Thumbnail
Στύση

Μελέτη του Πανεπιστημίου του Τέξας αποκαλύπτει ένα απο τα μυστικά για καλύτερη στύση, την ώρα που το πρόβλημα της στυτικής δυσλειτουργίας στην εντατικοποιημένη κοινωνία των μητροπόλεων, του άγχους, της ανεργίας και της κακής ποιότητας ζωής, είναι διαδεδομένο.

Οι αμερικάνοι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι βρήκαν  την φυσική ουσία που πρέπει να καταναλώνεται ώστε να υπάρχει βελτίωση.

Οι άνδρες που έπιναν δύο κούπες καφέ την ημέρα είχαν 42% λιγότερες πιθανότητες να έχουν στυτική δυσλειτουργία. Μάλιστα, σύμφωνα με τους επιστήμονες το όριο πρέπει να είναι οι δύο κούπες καφές και αυτό γιατί στις 3 κούπες το ποσοστό έπεσε στο 39%.
Γενικά, η μελέτη έδειξε ότι  η στυτική δυσλειτουργία εμφανιζόταν λιγότερο συχνά σε άτομα που κατανάλωναν συγκεντρώσεις καφεΐνης 160-375 mg την ημέρα, συγκέντρωση που αντιστοιχεί με 2 φλιτζάνια καφέ.

Άρθρο στο επιστημονικό περιοδικό PLOS ONE, αναφέρει πως Αμερικανοί επιστήμονες μελέτησαν 4.000 άνδρες οι οποίοι έπιναν καφέ και γενικά ροφήματα που περιέχουν καφεΐνη και συμπέραναν πως η καφεΐνη συνδέεται με τη βελτίωση της στυτικής λειτουργίας, λόγω της χάλασης των λείων μυϊκών ινών και αύξηση της αιματικής ροής.
Είναι επίσης ενδιαφέρον το εύρημα ότι η κατανάλωση καφέ μειώνει την πιθανότητα εκδήλωσης στυτικής δυσλειτουργίας στους ασθενείς με αρτηριακή υπέρταση και στα παχύσαρκα άτομα. Ωστόσο, αυτό δεν φαίνεται πως ισχύει και για άτομα που πάσχουν από διαβήτη, όπως είπε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Τέξας, David Lopez.

Θυμίζουμε πως ανάλογη έρευνα που έγινε το 2006 σε θηλυκά ποντίκια, έδειξε πως η καφεΐνη ενεργοποιεί εκείνα τα τμήματα του εγκεφάλου που αφορούν την σεξουαλική διέγερση, αυξάνοντας τη λίμπιντο.

Οι επιστήμονες είναι διχασμένοι σχετικά με την καφεΐνη και την υπερκατανάλωση αυτής, καθώς πίνοντας πάνω από 4 κούπες καφέ την ημέρα βλάπτει την υγεία μας, προκαλώντας αϋπνία, στομαχικό πόνο, τρέμουλο κά. Από την άλλη, άλλες μελέτες υποστηρίζουν ότι 3-5 κούπες καφές τη μέρα μειώνουν τη πιθανότητα αύξησης εγκεφαλικού και καρδιακού επεισοδίου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pikantika-fagita.jpg
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά
Μαγειρέψτε σαν Έλληνες στην πατρίδα του Τσελεμεντέ - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχώρισε γαστρονομικά το βρετανικό περιοδικό National Geographic
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά