Thumbnail
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ για τη 3η πράξη του ΠΥΣΔΕ Καρδίτσας

των αιρετών  Γεωργίας Αμπατζή και Χρήστου Καρακώστα, 

εκπροσώπων της Εκπαιδευτικής Δράσης

Συναδέλφισσες,συνάδελφοι,

Η 3η συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ Καρδίτσας για το ημερολογιακό έτος 2014 πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21-2-2014 με απουσία του αιρετού της ΔΑΚΕ. Παρούσα, από την πλευρά της Εκπαιδευτικής Δράσης, ήταν το αιρετό τακτικό μέλος, Αμπατζή Γεωργία.

θέματα ημερήσιας διάταξης

1.Ορισμός Αναπληρωτή Διευθυντή σε σχολικές μονάδες Δ.Ε. Καρδίτσας μόνο σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος του Διευθυντή της σχολικής μονάδας. Ορίστηκε αναπληρωτής Διευθυντής σε σχολική μονάδα της Β’ ομάδας ομόφωνα, σύμφωνα με το σχετικό απόσπασμα από το βιβλίο πράξεων του Διευθυντή.

2.Αιτήσεις  για χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή εκπ/κών Δ.Ε. Καρδίτσας. Εξετάστηκαν δεκαπέντε (15) αιτήσεις συναδέλφων, οι οποίες εγκρίθηκαν ομόφωνα. Οι τρεις (3) από αυτές ήταν για Υπεύθυνους Σχολικών Κέντρων Ενισχυτικής Διδασκαλίας.

3.Αναγνώριση εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας. Εξετάστηκε μία (1) περίπτωση προϋπηρεσίας. Η αναγνώριση έγινε ομόφωνα.

4.Διαθέσεις υπεραρίθμων εκπαιδευτικών για κάλυψη λειτουργικών κενών σε σχολικές μονάδες Δ.Ε. Καρδίτσας για το διδακτικό έτος 2013-2014

5.Προσωρινές τοποθετήσεις εκπαιδευτικών από διάθεση ΠΥΣΔΕ σε λειτουργικά κενά Δ.Ε.  Καρδίτσας για το διδακτικό έτος 2013-2014.

Λειτουργικό κενό ειδικότητας Πληροφορικής που προέκυψε (ύστερα από αναρρωτική άδεια) σε σχολική μονάδα της Β’ ομάδας σχολείων, είχε καλυφθεί με εντολή του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας με τρεις συναδέλφους. Ο ένας από αυτούς συμπλήρωνε το υποχρεωτικό του ωράριο σε πέντε σχολεία!

Προέκυψε, εν τω μεταξύ, ανάκληση μετάταξης από την Α/θμια συναδέλφου ΠΕ19 – Πληροφορικής. Έτσι το ΠΥΣΔΕ τοποθέτησε ομόφωνα τον συγκεκριμένο συνάδελφο στο λειτουργικό κενό.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Βρισκόμαστε στα τέλη Φλεβάρη και

·         οι εκπαιδευτικοί δε γνωρίζουν απολύτως τίποτε για το «νέο» καθεστώς μεταθέσεων και αποσπάσεων! Είναι προφανές πως το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο που διασφάλιζε, σε μεγάλο βαθμό, τις μεταθέσεις αναστέλλεται. Μήπως επιδιώκεται η διενέργεια των μεταθέσεων κατά το πρότυπο των υποχρεωτικών μετατάξεων με αδιαφανείς διαδικασίες και χωρίς τη δημοσιοποίηση των μορίων;

·         Η Ενισχυτική δεν έχει ξεκινήσει! Στο πρόγραμμα πρόκειται να απασχοληθούν μέσω ΕΣΠΑ, περισσότεροι από 1400 εκπαιδευτικοί μειωμένου ωραρίου, οι οποίοι θα εργαστούν μέχρι τη λήξη των μαθημάτων στα τέλη Μαΐου! Η ενίσχυση των θεσμών αντισταθμιστικής εκπαίδευσης δυστυχώς για άλλη μια χρονιά υποσκάπτεται…

·         Οι μαθητές της ‘Α Λυκείου θα κληθούν στα τέλη Μαΐου να εξεταστούν σε πανελλαδικού τύπου εξετάσεις μέσα από Τράπεζα Θεμάτων η οποία δεν προβλέπεται να λειτουργήσει πριν τις αρχές Μαΐου! Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η εμμονή στην ίδρυση μιας Τράπεζας Θεμάτων για να φανεί ότι τηρείται ο προβλεπόμενος προγραμματισμός, μόνο αρνητικές συνέπειες θα έχει στην εκπαιδευτική διαδικασία. Αυξάνει το άγχος και την αβεβαιότητα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, με δεδομένο, μάλιστα, ότι ο βαθμός προαγωγής των μαθητών της ‘Α Λυκείου θα συνυπολογίζεται στην εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Το Λύκειο χάνει τον όποιο εκπαιδευτικό-μορφωτικό χαρακτήρα του έχει απομείνει! Σε συνδυασμό με τις λογικές κατηγοριοποίησης των σχολείων (μέσω της «αυτο-αξιολόγησης»), το κλείσιμο όσων χαρακτηριστούν «αντιπαραγωγικά» και τη μεγάλη μαθητική διαρροή που το «νέο» σχολείο αναμένεται να επιφέρει, γίνεται κατανοητή η νέα εκδοχή του «success story», αυτή τη φορά στο χώρο της εκπαίδευσης!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Λίγες μόνο ημέρες  πριν τη λήξη του 8μηνου της διαθεσιμότητας στην οποία έχουν τεθεί 1845 συνάδελφοί μας από τα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ, βρισκόμαστε μπροστά στην πιο κρίσιμη στιγμή για το συνδικαλιστικό μας κίνημα. Η κυβέρνηση υλοποιώντας την πολιτική της τρόικας έχει σχεδιάσει τις πρώτες απολύσεις μονίμων δημόσιων υπαλλήλων. Δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε αυτή την εξέλιξη. Κανείς εκπαιδευτικός δεν  πρέπει να απολυθεί στις 23 Μάρτη. Είναι ζήτημα τιμής για το εκπαιδευτικό μας κίνημα. Οι εκπαιδευτικοί διδάσκουμε τη συλλογικότητα και την αλληλεγγύη. Ήρθε η ώρα να αποδείξουμε και στην πράξη πως οι αξίες μας είναι πάνω από τους αριθμούς και  τις «δεξαμενές», πάνω από τους ανθρωποφαγικούς σχεδιασμούς κυβέρνησης και τρόικας. Και βέβαια δεν είναι μόνο θέμα αλληλεγγύης. Αν ανοίξει η κερκόπορτα των απολύσεων στο δημόσιο, γνωρίζουμε όλοι πως θα έχουν σειρά και άλλοι συνάδελφοι.

Όλοι γνωρίζουμε τους σχεδιασμούς τους για 11.400 απολύσεις μέσα στο 2014.

Όλοι μας γνωρίζουμε πως η εκπαίδευση είναι ένας χώρος του δημόσιου, μαζί με την  υγεία και την τοπική αυτοδιοίκηση, που έχουν στοχοποιηθεί από τρόικα και κυβέρνηση και για τις επόμενες διαθεσιμότητες και απολύσεις.

Όλοι γνωρίζουμε πως μέσα σε τρία χρόνια οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μειώθηκαν κατά 30%. 30.000 εκπαιδευτικοί λιγότεροι.

Όλοι γνωρίζουμε τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης να μειώσει ακόμα περισσότερο τον αριθμό των εκπαιδευτικών τα επόμενα χρόνια.

Οφείλουμε να αντισταθούμε σε αυτή την πολιτική.

ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΣΤΙΣ 23 ΜΑΡΤΗ!

Χρήστος Καρακώστας

Αιρετό αναπληρωματικό μέλος ΠΥΣΔΕ

 Τηλ: 6944473002

ηλ.δ/νση: ([email protected])

 

Γεωργία Αμπατζή

Αιρετό τακτικό μέλος ΠΥΣΔΕ

 Τηλ: 6945997748

ηλ.δ/νση: ([email protected])

 

Εκπρόσωποι της Εκπαιδευτικής Δράσης

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

royla pispirigkou
Ρούλα Πισπιρίγκου: Σήμερα η απόφαση του Δικαστηρίου για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας
Σύμφωνα με την κατηγορία, το κίνητρο για την εγκληματική ενέργεια σε βάρος της κόρης της για την Πισπιρίγκου ήταν συγκεκριμένα «παθογενή»...
Ρούλα Πισπιρίγκου: Σήμερα η απόφαση του Δικαστηρίου για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας
γιατροί
Υγειονομικοί: «Οι μεταρρυθμίσεις Γεωργιάδη διαλύουν το ΕΣΥ - Τιμοκατάλογος δεν μπαίνει στην Υγεία»
Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) ανανέωσαν το...
Υγειονομικοί: «Οι μεταρρυθμίσεις Γεωργιάδη διαλύουν το ΕΣΥ - Τιμοκατάλογος δεν μπαίνει στην Υγεία»