Thumbnail
Ε Σύλλογος ΠΕ Θεσσαλονίκης

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  26-5-2015
ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ.: 89
Ε΄ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
«ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ – ΚΟΥΝΤΟΥΡΑΣ»
ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ 4
Τ.Κ. 54636
Fax: 2310205090
[email protected]
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:ΑΔΑΜΙΔΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ                         
ΚΙΝ.: 6973491714      
[email protected]
ΠΡΟΣ 

- ΤOΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
- ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
- Δ.Ο.Ε
- ΜΕΛΗ ΜΑΣ
- ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε

ΘΕΜΑ: « ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ Π.Δ. 50/96, ΑΡΘΡΟ 13 ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ»
Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα  υπ' αριθ. 50/96 «Μεταθέσεις και τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών της δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» και συγκεκριμένα το Άρθρο 13 Ειδικές κατηγορίες μετάθεσης δικαιούνται μετάθεσης οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι :  

•α) Οι εκπαιδευτικοί που έχουν παιδιά τα οποία χρειάζονται ειδική θεραπευτική αγωγή ή εκπαίδευση και είναι τυφλά, κωφά ή βαρήκοα, αυτιστικά, σπαστικά πάσχουν από μεσογειακή αναιμία, που χρήζει μεταγγίσεων αίματος, λευχαιμία, αιμορροφιλία, χρόνια νεφρική ανεπάρκεια σε στάδιο αιμοκάθαρσης, ΑΙDS, σύνδρομο DΟWΝ και σκλήρυνση κατά πλάκας τετραπληγικής ή παραπληγικής μορφής καρκίνο σε μεταστατικό στάδιο και νόσο του Crohn. Για την απόδειξη των λόγων αυτών απαιτείται βεβαίωση Β/θμιας Υγειονομικής Επιτροπής στην οποία θα εκτίθεται και το ιστορικό της ασθένειας.    

•β) Οι εκπαιδευτικοί που έχουν τέσσερα ή περισσότερα άγαμα παιδιά, τα οποία δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Στο σύνολο των παιδιών υπολογίζονται και όσα φοιτούν σε ανώτατες ή ανώτερες δημόσιες σχολές του εσωτερικού ή ισότιμες του εξωτερικού, εφόσον αυτά δεν έχουν υπερβεί το 25ο έτος της ηλικίας τους, δεν βρίσκονται στο τελευταίο εξάμηνο ή έτος σπουδών ή δεν φοιτούν για απόκτηση δεύτερου πτυχίου ή μεταπτυχιακού τίτλου. Ως ημερομηνία συμπλήρωσης του 18ου ή 25ου έτους της ηλικίας θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου του έτους κατά το οποίο πραγματοποιούνται οι μεταθέσεις.

• γ) Οι εκπαιδευτικοί που οι ίδιοι ή οι σύζυγοί τους πάσχουν από μεσογειακή αναιμία που χρήζει μεταγγίσεων αίματος, λευχαιμία, αιμορροφιλία, χρόνια νεφρική ανεπάρκεια σε στάδιο αιμοκάθαρσης, ΑΙDS και σκλήρυνση κατά πλάκας τετραπληγικής ή παραπληγικής μορφής καρκίνο σε μεταστατικό στάδιο και νόσο του Crohn. Για την απόδειξη των λόγων αυτών απαιτείται βεβαίωση Β/θμιας Υγειονομικής Επιτροπής στην οποία θα εκτίθεται και το ιστορικό της ασθένειας.

Με βάση το παραπάνω πλαίσιο εκπαιδευτικοί με σοβαρά προβλήματα υγείας και γονείς που τα παιδιά τους έχουν αναπηρία μεγαλύτερη από 80% δεν μπορούν να ενταχθούν στην ειδική κατηγορία μεταθέσεων ή αποσπάσεων γιατί οι ασθένειές τους δε συμπεριλαμβάνονται στην ισχύουσα νομοθεσία.

Δεν είναι δυνατόν άτομα με κινητικά προβλήματα, μυασθένεια, εγκεφαλοπάθεια, χειρουργημένοι από καρκίνο να μην μπορούν να βρίσκονται στο οικογενειακό τους περιβάλλον. Είναι τραγικό να δικαιούται κάποιος τη μετάθεση μόνο όταν έχει μεταστατικό καρκίνο και όλοι καταλαβαίνουμε τι σημαίνει αυτό λες και θα μπορούσε ένα τέτοιο άτομο να είναι στο σχολείο.

Κύριε Υπουργέ,

Είναι επιβεβλημένη η ανάγκη τροποποίησης του άρθρου 13, Π.Δ. 50/96 ώστε να ενταχθούν ασθένειες ίσης ή μεγαλύτερης βαρύτητας με τις υπάρχουσες στην σχετική νομοθεσία.

Ζητούμε την επανεξέταση και αναμόρφωση των σχετικών διατάξεων ώστε να μπορέσουν όλοι εκείνοι που πραγματικά έχουν ανάγκη να βρίσκονται δίπλα στο οικογενειακό τους περιβάλλον για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις όποιες δυσκολίες.

Η Πρόεδρος

Βασιλική Αδαμίδου

Ο Γραμματέας

Μιλτιάδης Ζωγράφος

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

protypapeiramatika.jpg
Ορισμός Εξεταστικών Κέντρων για τη διεξαγωγή τεστ στα Πρότυπα Γυμνάσια-Λύκεια της Θεσσαλίας
Ορισμός Εξεταστικών Κέντρων για τη διεξαγωγή δοκιμασίας (τεστ) δεξιοτήτων για την εισαγωγή μαθητών/τριών στα Πρότυπα Γυμνάσια και Λύκεια της...
Ορισμός Εξεταστικών Κέντρων για τη διεξαγωγή τεστ στα Πρότυπα Γυμνάσια-Λύκεια της Θεσσαλίας