Thumbnail
Νέα έρευνα

Προσοχή αυτό το άρθρο μπορεί να κλονίσει τη θεωρία σας για την πίστη

Οι άντρες υποτίθεται ότι επιθυμούν να κοιμηθούν με όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους λόγω της εξελικτικής τους επιθυμίας να διασφαλίσουν το μέλλον του οικογενειακού τους δέντρου. Όμως μία νέα μελέτη δείχνει ότι και ορισμένες γυναίκες έχουν μία βιολογική ανάγκη να απατήσουν.

Οι New York Times παρουσίασαν μία μελέτη από το πανεπιστήμιο Queensland της Αυστραλίας για να αποδείξουν ότι μερικοί άνθρωποι τείνουν περισσότερο στην απιστία από μερικούς άλλους. Φαίνεται το γονίδιο υποδοχέα της βαζοπρεσίνης, μία ορμόνη που επηρεάζει την εμπιστοσύνη, την κατανόηση και τη σεξουαλική σχέση στα ζώα, είναι υπεύθυνο και για την επιθυμία του ανθρώπου να θέλει να απομακρυνθεί από την άνεση της μονογαμικής σχέσης.

Η μελέτη, όπως αναφέρει το quartz, έγινε σε 7.400 δίδυμους Φινλανδούς οι οποίοι όλοι είχαν σχέση τουλάχιστον για ένα χρόνο και ανακάλυψαν μία σημαντική σχέση ανάμεσα σε πέντε διαφορετικές εκδοχές του γονιδίου της βαζοπρεσίνης στις γυναίκες. Οι Times σημειώνουν ότι το 9,8% των ανδρών και το 6,4% των γυναικών δήλωσαν ότι είχαν σεξουαλικές επαφές και με άλλους ανθρώπους στη διάρκεια του ενός χρόνου και το 40% της σεξουαλικής συμπεριφοράς των γυναικών αποδόθηκε στα γονίδια.

Αν και αυτή η μελέτη που έγινε είναι η καλύτερη και η μεγαλύτερη μέχρι τώρα δεν έγινε κατανοητό γιατί δεν είχε σχέση το γονίδιο της βαζοπρεσίνης και της σεξουαλικής συμπεριφοράς του άντρα. Ομως οι πολλοί σεξουαλικοί σύντροφοι στις γυναίκες δεν είναι αυτοί που επηρεάζουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν ένα παιδί. Τί είναι τότε αυτό που ωθεί τις γυναίκες στην απιστία;

Είναι πιθανό, και για τα δύο φύλα, οι βιολογικές απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα σχετικά με την απιστία ή την αρμονία μεταξύ των ζευγαριών να βρεθούν στα γονίδια της ωκυτοκίνης και της βαζοπρεσίνης.

Μία άλλη μελέτη που έγινε στη Σουηδία διαπίστωσε ότι υπάρχει σημαντική σχέση μεταξύ μιας παραλλαγής της ωκυτοκίνης και της έλλειψης αγάπης προς το σύντροφο, καθώς και ένας συσχετισμός μεταξύ  μιας παραλλαγής του υποδοχέα της βαζοπρεσίνης και της χαμηλής ποιότητας γάμου σε ένα ζευγάρι.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΙΕΠ
ΙΕΠ: Πρόσκληση για το Μητρώο Αξιολογητών Διδακτικών Βιβλίων (Πολλαπλό βιβλίο)
Προαναγγελία δημοσίευσης Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος υποβολής αιτήσεων από ενδιαφερομένους (φυσικά πρόσωπα) για την ένταξη σε «Μητρώο...
ΙΕΠ: Πρόσκληση για το Μητρώο Αξιολογητών Διδακτικών Βιβλίων (Πολλαπλό βιβλίο)