Thumbnail
 Δεν θα μπορούν να πραγματοποιούν καμιά συναλλαγή.

Δραστικά μέτρα ετοιμάζεται να πάρει το υπουργείο Οικονομικών για να αναγκάσει όσους έχουν οφειλές προς το δημόσιο να περάσουν από το ταμείο της εφορίας, και να περιορίσει τη φορολογική "αποχή".

Οι φορολογούμενοι αυτοί θα χάνουν τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου τους και ουσιαστικά θα οδηγούνται σε κατάσταση επιθανάτιου ρόγχου. Ο στόχος είναι να εξαναγκάζονται να ρυθμίσουν και να εξοφλούν τα χρέη τους.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης "Μείωση των διοικητικών βαρών σε 13 επιλεγμένους τομείς της οικονομίας" το οποίο τέθηκε σήμερα 08/07 σε δημόσια διαβούλευση, η φορολογική διοίκηση θα μπορεί να προχωρά στην απενεργοποίηση του ΑΦΜ για όσους δεν ασκούν οικονομική δραστηριότητα ή διαπράττουν φοροδιαφυγή. Με την απενεργοποίηση του ΑΦΜ παγώνουν όλες οι συναλλαγές για όσους διαπράττουν φοροδιαφυγή ή άλλο αδίκημα.
Ειδικότερα στο στο άρθρο 9 ορίζεται ότι:

"1. Στο άρθρο 11 του ΚΦΔ (Ν. 4174/2013 - ΦΕΚ 170 Α'), όπως ισχύει, προστίθεται παράγραφος 4 ως εξής και οι υφιστάμενες παράγραφοι 4 και 5 αναριθμούνται ως παράγραφος 5 και 6:
«4. Η Φορολογική Διοίκηση δύναται να αναστέλλει τη χρήση Αριθμού Φορολογικού Μητρώου ή να προβαίνει σε απενεργοποίηση αυτού εάν υφίστανται αντικειμενικά στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι ο φορολογούμενος έχει παύσει να ασκεί οικονομική δραστηριότητα ή ότι διαπράττει φοροδιαφυγή ή άλλο αδίκημα. Ο φορολογούμενος έχει σε κάθε περίπτωση το δικαίωμα να αποδείξει ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του προηγούμενου εδαφίου.».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα