Thumbnail
Ανοιχτή Συνέλευση επισκεπτών, κατοίκων και εργαζομένων στη Γαύδο ενάντια στα Χημικά!

Το διήμερο 19-20 Ιουλίου παρακολουθήσαμε από τη Γαύδο τον αποκλεισμό της νατοϊκής βάσης στη Σούδα επικοινωνώντας με φίλους και συντρόφους μας που συμμετείχαν στον αποκλεισμό. Αποφασίσαμε το βράδυ της Κυριακής να αφισοκολλήσουμε σε όλα τα εμπορικά καταστήματα, ταβέρνες και καφενεία της Γαύδου ανοιχτό κάλεσμα τη Δευτέρα με σκοπό να συζητήσουμε και να οργανώσουμε μορφές συνέχισης του αγώνα.

Τη Δευτέρα 21 Ιουλίου και την Τρίτη 22 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες συναντήσεις της Ανοιχτής Συνέλευσης και αποφασίστηκαν τα εξής:

1. να μοιράζεται στη Γαύδο ένα κείμενο αντιπληροφόρησης

2. να αναρτηθούν πανό ενάντια στα χημικά στο λιμάνι και να συνδυαστούν με δράσεις αντιπληροφόρησης

3. να διοργανωθούν δράσεις και να δημοσιοποιηθούν ώστε να γίνει γνωστή η εναντίωσή μας στο πείραμα της υδρόλυσης και η ενεργή μας αλληλεγγύη σε όσους βρίσκονται στον ίδιο αγώνα

4. να περιφρουρείται το ακηδεμόνευτο της αυθόρμητης αυτής συνάντησης και να υπογράφονται κείμενα και δράσεις ως «Ανοιχτή Συνέλευση Επισκεπτών, Κατοίκων και Εργαζομένων Γαύδου»

5. να μεταφραστεί το κείμενο στις κύριες γλώσσες των τουριστών ώστε να πληροφορηθούν για την υδρόλυση και για τον αγώνα εναντίον της

Την Τρίτη 22 Ιουλίου εγκρίθηκε από τη Συνέλευση το κείμενο που επισυνάπτουμε και από την Τετάρτη 23 μοιράζεται σε επισκέπτες του νησιού.

Το Σάββατο 26 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε συναυλία από μουσικούς παραβρισκόμενους στο νησί, με κεντρικό αίτημα «Νότες από το Νότο - Όχι στα Χημικά» στο Φάρο της Άμπελου. Επισυνάπτονται φωτογραφίες της δράσης.

Συνεχίζουμε!

Ανοιχτή Συνέλευση Επισκεπτών, Κατοίκων και Εργαζομένων Γαύδου

ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

«Άραγε τελειώνει το τραγούδι της θάλασσας

στις ακτές ή στις καρδιές εκείνων που το ακούνε;»

Χαλίλ Γκιμπράν

Αυτή τη φορά, τα παγκόσμια πολιτικά, στρατιωτικά και οικονομικά κέντρα εξουσίας αποφάσισαν να ξεφορτωθούν τα χημικά όπλα τους στη λεκάνη της ανατολικής Μεσογείου. 

Τα επίσημα ΜΜΕ, υποτιθέμενες περιβαλλοντικές ΜΚΟ και κυβερνητικοί εκπρόσωποι αποσιωπούν συστηματικά την υδρόλυση των χημικών όπλων και τους κινδύνους της, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά χειραγωγημένες επιστημονικές έρευνες.

Η ελληνική κυβέρνηση, αυτή τη στιγμή συνεργεί στις νέες γεωπολιτικές μοιρασιές του παγκόσμιου πλούτου. Στηρίζει στρατιωτικά και οικονομικά την επιχείρηση καταστροφής των χημικών του πολέμου της Συρίας που παράγονται και πωλούνται από τα ισχυρά κράτη του κεφαλαίου. Και όλα αυτά συμβαίνουν εν μέσω εγχώριας οικονομικής και κοινωνικής λιτότητας για τα δημόσια αγαθά, δείχνοντας πως η υποταγή της κυβέρνησης στη νέα παγκόσμια τάξη ανισοτήτων και εκμετάλλευσης αποτελεί πολιτική της βούληση. Το νερό, η υγεία, η ενέργεια, η γη, η παιδεία, και ότι αποτελεί κοινό αγαθό βρίσκεται στο στόχαστρο της ληστρικής διαχείρισης των κυβερνώντων και των συμμάχων τους.

Έτσι, το νερό, δημόσιο φυσικό αγαθό, απαραίτητο για κάθε ζωή, γίνεται αντικείμενο ανίερης εκμετάλλευσης με ανυπολόγιστες συνέπειες για καθετί ζωντανό. Η Μεσόγειος, κλειστή θάλασσα σύνδεσης τριών ηπείρων και δεκάδων λαών και πολιτισμών, έχει γίνει τάφος προσφύγων των πολέμων τους, τάφος θαλάσσιου πλούτου, ενώ πλέον μετατρέπεται και σε χωματερή επικίνδυνων χημικών όπλων και αποβλήτων. 

Εδώ και μήνες υψώνονται φωνές διαμαρτυρίας, πραγματοποιούνται δράσεις αντίστασης, γράφονται ενημερωτικά κείμενα και δρομολογούνται θεσμικές ενέργειες για την αποτροπή του πειράματος υδρόλυσης.

Μπροστά στην εκκωφαντική σιωπή των Κυρίαρχων και στη φίμωση των φωνών μας, δηλώνουμε πως θα αντισταθούμε με κάθε μέσο, ενεργοί και αλληλέγγυοι με όσους εκτιμούν τη Ζωή και αγωνίζονται για την προστασία της.

«Το τραγούδι της θάλασσας δε θα τελειώσει…».

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥΣ

ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ ΤΟΥΣ

ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΠΟΥ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΘΑΝΑΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ

ΟΙ ΛΙΓΟΙ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΓΑΘΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ, ΤΗΝ

ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΚΡΑΤΩΝ, ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ!

 

Ανοιχτή Συνέλευση Επισκεπτών, Κατοίκων και Εργαζομένων Γαύδου

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mitsotakis
Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη από 159 βουλευτές
Δεν πέρασε η πρόταση δυσπιστίας του ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης, εν μέσω μεγάλης πολιτικής έντασης μέσα στο κοινοβούλιο, ενώ η τριήμερη συζήτηση...
Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη από 159 βουλευτές
ζομπι2
Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Και τώρα... «Zombie Universities» προ των πυλών;
Ο Ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ κ.Δημήτρης Κ. Μαυροσκούφης εξηγεί πώς ο νόμος για τα μη κρατικά ΑΕΙ εισάγει (και) στην Ελλάδα τη λεγόμενη «κουλτούρα της...
Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Και τώρα... «Zombie Universities» προ των πυλών;