Thumbnail
Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει, βάσει των δηλώσεων του κ. Μητσοτάκη, ότι δεν θα υπάρξουν νέες οριζόντιες περικοπές», σχολίασε στην «Εφ.Συν.» ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Οδυσσέας Ντριβαλάς.

Του Στέργιου Ζιαμπάκα

Λίγες φέρονται να είναι για τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, οι απολύσεις 15.000 υπαλλήλων του Δημοσίου έως το τέλος του 2014, καθώς αποτελούν ένα ποσοστό «κάτι λιγότερο από το 2% του Δημοσίου», όπως δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη, επαναλαμβάνοντας τη «δέσμευση» για την απομάκρυνσή τους. Οι 25.000 που θα τεθούν σε «κινητικότητα» αποτελούν, και πάλι κατά δήλωση του υπουργού, ένα 4% των εργαζομένων του Δημοσίου.

 
Η «στρογγυλοποίηση» των παραπάνω αναλογιών επιβεβαιώνει τους φόβους των εργαζομένων για μεγαλύτερο αριθμό απολύσεων.
 
«Οταν έρθει η ώρα»…
 
Βέβαιος για την ένταξη 12.500 υπαλλήλων σε καθεστώς διαθεσιμότητας έως τα τέλη του Σεπτεμβρίου εμφανίστηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ωστόσο, ερωτηθείς για το πώς θα προκύψουν οι επιπλέον 12.500 υπάλληλοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα το 2014, δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση. «Θα είμαστε σε θέση να μιλήσουμε για αυτό όταν έρθει η ώρα», ανέφερε.
 
 
 
«Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει, βάσει των δηλώσεων Κ. Μητσοτάκη, ότι δεν θα υπάρξουν νέες οριζόντιες περικοπές», σχολίασε στην «Εφ.Συν.» ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Οδυσσέας Ντριβαλάς. Αλλωστε, βάσει της βαρύτητας που δίνουν τα κριτήρια στον τρόπο εισαγωγής στο Δημόσιο, «στοχοποιούνται» προς διαθεσιμότητα όσοι κατέλαβαν θέσεις εργασίας μέσω των προεδρικών διαταγμάτων Παυλόπουλου.
 
«Επί της ουσίας κανένα κόμμα δεν άσκησε κριτική στα κριτήρια που τέθηκαν», υποστήριξε ο υπουργός, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», τα κριτήρια έχουν προκαλέσει σοβαρή «γκρίνια» στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος.
 
«Ο νέος γύρος της αποδόμησης της δημόσιας διοίκησης περιλαμβάνει κλείσιμο νοσοκομείων και σχολείων, κατάργηση οργανισμών, απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, υλοποιώντας τη σκληρή μνημονιακή ιδεολογία για ένα κράτος μικρό και αδύναμο, χωρίς πόρους για κοινωνική πολιτική», σημείωσε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, σχετικά και με τις απολύσεις στο Δημόσιο.
 
«Η πραγματική στόχευση της κυβέρνησης είναι να μην απομείνει ίχνος σταθερότητας στην εργασία και αυτό αφορά και τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα», σχολιάζει το γραφείο Τύπου της Κ.Ε. του ΚΚΕ.
 
«Με πραγματική αναλγησία και πολιτικό κυνισμό ο κ. Μητσοτάκης αντιμετωπίζει σαν στατιστικές περιπτώσεις τους χιλιάδες πολίτες που απολύονται από τον δημόσιο τομέα», δήλωσε η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.
 
Αναστολή
 
Την αναστολή των προγραμματισμένων για την Παρασκευή 9, το Σαββάτο 10 και την Κυριακή 11 Αυγούστου 24ωρων απεργιών της αποφάσισε η διοίκηση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), στο πλαίσιο του «ειλικρινούς διαλόγου με την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
 
Οι απεργίες της ΟΣΥΠΑ είχαν προκηρυχθεί για να εκφραστεί η αντίθεση των εργαζομένων στο μέτρο της κινητικότητας για τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Στην ανακοίνωση συμπληρώνεται ότι η ΟΣΥΠΑ παραμένει σε «αγωνιστική ετοιμότητα».
 
Πηγή: efsyn.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εφετείο
Κυψέλη: Στον ανακριτή ο 18χρονος που μπήκε σε σχολείο και τραυμάτισε με μαχαίρι μαθητή και διευθυντή
Βαριές κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, διατάραξη οικιακής ειρήνης, αλλά και παράβαση του νόμου περί όπλων...
Κυψέλη: Στον ανακριτή ο 18χρονος που μπήκε σε σχολείο και τραυμάτισε με μαχαίρι μαθητή και διευθυντή
βιβλίο με δεσιμο απο ανθρωπινο δέρμα
Χάρβαρντ: Είχε στη βιβλιοθήκη του βιβλίο με δέσιμο από ...ανθρώπινο δέρμα - Το αφαιρεί και ζητά συγγνώμη
Ο πρώτος ιδιοκτήτης του βιβλίου, ο Γάλλος γιατρός Ludovic Bouland, έδεσε το βιβλίο με ανθρώπινο δέρμα. Το Χάρβαρντ είπε ότι ο Μπούλαντ πήρε το δέρμα...
Χάρβαρντ: Είχε στη βιβλιοθήκη του βιβλίο με δέσιμο από ...ανθρώπινο δέρμα - Το αφαιρεί και ζητά συγγνώμη