ασφυξία και τα πράγματα οδηγηθούν σε οριακό σημείο, ας μην έχει κανείς αμφιβολία ότι η πληρωμή μισθών και συντάξεων έχει απόλυτη προτεραιότητα έναντι των δόσεων των δανείων. Οι άνθρωποι είναι πάνω από το χρέος».

Το σχέδιο της πολιτικής απόφασης από το news247.gr

Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ

Η Αριστερή Πλατφόρμα κατέθεσε ένα δισέλιδο κείμενο με το οποίο ζητά να μην πληρωθεί η επόμενη δόση στο ΔΝΤ αν οι «θεσμοί» συνεχίσουν την «ίδια εκβιαστική τακτική». Ειδικότερα, στο κείμενο της Αριστερής Πλατφόρμας αναφέρεται:

« Η κυβέρνηση, εφόσον οι «θεσμοί» συνεχίσουν τις επόμενες ημέρες την ίδια εκβιαστική τακτική, οφείλει να δηλώσει από τώρα και ευθέως ότι δεν θα «πνίξει» τον ελληνικό λαό αποστραγγίζοντας τις οικονομίες του, δεν θα πληρώσει την επόμενη δανειακή δόση του ΔΝΤ και ότι σχεδιάζει, σε οικονομικό, κοινωνικό , πολιτικό και στρατηγικό επίπεδο, εναλλακτικές απαντήσεις για την πορεία της χώρας, οι οποίες θα διασφαλίζουν την εφαρμογή του προγράμματός της».

Η τροπολογία που κατέθεσαν οι "53":​

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα