Thumbnail
Καλούμε σε συμπαράσταση και αλληλεγγύη απέναντι στους μαθητές μας, που τους στερείται η δυνατότητα να ολοκληρώσουν το σχολείο.

Ανακοίνωση

Καθηγητών του ΕΠΑΛ Αργοστολίου

Προς:

τους συμπολίτες μας και τους μαθητές μας.

Σαν καθηγητές του ΕΠΑΛ Αργοστολίου απευθυνόμαστε σε σας, γιατί υπάρχουν σοβαρές εξελίξεις που αφορούν τη μόρφωση της νέας γενιάς και το δικό μας δικαίωμα στην εργασία. Η ελληνική κυβέρνηση, κατάργησε τον τομέα υγείας και έκανε απολύσεις εκπαιδευτικών στο ΕΠΑΛ Αργοστολίου, όπως και πανελλαδικά, σε όλα τα ΕΠΑΛ που διέθεταν αυτόν τον τομέα ή άλλους που επίσης καταργήθηκαν. Μαζί κατάργησε και δεκάδες ειδικότητες εκπαιδευτικών. Η κατάργηση του τομέα υγείας δεν ήταν τυχαία επιλογή. Ήταν ο πρώτος στις επιλογές των μαθητών (20% πανελλαδικά). Στην πραγματικότητα παραδίδει τα φιλέτα της εκπαίδευσης στα ιδιωτικά ΙΕΚ και πετά 20.000 μαθητές στο δρόμο. Μαζί πετά στην ανεργία και στην ανέχεια τους συναδέλφους μας. Κανένα επικοινωνιακό τρικ δε μπορεί να κρύψει την αλήθεια αυτή. Με το νέο τεχνικό Λύκειο που ετοιμάζουν, στέλνουν τους μαθητές στη μαθητεία, δηλαδή στην ευέλικτη - φθηνή εργασία από τα 15τους χρόνια. Η άλλη λύση για γονείς και μαθητές είναι η ιδιωτική εκπαίδευση. Καταδικάζουν τις οικογένειες των μαθητών να βάλλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και τις οικογένειες των εκπαιδευτικών στη χρεωκοπία. Οι πρώτες απολύσεις είναι προάγγελος όσων θ' ακολουθήσουν μαζί με τις συγχωνεύσεις σχολείων.

Στο ΕΠΑΛ Αργοστολίου ο τομέας υγείας αποτελούσε πάντα μια από τις βασικές επιλογές των μαθητών. Από αυτόν τον τομέα απολύθηκαν μαθητές που σήμερα εργάζονται σαν νοσηλευτές. Φέτος, ειδικά από τον τομέα υγείας, το μεγαλύτερο ποσοστό μαθητών είναι επιτυχόντες σε ΤΕΙ.

Επιπλέον μαζί με τις απολύσεις των καθηγητών έρχονται και οι απολύσεις των καθαριστριών, και των σχολικών φυλάκων που είναι κομμάτι της σχολικής κοινότητας. Για τις απολύσεις αυτές θα κληθούν οι γονείς να πληρώσουν ιδιωτικά συνεργεία , είτε για την καθαριότητα είτε για την φύλαξη των σχολείων.

Η εξέλιξη αυτή δένεται με το σύνολο των αρνητικών εξελίξεων για το λαό μας. Δεν είναι εξαίρεση αλλά μέρος της συνολικής επίθεσης που δέχεται ο εργαζόμενος και η νεολαία. Λειψή χρηματοδότηση για τα σχολεία, απουσία μέριμνας για την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών, νέο χτύπημα στο δικαίωμα για δημόσιες - δωρεάν σχολικές μεταφορές, καταργήσεις - συγχωνεύσεις σχολείων, 27άρια τμήματα κλπ.

Καλούμε σε συμπαράσταση και αλληλεγγύη απέναντι στους μαθητές μας, που τους στερείται η δυνατότητα να ολοκληρώσουν το σχολείο. Η μόνη εγγύηση για να τελειώσουν όλα τα παιδιά αυτό που ξεκίνησαν, είναι να μη γίνει καμιά απόλυση εκπαιδευτικού και να λειτουργήσουν απρόσκοπτα όλα τα σχολεία. Όλα τα άλλα που διαδίδει η κυβέρνηση, ότι θα εξασφαλίσει τη λειτουργία των ΕΠΑΛ με απολυμένους τους εκπαιδευτικούς, είναι ψέματα.

Καλούμε τους φορείς - το λαό και τη νεολαία του Νομού:

  • να καταδικάσουν τον καιάδα για τους μαθητές και τις απολύσεις των εκπαιδευτικών, καθαριστριών και σχολικών φυλάκων.

  • να εκφράσουν αλληλεγγύη

  • να δράσουν ενιαία ενάντια σε ότι κλέβει το δικαίωμα στη μόρφωση, στη δουλειά, στη ζωή.


 

Το κείμενο υπογράφουν:

Ο Διευθυντής: Πολυκαλάς Γεράσιμος

Οι καθηγητές: Βιττωράτος Αριστοτέλης, Δελλαπόρτας Πέτρος, Δελληγιάννης Δημήτρης, Ζαχαροπούλου Σοφία, Καδή Αγγέλα, Κολαΐτη Ελένη, Λαϊνάς Μιχάλης, Μεμελετζόγλου Ελένη, Μαρούλης Διονύσης, Παρίση Ευαγγελία, Ποζίδου Χρυσάνθη, Τσιμάρας Γιώργος

Ο σχολικός φύλακας: Νιφοράτος Παναγής

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πανεπιστημιο κρητης
Παν. Κρήτης: Επίσκεψη του Earth Commons Institute for the Environment and Sustainability του Πανεπιστημίου Georgetown
Επισκέφτηκαν το Πανεπιστήμιο Κρήτης στο πλαίσιο της συνεργασίας για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων για το περιβάλλον
Παν. Κρήτης: Επίσκεψη του Earth Commons Institute for the Environment and Sustainability του Πανεπιστημίου Georgetown