Thumbnail
Αποσπάσεις εκπαιδευτικών

 

Επιστολή στην Υπουργό Παιδείας κα Κιάου για το αδιέξοδο το οποίο έχει δημιουργηθεί στα σχολεία που λειτουργούν στο Παρίσι

COMMUNAUTE HELLENIQUE de PARIS et des environs

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΑΡΙΣΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ

Maison de la Grèce, 9, rue Mesnil, 75116 Paris

Tél : 0147046789, fax : 0147046813

Site : www.communaute-hellenique.com

E mail : [email protected]

Présidente - Πρόεδρος: Mme Seta THEODORIDIS

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ ,

Με μεγάλη λύπη και  αγωνία βιώνουμε το αδιέξοδο το οποίο έχει δημιουργηθεί στα σχολεία που λειτουργούν στο Παρίσι και στην ευρύτερη περιφέρεια μετά την πρόσφατη άρνηση του Υπουργείου Παιδείας να εγκρίνει τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών που επάνδρωναν μέχρι τώρα τα ΤΕΓ .

Οι εκπαιδευτικοί αυτοί είναι:

• Αντωνιάδη Αριάδνη

• Ευθυβουλίδης Γιώργος

• Μιμιλίδης Κώστας

• Δημητριάδη Ασπασία

• Γαλιατσάτου Φέρυ

• Γαζή Κωνσταντίνα

• Κιούσης Γιώργος

• Πουρνάρα Μαρία

• Καμπά Αρτεμις

• Ποθουλάκης Χαράλαμπος

• Νικολάου Δημήτρης

και οι κυρίες Μπόραβου και Διοίλη που συνταξιοδοτήθηκαν.

Ο κύριος Πούλιος και η κυρία Μαρία Δασκαλοπούλου δίδασκαν στο Παρίσι, ερχόμενοι από την επαρχία και για να συμπληρώσουν τα ωράριά τους.

Από όλους αυτούς τους εκπαιδευτικούς, έχουν πάρει απόσπαση μόνο οι :

Κιούσης Γιώργος (δάσκαλος), Δημητριάδη Ασπασία (δασκάλα), Πουρνάρα Μαρία  (φιλόλογος), και η Δασκαλοπούλου Μαρία (φιλόλογος).

Καταλαβαίνετε ότι με 400 περίπου μαθητές και 200 ενήλικες που διδάσκονται από τους 15 προαναφερόμενους εκπαιδευτικούς σε σχολικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία της πόλης και των προαστείων, η παρεχόμενη εκμάθηση της γλώσσας μας είναι άθλος.

Η Ελληνική Κοινότητα, οι εκπαιδευτικοί καθώς και οι Σύλλογοι γονέων συνεργαζόμαστε στενά για να παρέχουμε δωρεάν φοίτηση σε γαλλικά σχολικά κτήρια, τα έξοδα ενοικίασης των οποίων η Ελληνική Κοινότητα καλύπτει από την ελάχιστη συμμετοχή που ζητάμε από τους ενήλικες.

Οι εκπαιδευτικοί έχουν εργασθεί τα τελευταία χρόνια με ιδιαίτερο ζήλο, έχουν κατορθώσει να διατηρήσουν τα σχολεία μας σε ένα πολύ καλό επίπεδο και να προσελκύουν ολοένα και περισσότερους μαθητές, δεδομένου του ότι η εκπαίδευση δεν είναι υποχρεωτική. Ετσι έχουμε καταφέρει να εξασφαλίσουμε μεγάλα ποσοστά επιτυχίας τόσο στις εξετάσεις του Γαλλικού Baccalauréat, όσο και στις εξετάσεις Ελληνομάθειας, όπου το ποσοστό επιτυχίας των μαθητών μας ανέρχεται στο 93% ! Το Παρίσι και η Ελληνική Κοινότητα είναι πλέον το δεύτερο μεγαλύτερο εξεταστικό κέντρο για την Ελληνομάθεια στην Ευρώπη. 

Θα ήθελα να επιστήσω ιδιαίτερα την προσοχή σας, κυρία Υπουργέ, στο ότι ένας σημαντικός αριθμός μαθητών είναι τα παιδιά των Ελλήνων που αναγκαστικά λόγω της κρίσης βρέθηκαν ξενιτεμένοι στο Παρίσι. Ολοι αυτοί οι μαθητές έχουν δικαίωμα στην  ελληνική παιδεία. Θα βρεθούν όμως στις 12 Σεπτεμβρίου, χωρίς καθηγητές.

Κυρία Υπουργέ,

σας παρακαλώ να εκτιμήσετε την τόση δουλειά που γίνεται εδώ και μερικά χρόνια στο Παρίσι και να επανεξετάσετε θετικά ΟΛΕΣ τις αποσπάσεις που ζήτησαν οι προαναφερόμενοι εκπαιδευτικοί. Όλα τα γραφειοκρατικά προβλήματα πρέπει να λυθούν άμεσα έτσι ώστε να μπορέσουν οι εκπαιδευτικοί μας να συνεχίσουν να εργάζονται δίπλα στις οικογένειες που έχουν δημιουργήσει στο εξωτερικό και δίπλα στα παιδιά μας.

Ας μην ξεχνάμε αυτήν την ομογένεια που μάχεται δίχως αντάλλαγμα για να κρατήσει ζωντανή την γλώσσα και τον πολιτισμό μας στο εξωτερικό και ας μην την θυσιάζουμε στο βωμό των περιστάσεων.

Σας ευχαριστώ

Με τιμή και εκτίμηση,

Σέτα Θεοδωρίδου

Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Παρισιού και περιχώρων

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

epidimia_ilaras_ipa_2542019.jpg
«Καμπανάκι» Παπαευαγγέλου για παράλληλη έξαρση κοκκύτη και ιλαράς λόγω εμβολιαστικών κενών
«Ένα μολυσμένο άτομο με ιλαρά μολύνει 12-18 άτομα που είναι ανεμβολίαστα», λένε οι ειδικοί
«Καμπανάκι» Παπαευαγγέλου για παράλληλη έξαρση κοκκύτη και ιλαράς λόγω εμβολιαστικών κενών
ΔΙΕΚ
Εκπαιδευτές ΣΑΕΚ (πρώην ΔΙΕΚ): Αξιολόγηση από καταρτιζόμενους και ποινή «παύσης» ενός έτους για όσους αξιολογηθούν αρνητικά
Αν το έργο ενός εκπαιδευτή αξιολογηθεί ως «ακατάλληλο» τίθεται εκτός του Μητρώου Εκπαιδευτών Επαγγελματικής Κατάρτισης για το επόμενο ένα έτος
Εκπαιδευτές ΣΑΕΚ (πρώην ΔΙΕΚ): Αξιολόγηση από καταρτιζόμενους και ποινή «παύσης» ενός έτους για όσους αξιολογηθούν αρνητικά