Thumbnail
Μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ

Ρέθυμνο, 20/07/2015

Γιώργος Τρούλης

Μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ

Εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο:

«Ανεξάρτητη Ενωτική Εκ-κίνηση

Εκπαιδευτικών Π.Ε.»

Τηλ. 6936841955

[email protected]
 

«Επιστολή προς τους συναδέλφους μου»

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Μετά το τέλος των εργασιών της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της ΔΟΕ στην Αθήνα (21-24 Ιουνίου), τις σημαντικές και κρίσιμες αποφάσεις για τους αναπληρωτές, την εκλογική διαδικασία και την αλλαγή των συσχετισμών σε επίπεδο ΔΣ της ΔΟΕ, ανοίγεται ο ορίζοντας των προοδευτικών δυνάμεων με βασικό συντελεστή τα ανεξάρτητα σχήματα πανελλαδικά και συγκεκριμένα την Ανεξάρτητη Ενωτική Εκ-κίνηση Εκπαιδευτικών (στην οποία ανήκει και η Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών της Κρήτης) για αλλαγές που έχει ανάγκη ο κλάδος και το συνδικαλιστικό κίνημα. Η εκλογική διαδικασία ανέδειξε για πρώτη φορά στην ιστορία της Ομοσπονδίας μας, ανεξάρτητο μέλος στο ΔΣ της ΔΟΕ.

Έχω την τιμή και την ευθύνη της εκπροσώπησης όλων αυτών των χώρων πανελλαδικά στο ΔΣ της ΔΟΕ. Η προσπάθειά μας, σε τοπικό επίπεδο, για ανατροπές και αλλαγή πλεύσης του σωματείου μας επεκτείνεται και πανελλαδικά. Οι στοχεύσεις μας για αλλαγή κατεύθυνσης της Ομοσπονδίας, οι αγωνίες μας για το μέλλον του κλάδου και της δημόσιας εκπαίδευσης, οι αγώνες μας για την προάσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και των καταστρεπτικών μνημονιακών, νεοφιλελεύθερων και μονεταριστικών πολιτικών επεκτείνεται και πανελλαδικά.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Απευθύνομαι για άλλη μια φορά σε όλους σας. Σε όλους τους συναδέλφους μου του Ρεθύμνου που πορευτήκαμε τα τελευταία δύσκολα χρόνια μαζί και στο υπηρεσιακό συμβούλιο και στο ΔΣ του Συλλόγου μας. Απευθύνομαι σε όλους τους συναγωνιστές που δώσαμε μαζί τους αγώνες στους δρόμους και στις πλατείες για να αντιμετωπίσουμε τη λαίλαπα του νέου εργασιακού μεσαίωνα που μας διαμόρφωναν. Απευθύνομαι σε όλους τους γονείς και τους φορείς που αγκάλιασαν την προσπάθεια των εκπαιδευτικών για κοινωνική δικαιοσύνη, για πραγματική δημόσια εκπαίδευση, για μια δημοκρατική κοινωνία. Απευθύνομαι για να σας καλέσω να συνεχίσουμε τους αγώνες μας, να παλέψουμε για τα ιδανικά που μας ενώνουν και μας χαρακτηρίζουν ως πολιτικά όντα.

Μετά την εκλογή μου στο νέο ΔΣ της ΔΟΕ κατέθεσα τις παραιτήσεις μου τόσο από αιρετός στο ΠΥΣΠΕ Ρεθύμνου, όσο και από το Πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου μας (εξαιτίας του ασυμβίβαστου όπως προκύπτει από το καταστατικό της ΔΟΕ). Σας ενημερώνω ότι και ο νέος αιρετός, Κώστας Παπαδομανωλάκης με τον αναπληρωματικό του Στέλιο Ορφανουδάκη στο υπηρεσιακό συμβούλιο του Ρεθύμνου και ο νέος πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου μας, Γιώργος Σαιτάκης θα φέρουν σε πέρας το δύσκολο έργο που έχουμε αναλάβει με τη δική σας στήριξη και εντολή.

Η προσπάθεια και οι αγώνες μας όλα αυτά τα χρόνια, δεν ήταν αποτέλεσμα ενός ανθρώπου αλλά δουλειά μιας συνολικής προσπάθειας εκπαιδευτικών που μοιράζονται το ίδιο όραμα για το σχολείο που υπηρετούμε. Μια ομάδα που βάζει σε πρώτο πλάνο τον άνθρωπο, την εκπαίδευση, την κοινωνία και τις συλλογικές δράσεις  και αποφάσεις.

Με σεβασμό, εκτίμηση, εμπιστοσύνη στους συναδέλφους και συνοδοιπόρους της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΡΕΘΥΜΝΟΥ, συνεχίζουμε το έργο μας τόσο τοπικά όσο και κεντρικά. Στο ΔΣ της ΔΟΕ θα υπηρετήσω το σύνολο των συναδέλφων μου (μόνιμων, αναπληρωτών και ανέργων), το όραμα ενός δημοκρατικού και δημόσιου δωρεάν σχολείου, το όραμα για μια δημοκρατική, δίκαιη, ισόνομη και αλληλέγγυα κοινωνία με αρχές, αξίες και ιδανικά για τα επόμενα δύο χρόνια.

Εύχομαι καλή δύναμη, καλούς αγώνες και καλή συνέχεια στις μάχες που θα δώσουμε το επόμενο διάστημα για τον εκπαιδευτικό και την ελληνική κοινωνία. Οι μάχες αυτές πρέπει να μας βρουν ΕΝΩΝΕΝΟΥΣ, ΔΥΝΑΤΟΥΣ, έτοιμους για ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ και ΡΗΞΕΙΣ.

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο»

Αδαμάντιος Κοραής
 

                                                    Με Συναδελφικούς Χαιρετισμούς

                                                    Γιώργος Τρούλης

                                                   Μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ

*Υ.Γ. Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να λαμβάνουν τα ενημερωτικά και τα άρθρα που στέλνω στα σχολεία στο προσωπικό τους ηλεκτρονικό ταχυδρομείο να μου στείλουν e-mail στο: [email protected] . Επίσης έχω δημιουργήσει σελίδα στο Facebook μέσω του οποίου μπορούμε να επικοινωνούμε άμεσα (το όνομα χρήστη είναι Giorgos Troulis).

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

protypapeiramatika.jpg
Ορισμός Εξεταστικών Κέντρων για τη διεξαγωγή τεστ στα Πρότυπα Γυμνάσια-Λύκεια της Θεσσαλίας
Ορισμός Εξεταστικών Κέντρων για τη διεξαγωγή δοκιμασίας (τεστ) δεξιοτήτων για την εισαγωγή μαθητών/τριών στα Πρότυπα Γυμνάσια και Λύκεια της...
Ορισμός Εξεταστικών Κέντρων για τη διεξαγωγή τεστ στα Πρότυπα Γυμνάσια-Λύκεια της Θεσσαλίας