Thumbnail
Ηράκλειο Κρήτης

Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου Κρήτης, η Ομοσπονδία Γονέων του νομού, η Ενωση Γονέων του Δήμου και το 15μελές του 1ου ΓΕΛ Ηρακλείου Κρήτης, καλούν συλλόγους διδασκόντων, γονέων και μαθητικά συμβούλια σε συνάντηση, σήμερα Τρίτη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Καπετανάκειο, με στόχο να σχεδιάσουν από κοινού την ακύρωση στην πράξη της εγκυκλίου του υπουργείου Παιδείας για την υποτιθέμενη αναπλήρωση των μαθημάτων, που βάζει τα σχολεία όπου έγιναν καταλήψεις να κάνουν μαθήματα μέσα στις διακοπές του Πάσχα.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι αντιδράσεις στην εγκύκλιο για την «αναπλήρωση» και με αποφάσεις 15μελών Συμβουλίων. Ετσι, το 15μελές του 6ου Λυκείου των Τρικάλων δηλώνει σε επιστολή του ότι «η κυβέρνηση με αυτό το μέτρο επιχειρεί να τιμωρήσει όσους μαθητές δε συμβιβάστηκαν με τις ελλείψεις σε καθηγητές, κενά και υλικοτεχνική υποδομή, με την υλοποίηση του νόμου για το "νέο λύκειο", με την κατάργηση των ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ και διεκδίκησαν ένα σχολείο που να ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες για όλα τα παιδιά χωρίς διακρίσεις». Οι μαθητές διεκδικούν να παρθεί πίσω αυτό το Προεδρικό Διάταγμα για μάθημα μέσα στις διακοπές, να μη δοθούν οι εξετάσεις στην Α' Λυκείου από τράπεζα θεμάτων, οι εξετάσεις στο σχολείο να έχουν μόνο ενδοσχολικό προαγωγικό χαρακτήρα με την ευθύνη των εκπαιδευτικών, πάνω στην ύλη που έχει διδαχτεί.

Ανάλογη απόφαση πήρε και το 15μελές του Γενικού Λυκείου Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, το οποίο τονίζει ότι «με ευθύνη της κυβέρνησης, το σχολείο μας όπως και εκατοντάδες σχολεία σε όλη την Ελλάδα είχαν ελλείψεις σε καθηγητές. Χιλιάδες ώρες χάθηκαν και ουδείς λόγος για αναπλήρωση των μαθημάτων. Αντίθετα, θα κάνουμε μάθημα για να αναπληρωθούν οι χαμένες μέρες των καταλήψεων».

 

Πηγή: Ριζοσπάστης, 15/4/2014

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πανεπιστημια
Πιερρακάκης: Το σχέδιο για τα ψηφιακά πτυχία - Θυρίδες gov.gr και «ψηφιακός γκισές»
Με ηλεκτρονική αίτηση μέσω του ptyxia.gov.gr και χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης στο Taxisnet και τον ΑΜΚΑ, φοιτητές, απόφοιτοι αλλά και...
Πιερρακάκης: Το σχέδιο για τα ψηφιακά πτυχία - Θυρίδες gov.gr και «ψηφιακός γκισές»