Thumbnail
Αρχικά μόνο στους συρμούς νέας γενιάς

Κάμερες ασφαλείας αναμένεται να τοποθετηθούν στο εσωτερικό των βαγονιών του Μετρό έως το τέλος Οκτωβρίου, καθώς η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων έδωσε το "πράσινο φως" για τη χρησιμοποίηση τους ύστερα από τα αλλεπάλληλα αιτήματα της ΣΤΑΣΥ (Σταθερές συγκοινωνίες)..

Αρχικά οι κάμερες θα εγκατασταθούν στους 17 συρμούς 3ης γενιάς του μετρό, καθώς αυτό θεωρείται τις διαθέτουν εκ κατασκευής.

Έπειτα οι κάμερες θα μπορούν να τοποθετηθούν σταδιακά και στους πιο παλιούς συρμούς του μετρό, καθώς επίσης και στα βαγόνια του ΗΣΑΠ και του τραμ, εάν όμως το κόστος δεν είναι απαγορευτικό.

Οι κάμερες θα τοποθετηθούν ανά ζεύγη στην οροφή των βαγονιών, ενώ ο κάθε συρμός θα διαθέτει 24 εσωτερικές κάμερες. Παράλληλα,έχει ήδη δοθεί άδεια για την εγκατάσταση καμερών και στο εξωτερικό των συρμών.

Τις κάμερες θα τις διαχειρείζεται ο οδηγός, ενώ θα υπάρχει και κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης.

Ήδη εδώ και έξι χρόνια τόσο στα αμαξοστάσια όσο και σε όλους τους χώρους των σταθμών του Μετρό (αποβάθρες, εκδοτήρια, κλπ) λειτουργούν 670 κάμερες, όμως σήμερα τα συνεχόμενα αιτήματα της διοίκησης της εταιρίας για τοποθέτηση καμερών και στο εσωτερικό των βαγονιών προσέκρουαν στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και απορρίπτονταν.

Το αίτημα της ΣΤΑΣΥ, όμως αυτή τη φορά, εγκρίθηκε. Στόχος της επιτήρησης, κατά την εταιρεία, είναι η προστασία και η αποφυγή όχι μόνο τρομοκρατικών ενεργειών, αλλά και κλοπών και άλλων βίαιων ενεργειών, δολιοφθορών και ζημιών στα βαγόνια, καθώς επίσης και η καλύτερη διαχείριση ενδεχόμενης πυρκαγιάς, κλπ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα