Thumbnail
Θεσσαλονίκη

ΕΛΜΕ-Θ,  ΕΡΤ 3, ΨΝΘ, ΕΥΑΘ, Καθηγητές σε διαθεσιμότητα

Καθαρίστριες σε διαθεσιμότητα, Εργαζόμενοι και διοικητικοί σε διαθεσιμότητα ΑΠΘ, Σχολικοί Φύλακες σε διαθεσιμότητα

Κάλεσμα συντονισμού πρωτοβάθμιων σωματείων, επιτροπών αγώνα και εργαζομένων

την Πέμπτη 12/6, στις 7.00 μ.μ., στα γραφεία της ΕΔΟΘ

Η κυβέρνηση, τις επόμενες ημέρες στα πλαίσια των δεσμεύσεων της απέναντι στην ΕΕ και το ΔΝΤ και μέσα από αλλεπάλληλες «μαύρες λίστες», ετοιμάζει τις απολύσεις εκπαιδευτικών, σχολικών φυλάκων, διοικητικών υπαλλήλων στα ΑΕΙ,  καθαριστριών στο υπουργείο οικονομικών (παρά τη δικαστική δικαίωσή τους για επιστροφή στην εργασία τους), αλλά και άλλων εργαζομένων στον πολιτισμό, στον ΕΟΠΥΥ, στα νοσοκομεία και σε άλλες υπηρεσίες, καθώς και στην ΕΛΒΟ και στις  ΔΕΚΟ. Οι απολύσεις στο δημόσιο το 2014 θα φτάσουν τις 15.000,  ενώ θα  χάσουν  τη δουλειά άλλοι 12.000 εργαζόμενοι που θα μπουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Την ίδια στιγμή μέσω της προώθησης των συγχωνεύσεων – κλεισιμάτων –  ιδιωτικοποιήσεων σχολείων, νοσοκομείων και δημόσιων υπηρεσιών ετοιμάζουν τη νέα «δεξαμενή» που θα αποτελεί το νέο προθάλαμο των απολύσεων. Επίσης, στο δημόσιο ανοίγει νέο μεγάλο μέτωπο απολύσεων με το ΦΕΚ που βγήκε για τον επανέλεγχο της διαδικασίας μονιμοποίησης  και αφορά  45.000 ΙΔΑΧ του Δημοσίου. 

Στον ιδιωτικό τομέα οι απολύσεις είναι καθημερινές, ενώ οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα βυθίζονται ακόμα περισσότερο στην εξαθλίωση και τη φτώχεια με τις συνεχείς σαρωτικές περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές δαπάνες, τη μείωση του επιδόματος ανεργίας, με την κατάργηση επί της ουσίας των κλαδικών συμβάσεων και με την  ανασφάλιστη εργασία να γιγαντώνεται κάτω από την απειλή των μαζικών απολύσεων.

Στο δημόσιο στήνεται ο μηχανισμός της αξιολόγησης. Με την εφαρμογή νόμου  καθορίζεται ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι σε ποσοστό του 15% σε κάθε δημόσια υπηρεσία  θα κατατάσσονται  υποχρεωτικά στην κατώτερη βαθμολογική κλίμακα και  θα θεωρούνται εκ των προτέρων «ανίκανοι», δηλαδή υπό απόλυση. Στα σχολεία ετοιμάζονται για την εφαρμογή της αξιολόγησης με τις επιστρατεύσεις για την αυτοαξιολόγηση και μέσω των σεμιναρίων επιμόρφωσης για τους διευθυντές σχολείων. Στις 19-20/6 προγραμματίστηκαν τα σεμινάρια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Από κοινού δάσκαλοι και καθηγητές οφείλουμε να τα ακυρώσουμε.

Την Πέμπτη 5/6, στις 7.00 μ.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου στη συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων, φορέων, επιτροπών αγώνα και εργαζομένων ενάντια  σε διαθεσιμότητα-απολύσεις σε μια πετυχημένη διαδήλωση, την πρώτη μετά τις εκλογές, δώσαμε την πρώτη μαζική απάντηση απέναντι σε μια κυβέρνηση που πλέον δεν έχει καμία νομιμοποίηση, για το προχώρημα της αντιλαϊκής πολιτικής της. Σας καλούμε να συνεχίσουμε το συντονισμό της δράσης και των κινητοποιήσεων μας.

Αιτήματα αιχμής: το σταμάτημα των απολύσεων – διαθεσιμοτήτων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, το σταμάτημα του προχωρήματος της αξιολόγησης – μηχανισμό απολύσεων, την επαναλειτουργία με δημοκρατικό πλαίσιο και κοινωνικό  έλεγχο της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης της ΕΡΤ, της απαίτησης για αναβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών με μέτρα ουσιαστικής στήριξης τους ώστε παιδεία, υγεία, στέγη, ρεύμα και νερό να προσφέρονται για όλο το λαό, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους και θέσεις εργασίας με κατοχυρωμένα όλα τα κεκτημένα δικαιώματα μας σε προϋπηρεσία, αποδοχές, ωράριο κ.ά. Με συνεχή αγώνα προωθούμε την ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, αγωνιζόμαστε για την απελευθέρωση από τα δεσμά της ΕΕ και της ΟΝΕ και απαιτούμε τη διαγραφή του χρέους, την κατάργηση των μνημονίων, των εφαρμοστικών νόμων και του συμφώνου σταθερότητας.

Για τον καλύτερο προγραμματισμό της δράσης μας, στη συνάντηση συντονισμού στις 30/5, αποφασίστηκε να απευθυνθούμε σε όλα τα σωματεία, τις επιτροπές αγώνα και σε εργαζόμενους για να οργανώσουμε κοινή συνάντηση  την Πέμπτη 12/6, στις 7.00 μ.μ., στα γραφεία της ΕΔΟΘ.

Καμία απόλυση - διαθεσιμότητα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους

Όχι σε κλεισίματα – συγχωνεύσεις – ιδιωτικοποιήσεις

Όχι στην αξιολόγηση  –  μηχανισμό απόλυσης

Παιδεία – Υγεία – Στέγη – Ρεύμα – Νερό – δημόσια αγαθά για όλο το λαό

Ανατρέπουμε την πολιτική Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γιατροί
Υγειονομικοί: «Οι μεταρρυθμίσεις Γεωργιάδη διαλύουν το ΕΣΥ - Τιμοκατάλογος δεν μπαίνει στην Υγεία»
Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) ανανέωσαν το...
Υγειονομικοί: «Οι μεταρρυθμίσεις Γεωργιάδη διαλύουν το ΕΣΥ - Τιμοκατάλογος δεν μπαίνει στην Υγεία»