Thumbnail
Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών ΠΕ

ΤΩΡΑ μόνιμοι διορισμοί!!!

ΤΩΡΑ αναγνώριση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών!!!

Η καταγραφή των οργανικών κενών, που υπάρχουν στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε πανελλαδικό επίπεδο,  δείχνει πως το Δημόσιο Σχολείο συρρικνώνεται και υποβαθμίζεται διαρκώς από την κυβερνητική πολιτική, καθώς τα τελευταία χρόνια δεν έχουν γίνει μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών- με εξαίρεση. Στην Εκπαίδευση δεν έχουν καν εφαρμόσει το 1 προς 5 των Μνημονίων.

Η βάση του Κλάδου, οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών και η ΔΟΕ θα πρέπει να αναδεικνύουν καθημερινά τη «γύμνια» που επικρατεί από τα χιλιάδες κενά που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα. Στην Εκπαίδευση δεν έχουν καν εφαρμόσει το 1/5 των Μνημονίων.

Ο Κλάδος πρέπει να απαιτήσει από την πολιτική ηγεσία την πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη των οργανικών θέσεων και την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών από τον κρατικό προϋπολογισμό. Η εκπαιδευτική πολιτική δεν μπορεί να γίνεται «α λα καρτ» μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

Για το θέμα της αναγνώρισης της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας στη συνάντηση που είχε με το Δ.Σ. της ΔΟΕ δεν απάντησε επί της ουσίας στο θέμα αυτό και αρκέστηκε πως θα το εξετάσει.

Πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, έχουμε «χορτάσει» από λόγια και υποσχέσεις υπουργών αλλά και ορισμένων συνδικαλιστών που «μπαινοβγαίνουν» στα γραφεία του Υπουργείου.

Είναι αδιανόητο οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί να εργάζονται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και να μην αναγνωρίζεται από την Πολιτεία η υπηρεσία τους. Η ΔΟΕ, λοιπόν, οφείλει να παρέμβει πιο πιεστικά και μεθοδικά στο συγκεκριμένο ζήτημα εν  όψη  της εγκυκλίου και της κατάρτισης του πίνακα αναπληρωτών για το 2014-2015.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ                

ΕΝΟΤΗΤΑ - ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αμφιθεατρο
Φοιτητές: Από σήμερα έως και την Παρασκευή, 26/4/2024 οι αιτήσεις για κατ’ εξαίρεση μετεγγραφές και μετακινήσεις
Στην ειδική εφαρμογή των κατ’ εξαίρεση μετεγγραφών είναι διαθέσιμες οδηγίες για τη διαδικασία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης και των σχετικών...
Φοιτητές: Από σήμερα έως και την Παρασκευή, 26/4/2024 οι αιτήσεις για κατ’ εξαίρεση μετεγγραφές και μετακινήσεις