Thumbnail
Ενημερωτικό σημείωμα

Από την 4η συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ,

των εκπροσώπων των Παρεμβάσεων,

Γιώτας Ιωαννίδου-Κικής Γιαννάτου,

Αθήνα, 21 Ιουλίου 2015

Τη Δευτέρα 20-7-2015 πραγματοποιήθηκε η 4η συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ με μια σειρά από επείγοντα θέματα για τον κλάδο και την Ομοσπονδία στο έδαφος της ψήφισης του 3ου μνημονίου. Το κυριότερο ζήτημα ήταν αυτό των διορισμών μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Συνοπτικά συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα εξής:

α) Διορισμοί μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Έγινε παρέμβαση εκπροσώπων της Πανελλήνιας Ένωσης Αδιόριστων Εκπαιδευτικών (ΠΕΑΕ), οι οποίοι κατέθεσαν υπόμνημα με τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των αδιόριστων εκπαιδευτικών και ενημέρωσαν για την κινητοποίηση που έχουν εξαγγείλει για την Πέμπτη 23 Ιουλίου στο υπουργείο εν όψει εκμηδενισμού των μόνιμων διορισμών, εκτίναξης της ελαστικής εργασίας ακόμη και της επικείμενης έκδοσης της εγκυκλίου αναπληρωτών-ωρομισθίων βάσει του ν. Λοβέρδου, προκειμένου η ΟΛΜΕ να εκδώσει κάλεσμα συμμετοχής, όπως άλλωστε έχουν αποφασίσει και διάφορες ΕΛΜΕ και Διδασκαλικοί Σύλλογοι σε πανελλαδική κλίμακα.

Σχετικά με τα αιτήματα των ελαστικά εργαζομένων εκπαιδευτικών Παρεμβάσεις και ΠΑΜΕ στηρίξαμε μεταξύ άλλων και το αίτημα για επιδότηση ενοικίου και θέρμανσης στο οποίο διαφώνησαν αρχικά ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ με τη λογική ότι τέτοια μέτρα ανακούφισης θα έπρεπε να ισχύουν και για τους νεοδιόριστους. Όταν προτείναμε μαζί με τους αναπληρωτές να συμπεριλάβουμε και τους χαμηλόμισθους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς για στοιχειώδεις λόγους αξιοπρεπούς διαβίωσης, οι παραπάνω δυνάμεις δεν συμφώνησαν.

Ζητήσαμε ως Παρεμβάσεις να καταγγείλει η ΟΛΜΕ την έκδοση εγκυκλίου αναπληρωτών με τις προϋποθέσεις του ν. Λοβέρδου (αναγνώριση προϋπηρεσίας από το 2012 και μετά, διπλά τα δυσπρόσιτα και διατήρηση του διετούς αποκλεισμού) και να ζητήσει από το υπουργείο να διενεργήσει άμεσα, ώστε να μη γίνουν οι προσλήψεις με το νόμο 4283/2014

Τελικά αποφασίστηκαν τα ακόλουθα: 1) Ανακοίνωση της ΟΛΜΕ που θα στηρίζει την κινητοποίηση της ΠΕΑΕ στο ΥΠΟΠΑΙΘ την Πέμπτη 23 Ιουλίου στις 12μμ 2) Επίδομα ΟΑΕΔ για όλους τους ελαστικά εργαζόμενους εκπαιδευτικούς χωρίς όρους και προϋποθέσεις δηλαδή το ψήφισμα, όπως ακριβώς είχαμε καταθέσει ως πρόταση οι Παρεμβάσεις στο προηγούμενο ΔΣ (ομόφωνα) 3) Αίτημα συνάντησης μέσα στην εβδομάδα με την ηγεσία του υπουργείου με βασικό θέμα τις προσλήψεις μονίμων (αναγκαιότητα μαζικών διορισμών και με τον τρόπο που ψηφίστηκε και στο 17ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ) και προσλήψεις αναπληρωτών, όπως ψηφίστηκε ομόφωνα από το προηγούμενο ΔΣ της ΟΛΜΕ (αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας 2010-2014, διπλά τα δυσπρόσιτα).   

β) Μετατάξεις μεταξύ β/βάθμιας και α/βάθμιας εκπ/σης. Επιβεβαιώθηκε το προηγούμενο πλαίσιο μαζί με νέες παρατηρήσεις, χωρίς όμως να γίνει νέα ψηφοφορία. Το θέμα θα τεθεί και στη συνάντηση που ζητάμε με το Υπουργείο.

γ) Μέλη του ΚΕΜΕΤΕ. Οι μόνες παρατάξεις που ήταν έτοιμες για οριστική απόφαση ήταν οι Παρεμβάσεις (για όλα τα ζητήματα και τις 2 έδρες στο 9μελές ΔΣ) και το ΠΑΜΕ που αρνείται τη συμμετοχή του (1 έδρα στο 9μελές ΔΣ). Η ΔΑΚΕ κυρίως, αλλά και δευτερευόντως οι ΣΥΝΕΚ δήλωσαν ότι θα φέρουν συγκεκριμένες προτάσεις σε ένα μήνα στις 24 Αυγούστου, που θα γίνει η νέα τακτική σύγκληση του ΔΣ της ΟΛΜΕ.

δ) Οικονομικά του ΔΣ της ΟΛΜΕ. Μετά από συζήτηση καθορίστηκαν τα πλαφόν εξόδων για τη λειτουργία των μελών του ΔΣ, μειωμένα σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sillalitirio-ekpaideutikoi.jpg
Αξιολόγηση: Ανυποχώρητη η βάση των εκπαιδευτικών - Ηδη 24 ΣΕΠΕ/ΕΛΜΕ επαναπροκήρυξαν απεργία-αποχή
Ο αγώνας στα χέρια των Πρωτοβάθμιων σωματείων και των εκπαιδευτικών - Ζητούν επαναπροκήρυξη απεργίας-αποχής και από τις Ομοσπονδίες
Αξιολόγηση: Ανυποχώρητη η βάση των εκπαιδευτικών - Ηδη 24 ΣΕΠΕ/ΕΛΜΕ επαναπροκήρυξαν απεργία-αποχή
γιαγιά
«Νταντάδες της γειτονιάς»: Πώς θα λάβουν έως και 500 ευρώ παππούδες και γιαγιάδες
Πώς μπορούν οι γιαγιάδες, οι παππούδες, οι θείοι και οι νονοί να εισπράττουν 500 ευρώ από το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς»;
«Νταντάδες της γειτονιάς»: Πώς θα λάβουν έως και 500 ευρώ παππούδες και γιαγιάδες
ilikiomenos
Θεσσαλονίκη: Ιδιοκτήτες γηροκομείου καταδικάστηκαν για τον θάνατο τετραπληγικού που κάηκε ζωντανός
Δεν λειτούργησε η πυρανίχνευση στο θάλαμο του άτυχου άνδρα
Θεσσαλονίκη: Ιδιοκτήτες γηροκομείου καταδικάστηκαν για τον θάνατο τετραπληγικού που κάηκε ζωντανός
ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ
ΔΥΠΑ: Τα οριστικά αποτελέσματα για τη νέα δράση επαγγελματικής κατάρτισης με χρήση τεχνητής νοημοσύνης
Η πιλοτική δράση υλοποιείται στο πλαίσιο συνεργασίας της ΔΥΠΑ με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και στοχεύει στην παροχή...
ΔΥΠΑ: Τα οριστικά αποτελέσματα για τη νέα δράση επαγγελματικής κατάρτισης με χρήση τεχνητής νοημοσύνης