Thumbnail
Μου αρέσει η Εκκλησία της Ελλάδας

Τα γεγονότα είναι λίγο πολύ γνωστά. Αναφέρθηκε σε συνέντευξή της η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου στην «ανάγκη απλοποίησης της απαλλαγής» από τη διδασκαλία των Θρησκευτικών, για όσους μαθητές το επιθυμούν και άστραψε και βρόντησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

«Δεν είναι του Υπουργείου αλλά κάποιας κυρίας που έχει ορισμένες ιδέες στο μυαλό της» δήλωσε και πάλι καλά που έμεινε στο «κάποιας κυρίας» και δεν είπε της κυρίας (Τα)Σίας.

Μου αρέσει η Εκκλησία της Ελλάδας. Μπορεί να μην την έχουμε ακούσει να βγαίνει στην 1η γραμμή σε τόσα και τόσα θέματα που καίνε την Ελλάδα, από τη διαπραγμάτευση και την Ευρώπη με τα κλειστά σύνορα έως την υπερφορολόγηση και τους πρόσφυγες, στο θέμα ωστόσο των Θρησκευτικών στα σχολεία επέδειξε θαυμάσια ανακλαστικά και μέσα σε ένα διήμερο διατύπωσε με πάθος τη θέση της. Υπερασπίζεται τα του οίκου της, θα πείτε.

Η τοποθέτηση του Νίκου Φίλη στο υπουργείο Παιδείας ίσως πάντως να σηματοδοτεί διάφορα. Υπενθυμίζουμε, ο Νίκος Φίλης ήταν από τα ελάχιστα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που βγήκε να κατακεραυνώσει την περιφορά των λειψάνων. Να δούμε αν θα κάνει πίσω η κυβέρνηση σε αυτό το απλό, σε αυτό που δεν είναι δα και διαχωρισμός κράτους-Εκκλησίας.

Αλλά και ο Ανδρέας Λοβέρδος, ε; Ήταν εκείνος που έφερε τη σχετική εγκύκλιο την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου, αυτή που θέλει να αλλάξει η Σία Αναγνωστοπούλου. Δύο μέρες πριν τις εκλογές και με τον ΣΥΡΙΖΑ προ των πυλών έσπευδε να κάνει το χατήρι της Εκκλησίας. Τέτοια και τόση πρεμούρα από τον διαπομπευτή των οροθετικών γυναικών. Ευλογημένος άνθρωπος. 

 

Πηγή: Δημήτρης Κανελλόπουλος -Εφημερίδα των Συντακτών

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα