Thumbnail
Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης:

Για τα κενά – πλεονάσματα: παράσταση στη Δ/ση Εκπ/σης

Δυτικής Θεσσαλονίκης σήμερα  Παρασκευή 5/6, στις 1.00 μ.μ.,

Το Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ στη συνεδρίασή του την Τρίτη 2/6/2015 αποφάσισε στη βάση της απόφασης της ΟΛΜΕ για τα κενά – πλεονάσματα (2/6/1015) να οργανώσει από κοινού με τις άλλες ΕΛΜΕ παράσταση στη Δ/ση Εκπ/σης Δυτικής Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 5/6. στις 1.00 μ.μ., καθώς και συνάντηση των ΕΛΜΕ (διελμικό) την Τρίτη 9/6  με τους αιρετούς για να συζητηθούν όλα τα ζητήματα που αφορούν τις υπηρεσιακές μεταβολές, τα οποία θα τεθούν και σε Γενική Συνέλευση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΛΜΕ (2/6/2015)

«ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΕΝΩΝ – ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΩΝ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2015-2016.  »

Αυτές τις ημέρες τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, καλούνται να υπολογίσουν κενά και πλεονάσματα του εκπαιδευτικού προσωπικού, βάσει της εγκυκλίου 77679/Ε2/15-05-2015, με σοβαρή χρονική καθυστέρηση που οφείλεται στις αλλαγές αναλυτικών και ωρολογίων προγραμμάτων της Γ΄ Λυκείου, καθώς το ΠΔ 50/96 ορίζει ότι οι εισηγήσεις των ΠΥΣΔΕ προς την Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου αποστέλλονται μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου και ότι για την πραγματοποίηση των μεταθέσεων καταρτίζονται μέχρι τις 10 Μαρτίου κάθε σχολικού έτους πίνακες κενών οργανικών θέσεων κατά περιοχή μετάθεσης.

Επίσης, ο υπολογισμός των κενών δεν μπορεί να είναι αξιόπιστος από τη στιγμή που δεν συμπεριλαμβάνονται τα  ΕΠΑΛ και Ε.Κ. στον υπολογισμό των κενών και πλεονασμάτων με αποτέλεσμα τα Υπηρεσιακά Συμβούλια να μην έχουν ολοκληρωμένη και σαφή εικόνα των κενών και πλεονασμάτων ανά ειδικότητα, παρά το αντικειμενικό γεγονός ότι δεν μπορούν να εκτιμηθούν οι τομείς και οι ειδικότητες των καταργημένων τομέων και ειδικοτήτων που θα επαναλειτουργήσουν.

            Εξακολουθούμε να εκφράζουμε την απόλυτη αντίθεσή μας στην κατά 2 ώρες αύξηση του ωραρίου μας, στις καταργήσεις-συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, στις συμπτύξεις τμημάτων, στην αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα. Τα μέτρα στόχο είχαν τη συρρίκνωση του αγαθού της δημόσιας δωρεάν παιδείας και τη συνέχιση δύσκολων εργασιακών σχέσεων για χιλιάδες συναδέλφους. Η συνέχιση αυτής της πολιτικής θα βρει τον κλάδο αντιμέτωπο με τα ίδια προβλήματα και τη νέα χρονιά. Το σ.κ. οφείλει να αντισταθεί στη συνέχιση αυτής της πολιτικής αναπτύσσοντας ενωτικούς και αποτελεσματικούς αγώνες.

Με βάση τα παραπάνω καλούμε τους αιρετούς του κλάδου στα Υπηρεσιακά Συμβούλια να καταψηφίσουν τα πρακτικά που αφορούν κενά και πλεονάσματα εκπαιδευτικού προσωπικού, όπως αναφέρει και η εγκύκλιος 77679/Ε2/15-05-2015 για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών.

            Καλούμε τις ΕΛΜΕ να οργανώσουν παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Διευθύνσεις τις ημέρες που θα συνεδριάζουν τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, διεκδικώντας τη μείωση του αριθμού των μαθητών στις τάξεις, να μην συμπτυχθούν τα τμήματα, να καταργηθεί η αύξηση του ωραρίου μας.


   

 

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

προξένου Κορομηλά 51

e.elme.thess@gmail.com

Ενημερωτικό συνεδρίασης  του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

Το Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ σε τακτική συνεδρίαση την Τρίτη 2/6/2015 πήρε τις παρακάτω αποφάσεις:

  • Για μετατάξεις: Συμμετέχουμε και στηρίζουμε κινητοποίηση των συναδέλφων που έχουν μεταταχθεί στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση  με βάση τις αποφάσεις της ΟΛΜΕ και της  ΕΛΜΕ.
  • Για τη νέα συμφωνία κυβέρνησης και Eurogroup, ΕΕ και ΔΝΤ: Συμμετέχουμε και στηρίζουμε τη συγκέντρωση σωματείων και φορέων την Πέμπτη 4/6, στις 7.00 μ.μ.,  στην Καμάρα στη βάση της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης της ΕΛΜΕ (12-3-2015), και της ανακοίνωσης της ΕΛΜΕ που έβγαλε για τη διαδήλωση ενάντια στο χρέος (11-5-2015).
  • Για διαθεσιμότητα: Ενισχύουμε οικονομικά τη  μετακίνηση των συναδέλφων της διαθεσιμότητας στη συνάντησή τους στη Λάρισα.
  • Κενά – πλεονάσματα:  Το Δ.Σ. αποφάσισε στη βάση της απόφασης της ΟΛΜΕ (2/6/1015) να οργανώσει από κοινού με τις άλλες ΕΛΜΕ παράσταση στη Δ/ση Εκπ/σης Δυτικής Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 5/6. στις 1.00 μ.μ., καθώς και συνάντηση των ΕΛΜΕ (διελμικό) την Τρίτη 9/6  με τους αιρετούς για να συζητηθούν όλα τα ζητήματα που αφορούν τις υπηρεσιακές μεταβολές, τα οποία θα τεθούν και σε Γενική Συνέλευση.
  • Επιλογές Διευθυντών: Το Δ.Σ. θα οργανώσει τις επόμενες ημέρες Γενική Συνέλευση και σε συνεδρίασή του θα συζητήσει αναλυτικά την πρόταση που θα καταθέσει.
  • ΕΡΤ 3: Έκδοση ψηφίσματος στη βάση πρότασης των εργαζομένων της ΕΡΤ

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ


Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

προξένου Κορομηλά 51

e.elme.thess@gmail.com

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΜΕΘ
Καταγγελία «βόμβα» για νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης: Eνημέρωσαν ασθενή ότι έχει καρκίνο έναν χρόνο μετά τη βιοψία
«Φοβάμαι ότι υπάρχουν κι άλλες βιοψίες, που ενδεχομένως δεν έχουν εκτιμηθεί»
Καταγγελία «βόμβα» για νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης: Eνημέρωσαν ασθενή ότι έχει καρκίνο έναν χρόνο μετά τη βιοψία
βια ανηλικων
ΟΛΜΕ: Σχετικά με το πρωτόγνωρο περιστατικό σε Γυμνάσιο της Αθήνας
Η ΟΛΜΕ είχε εγκαίρως προβλέψει και προειδοποιήσει  το υπουργείο Παιδείας για την έξαρση βίας, είχε καταθέσει υπόμνημα με συγκεκριμένες προτάσεις και...
ΟΛΜΕ: Σχετικά με το πρωτόγνωρο περιστατικό σε Γυμνάσιο της Αθήνας