Thumbnail
προαγωγή μαθητών

Επειδή η ρύθμιση της ρύθμισης (ω ρύθμιση!) του νόμου για τον τρόπο προαγωγής έχει δημιουργήσει σύγχυση σε πολλούς συναδέλφους, πρέπει να διευκρινιστεί ότι:

Ο μαθητής προάγεται, εφόσον ο Γενικός Μέσος Όρος του είναι 10 και άνω σε καθεμιά από τις παρακάτω περιπτώσεις:

1. Όταν έχει στα μαθήματα (Μέσους όρους των κλάδων τους): Ελληνική Γλώσσα και Μαθηματικά τουλάχιστον 10 και στα υπόλοιπα μαθήματα τουλάχιστον 8. (Το τελευταίο σημαίνει να έχει τουλάχιστον 8 στα μαθήματα που δεν έχουν κλάδους και τουλάχιστον 8 στο μάθημα των φυσικών επιστημών, δηλαδή στο Μ.Ο. των τριών κλάδων του Φυσική, Χημεία, Βιολογία).

2. Όταν δεν ισχύει η περίπτωση 1, αλλά έχει τουλάχιστον 8 σε κάθε κλάδο των μαθημάτων Ελληνική Γλώσσα και Μαθηματικά και Μέσο Όρο τουλάχιστον 12,5 στους 8 κλάδους: Αρχαία, Νεοελληνική Γλώσσα, Νεοελληνική Γραμματεία, Άλγεβρα, Γεωμετρία, Φυσική, Χημεία, Βιολογία.

Η περίπτωση 2 προστέθηκε στην τροπολογία ως επιπρόσθετη νομοτεχνική βελτίωση. Συνεπώς, άρθρα εφημερίδων που λόγω κακής διατύπωσης θέτουν το 8 ως κάτω όριο για να προαχθεί κάποιος με την περίπτωση 1 δεν ισχύουν. Το όριο αυτό τίθεται προκειμένου να ευνοηθεί ο μαθητής από τη ρύθμιση της παραγράφου 2.

Συνεπώς, οι εκπαιδευτικοί που εκτελούν υπηρεσία εφημερίας, ελέγχουν μόνο για τους μαθητές που με βάση την τελευταία εκτίμηση του Συλλόγου Διδασκόντων  παραπέμπονταν αν πληρούν τις προϋποθέσεις της περίπτωσης 2, αν δηλαδή, αφενός στο μάθημα που παραπέμπονταν έχουν 8 και άνω, αφετέρου αν ο Μ.Ο. των 8 μαθημάτων είναι 12,5

Επαναλαμβάνουμε και πάλι ότι ήταν παράτυπη η εξαγωγή διορθωτικών αποτελεσμάτων αφού δεν είχε ακόμη ψηφιστεί τίποτε. Οι Σύλλογοι έπρεπε απλώς να εκτιμήσουν ποιοι μαθητές δεν παραπέμπονταν, αν και είχαν χαρακτηριστεί παραπεμπόμενοι στην πρώτη έκδοση των αποτελεσμάτων, να ενημερώσουν τους μαθητές αυτούς και να επιφυλαχτούν για την οριστική απόφαση όταν θα συγκληθεί ο Σύλλογος την 1η Σεπτέμβρη. Το ζήτημα μοιάζει να είναι τυπικό, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι και για παραλείψεις τέτοιου είδους ελέγχονται οι Δημόσιοι Υπάλληλοι. Εξάλλου δεν θα ήταν καθόλου τυπικό αν η τροπολογία, για οποιονδήποτε λόγο, δεν ψηφιζόταν, αν π.χ. προκηρύσσονταν αιφνιδίως εκλογές και έκλεινε η Βουλή.

Στέλιος Μαρίνης

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ypoyrgeio paideias
Υπουργείο Παιδείας: Τα οργανικά κενά εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης (Πίνακες)
Σύμφωνα με το  Υπουργείο Παιδείας τα συνολικά κενά εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση ανέρχονται σε 2.785 και 2.907 στη Δευτεροβάθμια...
Υπουργείο Παιδείας: Τα οργανικά κενά εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης (Πίνακες)