Thumbnail

Σε ομηρία βρίσκεται το 73ο δημοτικό σχολείο Αθηνών από την Πανελλήνια Ένωση Γονέων Χριστιανική Αγωγή (ΓΕΧΑ), η οποία διεκδικεί το οικόπεδο στο οποίο βρίσκεται το σχολείο. Την ερχόμενη Δευτέρα εκδικάζεται η υπόθεση στον Άρειο Πάγο ενώ αύριο στις 8 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημοτικό.

Η ΓΕΧΑ χρησιμοποιεί χώρους του συγκεκριμένου σχολείου, καθώς είχε χτίσει η ίδια το κτίριο και το παραχώρησε στο δημόσιο για τη στέγαση του σχολείου με αδιαφανείς διαδικασίες. Όμως, το κτίριο χτίστηκε χωρίς οικοδομική άδεια, καθώς το οικόπεδο είχε αρχικά παραχωρηθεί στη ΓΕΧΑ από το υπουργείο Γεωργίας το 1952 για δεντροφύτευση και είχε χαρακτηριστεί δασική έκταση.

Όπως υπογραμμίζει η Ανοιχτή Πόλη, «σήμερα, η ΓΕΧΑ διεκδικεί την κυριότητα του οικοπέδου από το ελληνικό δημόσιο, χωρίς να έχει τίτλους ιδιοκτησίας, και αφού είχε χτίσει παράνομα στο οικόπεδο το κτίριο του σημερινού σχολείου, λειτουργώντας το, κατά το παρελθόν, ως ιδιωτική τεχνική σχολή. Αυτή η κίνηση της ΓΕΧΑ στρέφεται ενάντια στο δημόσιο συμφέρον, καθώς μπορεί να οδηγήσει στην έξωση του σχολείου από το κτίριο, σε μια περίοδο όπου σχολεία καταργούνται και νέα σχολικά κτίρια χτίζονται όλο και πιο σπάνια. Επίσης, κινδυνεύει να χαθεί μια δημόσια έκταση πολύ σημαντική για την περιοχή, καθώς ανάλογο καθεστώς παραχώρησης από το Υπ. Γεωργίας στο «Εθνικό Συμβούλιο Ελληνίδων» υφίσταται και για τον παραπλήσιο χώρο της «Κονίστρας», όπου υπάρχει παιδική χαρά και τα κτίρια του 9ου και 34ου Γυμνασίου-Λυκείου. Τυχόν αρνητική απόφαση του δικαστηρίου για το οικόπεδο του 73ου δημοτικού σχολείου θα δημιουργήσει δεδικασμένο και για το χώρο της «Κονίστρας».

Αποφασισμένος να εναντιωθεί με κάθε τρόπο στις «παρασάγγας μακράν της χριστιανικής διδασκαλίας διαθέσεις της Γ.Ε.Χ.Α», δηλώνει ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, απευθύνοντας κάλεσμα σε συλλογικότητες και κατοίκους της περιοχής τόσο αύριο, έξω από το δημοτικό, όσο και την Δευτέρα στις 9 το πρωί στον Άρειο Πάγο, που εκδικάζεται η υπόθεση. «Το 73 Δ.Σ είναι και θα παραμείνει δημόσιο κτήριο που θα εξυπηρετεί τις εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών μας», διαμηνύει ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων.

Πηγή: ΑΥΓΗ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Άδωνις Γεωργιάδης
Άδωνις διαψεύδει Καλλιάνο: «Κανένας από το νοσοκομείο δεν αδιαφόρησε»
Η απάντηση Άδωνι σε Καλλιάνο για τη νοσηλεία του πατέρα του: Σέβομαι τον πόνο κάθε συγγενούς, τηρήθηκε η νόμιμη διαδικασία
Άδωνις διαψεύδει Καλλιάνο: «Κανένας από το νοσοκομείο δεν αδιαφόρησε»