Thumbnail
Ε.Σ.Α.μεΑ.: Αναστάτωση στην Ειδική Εκπαίδευση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Αναστάτωση στην Ειδική Εκπαίδευση

Η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας για την ένταξη στους πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών ΕΑΕ σχολικού έτους 2014-2015, έχει δημιουργήσει ιδιαίτερη αναστάτωση στους εκπαιδευτικούς με αναπηρία, αφού ετέθη σε εφαρμογή η κατάργηση του Πίνακα Α΄, προοιωνίζοντας άδηλο το εργασιακό μέλλον των εκπαιδευτικών με αναπηρία.

Εκτός της κατάργησης του Πίνακα Α΄  με την παρούσα εγκύκλιο ζητούνται κατά την κατάθεση της αίτησης από τους ενδιαφερόμενους, γνωματεύσεις βάσει του  άρθρου 7 του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα (ν. 3528/2007, περί ικανότητας υποψηφίων για εκπαιδευτικό έργο, από α) παθολόγο ή γενικό ιατρό και β) ψυχίατρο είτε του δημοσίου είτε ιδιωτών.

Η ανωτέρω απαίτηση από μέρους του Υπουργείου δημιουργεί άσκοπη ταλαιπωρία και υποβάλλει τους ενδιαφερόμενους σε αδικαιολόγητη αναστάτωση. Χρειάζεται νέα εγκύκλιο με την οποία θα ορίζεται ένα εύλογο χρονικό διάστημα εντός του οποίου οι αιτούντες θα δύνανται να παραλάβουν και επομένως να   καταθέσουν τις ανωτέρω ιατρικές γνωματεύσεις.

Ιδιαίτερη όμως εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι με την ανωτέρω εγκύκλιο για την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην ειδική εκπαίδευση ζητούνται σύμφωνα με το άρθρο 7 του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα ν. 3528/2007 ιατρικές γνωματεύσεις παθολόγου και ψυχιάτρου μόνο από τους εκπαιδευτικούς που είναι άτομα με αναπηρία και προσλαμβάνονται βάσει κοινωνικών κριτηρίων.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο ανάλογα πιστοποιητικά δεν ζητούνται από καμία άλλη ομάδα που προσλαμβάνεται μέσω κοινωνικών κριτηρίων όπως πολύτεκνοι, τρίτεκνοι ούτε από τους εκπαιδευτικούς που ανήκουν στο γενικό πληθυσμό, παρόλο που ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας  ισχύει για όλους τους υπαλλήλους του δημοσίου.  Αναντίρρητα αυτό το γεγονός σηματοδοτεί έντονη διακριτική μεταχείριση των εκπαιδευτικών με αναπηρία σε σχέση με τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς.

Η Ε.Σ.ΑμεΑ. καλεί τους εκπαιδευτικούς να προχωρήσουν στην κατάθεση των αιτήσεων τους ανεξαρτήτως του εάν έχουν παραλάβει τα ιατρικά πιστοποιητικά που ζητούνται από την εγκύκλιο.

Δειτε εδώ την επιστολή στον Υπουργό Παιδειας

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Πρόεδρο της Ε.Σ.Α.μεΑ. κ. Ι. Βαρδακαστάνη στο κινητό τηλέφωνο 6937157193.

Τώρα μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις εξελίξεις στο χώρο της Αναπηρίας στη νέα ιστοσελίδα της Ε.Σ.Α.μεΑ. www.esaea.gr και www.esamea.gr .

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γιατροί
Υγειονομικοί: «Οι μεταρρυθμίσεις Γεωργιάδη διαλύουν το ΕΣΥ - Τιμοκατάλογος δεν μπαίνει στην Υγεία»
Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) ανανέωσαν το...
Υγειονομικοί: «Οι μεταρρυθμίσεις Γεωργιάδη διαλύουν το ΕΣΥ - Τιμοκατάλογος δεν μπαίνει στην Υγεία»