Thumbnail
αποσπάσεις εκπαιδευτικών

Παράσταση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών ΠΕ 08 στην Δ/νση Δ/θμιας  Εκπ/σης Λασιθίου    των οποίων δεν πραγματοποιείται η εγκεκριμένη αίτηση απόσπασης .

Ενώ η κατάθεση των αιτήσεών μας για απόσπαση πραγματοποιήθηκε εμπρόθεσμα και  ενώ δεν είχαμε καμία ευθύνη για την πέραν κάθε λογικής, καθυστέρηση έκδοσης σχετικής απόφασης (ενώ ήδη είχε καταστρατηγηθεί η νομολογία περί μοριοδότησης με τις πλεονασματικές  περιοχές), όταν τελικά εκδόθηκε θετική απόφαση για τις αποσπάσεις μας, διαπιστώσαμε έκπληκτοι ότι η διεύθυνση του νομού μας έχει εξαιρεθεί από την κάλυψη αναπληρωτών.

  Θεωρήσαμε ότι το διοικητικό μέτρο της απόφασης περί μη πραγματοποίησης των αποσπάσεων πριν καλυφθούν οι λειτουργικές ανάγκες (σύμφωνα με την απόφαση αποσπάσεων με Αρ.Πρωτ. 174436/Δ2 της 18 - 11 -2013 και με την οδηγία του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Λασιθίου « να μην απομακρυνθεί κανείς αν δεν αντικατασταθεί» ), προϋπέθετε την άμεση κάλυψή μας από τον πίνακα αναπληρωτών και την ομαλή ολοκλήρωση της εγκεκριμένης μοριοδοτούμενης  διαδικασίας.

  Αντί αυτού εντός περιφέρειας Κρήτης διαπιστώσαμε ότι υπήρξε αναπλήρωση σε συναδέλφους με σαφώς μικρότερη μοριοδότηση. Στο νομό Λασιθίου ενώ όλοι  οι αποσπασθέντες καλύπτονται από αναπληρωτές, οι 5 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ08 Καλλιτεχνικών που έχει εγκριθεί η απόσπασή τους παραμένουν σε ομηρία.

   Η ευθύνη για την πέραν του δέοντος καθυστέρηση αποφάσεως για την έγκριση της αποσπάσής μας βαραίνει την κεντρική διοίκηση που θα έπρεπε να έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία πριν την έναρξη της σχολικής  χρονιάς. Αντί αυτού βρισκόμαστε σε κατάσταση εκκρεμότητας τρεις μήνες τώρα με σοβαρές συνέπειες στον εκπαιδευτικό μας ρόλο. 

  Η ευθύνη γίνεται βαρύτερη με την καταστρατήγηση της μοριοδότησης των κοινωνικών κριτηρίων που είναι ο αποκλειστικός ιεραρχούμενος λόγος των αποσπάσεων.

  Και τέλος γίνεται βαρύτατη με τον εγκλωβισμό και την οικογενειακή , φυσική και οικονομική μας εξόντωση.   

  Σε καμιά περίπτωση δε φέρουμε ευθύνη εμείς για τις λειτουργικές ανάγκες που καλύψαμε ως τώρα αδιαμαρτύρητα με συνέπεια απέναντι στο σχολείο, στους μαθητές και τις οικογένειές τους . Αναμένουμε τον άμεσο απεγκλωβισμό μας και διεκδικούμε την  έγκαιρη επίλυση  διοικητικών θεμάτων που προκύπτουν και στην προκειμένη περίπτωση οι αποσπάσεις.   

 Άγιος Νικόλαος 09/12/2013

Οι εκπαιδευτικοί ΠΕ08 Καλλιτεχνικών 

Αμπάτη Αλεξάνδρα, Ανδρεάδου Ελένη, Γιαρμενίτη Άννα,

Ηλιάκης Γιάννης, Φιορετζάκης Βασίλης

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αφρικανικη
Η αφρικανική σκόνη ήρθε για να… μείνει: Οι λόγοι που εμφανίζεται συχνότερα – Τι εξηγεί καθηγητής του ΑΠΘ
Το φαινόμενο δεν είναι καινούργιο στη χώρα μας, όμως τα στοιχεία δείχνουν πως η παρουσία της αφρικανικής σκόνης τα τελευταία χρόνια είναι πιο έντονη
Η αφρικανική σκόνη ήρθε για να… μείνει: Οι λόγοι που εμφανίζεται συχνότερα – Τι εξηγεί καθηγητής του ΑΠΘ