Thumbnail
Συναυλία

Ο πολυαγαπημένος Manu Chao επιστρέφει στην Ελλάδα για να γιορτάσει τα 20ά γενέθλια του Rockwave Festival, την Τρίτη 21 Ιουλίου, στήνοντας ένα πάρτι ανάλογο των περιστάσεων στο TerraVibe, μαζί με τους Λα Βεντούρα.

Καλλιτέχνης που σέβεται το κοινό, με έναν μουσικό λόγο που φιλτράρει τις κοινωνικές ευαισθησίες του με καμβά ένα πολυπολιτισμικό και πολυγλωσσικό ηχητικό σύμπαν. Από τη ρέγκε στην πανκ μουσική και από τις ροκ στις έθνικ φόρμες, η μουσική του Manu Chao είναι ένα «χωνευτήρι» πολιτισμών με τη χαρακτηριστική φωνή του να συμπαρασύρει κάθε θεατή.

Ανεξάρτητα από το εάν κανείς αγαπά τις μουσικές του, οι ζωντανές εμφανίσεις του Manu Chao, αποτελούν αξέχαστη μουσική εμπειρία. Πόσο μάλλον όταν συνοδεύεται από «παλιόφιλους» εξαιρετικούς σολίστες: Τον Madjid στην κιθάρα, τον Φιλίπ Τεμπούλ στα ντραμς και τον Gambeat στο μπάσο. Τους συνδέουν δεσμοί χρόνων και σπουδαίες συναυλιακές συνευρέσεις.
Ο Manu Chao παραμένει ατίθασος και εμπνέεται ακόμα από ιστορίες που του διηγούνται σε διάφορα μέρη της γης, φοράει μπλουζάκια με συνθήματα και σημαίες, καπέλα με επαναστατικά σύμβολα, είναι δημιουργικός, παθιασμένος και, αν μη τι άλλο, αφοσιωμένος στον αγώνα, τον μουσικό και όποιον άλλον τύχει.
Με την Ελλάδα τον συνδέουν ωραίες στιγμές, αφού πάντα στις συναυλίες του καταφέρνει να γεμίζει τους χώρους και να ξεσηκώνει το κοινό με τις μουσικές του, αλλά και με τις ιδέες του. Μάλιστα, κατά την προεκλογική περίοδο του δημοψηφίσματος ο Manu Chao πήρε θέση υπέρ του «όχι» ανεβάζοντας στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook ένα βίντεο που τραγουδούσε με ένα γιουκαλίλι που έγραφε πάνω «ΟΧΙ» για την ελευθερία και την Ελλάδα.
Ξεκίνησε την καριέρα του ως μέλος της εναλλακτικής σκηνής του Παρισιού, κάπου στα μέσα της δεκαετίας του '80, έπειτα ίδρυσε τους Mano Negra, μία μεγάλη μπάντα που έμπλεκε στα τραγούδια της το γαλικιανό ροκ με την ισπανόφωνη μουσική. Στην πραγματικότητα προσπάθησε μέσα από αυτή την πρώτη επαγγελματική μουσική απόπειρά του να συγκεράσει τις διαφορετικές πτυχές της καταγωγής του. Το 1998 με το Clandestino, τάραξε τα νερά της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας και έκτοτε κυκλοφορεί σειρά εξαιρετικών δίσκων.
Μαζί τους θα εμφανιστούν οι BAiLdSA, οι Fundracar και οι Les SkartOI, ενώ η DJ Spery θα προθερμάνει το κοινό με τις μουσικές επιλογές της.
 

Πηγή: ΑΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα