Thumbnail
ΚΕΤΕΚ-ΤΕΕ του ΟΑΕΔ Ηρακλείου

Ανακοίνωση εξέδωσε το Εργατουπαλληλικό Κέντρο Ηρακλείου σχετικά με τους ωρομίσθιους καθηγητές του ΚΕΤΕΚ-ΤΕΕ του ΟΑΕΔ Ηρακλείου, οι οποίοι έχουν να πληρωθούν 3 μήνες. Ταυτόγχρονα, καταγγέλουν το γεγονός οτι οι σχολές του ΕΠΑΣ-ΟΑΕΔ στελεχώθηκαν με ωρομίσθιους καθηγητές με μεγάλη καθυστέρηση με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν το ερχόμενο καλοκαίρι να μπουν στο Ταμείο Ανεργίας. Εξαιτίας υτών, το ΕΚΗ ανακοινώνει οτι οι Ωρομίσθιοι και Αναπληρωτές  Καθηγητές ΚΕΤΕΚ-ΤΕΕ ΟΑΕΔ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, θα προβούν σε επίσχεση εργασίας από τις 2 Μάρτη 2015 μέχρι να καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Σε πραγματική εξαθλίωση έχουν περιέλθει οι ωρομίσθιοι και αναπληρωτές καθηγητές του ΚΕΤΕΚ-ΤΕΕ του ΟΑΕΔ Ηρακλείου αφού εδώ και σχεδόν 3 μήνες είναι απλήρωτοι ενώ έχει ήδη αναγγελθεί και μείωση στο ωρομίσθιο τους. Επίσης φέτος όπως και τις προηγούμενες φορές οι σχολές του ΕΠΑΣ-ΟΑΕΔ στελεχώθηκαν με ωρομίσθιους καθηγητές με μεγάλη καθυστέρηση με αποτέλεσμα οι παραπάνω εργαζόμενοι να μην μπορέσουν το ερχόμενο καλοκαίρι να μπουν στο Ταμείο Ανεργίας.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου καλεί το Υπουργείο Εργασίας καθώς και την κεντρική Διοίκηση ΟΑΕΔ να προχωρήσει σε άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των παραπάνω εργαζόμενων, να μην επιτρέψει τη νέα μείωση στους ήδη εξευτελιστικούς μισθούς και να δώσει άμεσα λύση για την ένταξη τους στο Ταμείο ανεργίας.

Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι με απόφαση της πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης τους  είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν ακόμη και σε επίσχεση εργασίας με σκοπό να πιέσουν το Υπουργείο .

Συνημμένο Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης  της 18 Φεβρουαρίου 2015

Στην Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Ωρομίσθιων και Αναπληρωτών Καθηγητών ΚΕΤΕΚ-ΤΕΕ ΟΑΕΔ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015 με απαρτία ,αποφασίσαμε:

  1. Την κοινοποίηση του παρόντος για την πρόθεση μας να κατέλθουμε ομού σε επίσχεση εργασίας από τις 2 Μάρτη 2015 και εφ’ όσον δεν καταβληθούν τα δεδουλευμένα μας  ως τις 28 Φεβρουαρίου 2015.

  2. Να μην γίνει καμία μνημονιακή περικοπή στο ωρομίσθιο στα πλαίσια της κατά το δοκούν εναρμόνισης με το Υπουργείο Παιδείας.

  3. Ζητούμε την σύγκλιση και συμμετοχή μας σε ομάδες οργάνωσης και ανάδειξης του καθ’ όλα επιτυχημένου δυικού συστήματος της μαθητείας ακλουθώντας τα βραβευμένα σχολεία της Ευρώπης .

  4. Την άμεση μονιμοποίησης των εκπαιδευτικών που επί τόσα χρόνια καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του οργανισμού καθώς και την επαναφορά του θεσμού του αναπληρωτή για τους υπόλοιπους.

  5. Να δημιουργηθεί πίνακας κατάταξης, με μηδενικά μόρια για όσους εκπαιδευτικούς δεν διαθέτουν προϋπηρεσία στα σχολεία του ΟΑΕΔ με ανάλογη μοριοδότηση  μόνο σε τίτλους σπουδών , βαθμολογία, έτος κτήσης.

Πηγή: Candianews.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

via
Ενημερωτική εκδήλωση στις 23/4 - «Βία μεταξύ των ανηλίκων και αναρτημένη στο διαδίκτυο»
Ενημερωτική εκδήλωση για τη βία ανηλίκων συνδιοργανώνουν οι Δήμοι Αγ. Παρασκευής, Παπάγου – Χολαργού & Φιλοθέης – Ψυχικού
Ενημερωτική εκδήλωση στις 23/4 - «Βία μεταξύ των ανηλίκων και αναρτημένη στο διαδίκτυο»
gerasimos_siasos
Ο Πρύτανης του Ε.Κ.Π.Α. Καθηγητής Γεράσιμος Σιάσος στην 105η Σύνοδο Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων
Δείτε τα πορίσματα της Συνόδου Αντιπρυτάνεων
Ο Πρύτανης του Ε.Κ.Π.Α. Καθηγητής Γεράσιμος Σιάσος στην 105η Σύνοδο Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων