Thumbnail
του αιρετού Ν. Παπασπύρου

 15ο      Ενημερωτικό δελτίο

του αιρετού εκπροσώπου στο ΠΥΣΠΕ Β΄Αθήνας

Νίκου Παπασπύρου

και της αναπληρωματικής αιρετού Β΄Αθήνας

Άννας-ΜάγιαςΣταυροπούλου

εκλεγμένων  με το ψηφοδέλτιο  «Διέξοδος Εκπαιδευτική Συσπείρωση»   

  Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να φαίνεται μόνο τίμια,   αλλά και να είναι!

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης της Β΄ Αθήνας  σε ανακοίνωση του στις  30-9-15, που ήταν αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Δ/νσης,  ενημέρωνε τους εκπαιδευτικούς  ότι  το ΠΥΣΠΕ Θα συνεδριάσει την Παρασκευή 1-10-15 για το θέμα της «κατανομής» των αναπληρωτών εκπαιδευτικών ειδικοτήτων που προσλήφθηκαν στη Β΄Αθήνας.

Οι προσλήψεις  αυτές είναι ελάχιστες μπροστά στα εκατοντάδες κενά που υπάρχουν στα σχολεία της Β΄Αθήνας, και καλύπτουν λιγότερο από το 1/5 των λειτουργικών κενών που είχε δώσει η Δ/νση  Β΄Αθήνας  που και αυτά ήταν μικρότερα από τις πραγματικές ανάγκες των σχολικών μονάδων. Η πιστή εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών και των κατευθύνσεων των ευρωπαίων «εταίρων» και από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  διαλύουν τα σχολεία μας και τη δημόσια εκπαίδευση με πρώτα θύματα τους μαθητές, τους γονείς τους και τους εκπαιδευτικούς.

Ιδιαίτερο πρόβλημα δημιουργείται επίσης στους συναδέλφους αναπληρωτές επειδή δεν προσλαμβάνονται σε μία φάση με αποτέλεσμα να τοποθετούνται  στην   α΄ φάση σε διευθύνσεις μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους ενώ στη β΄φάση να τοποθετούνται συνάδελφοι με λιγότερα μόρια σε αυτές τις διευθύνσεις.

Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015 τα θέματα Ημερήσιας  Διάταξης και για τα οποία έγινε έγγραφη εισήγηση από τον Πρόεδρο του ΠΥΣΠΕ ήταν τα εξής   με την αρίθμηση όπως κατατέθηκε:

2ο « Γνωμοδότηση για τη συνάφεια μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών εκπαιδευτικού  της Δ/νσης Β΄Αθήνας »

 3ο « Γνωμοδότηση για τη χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή σε εκπαιδευτικούς της Δ/νσης Β΄Αθήνας »

4ο « Πρόταση για την τοποθέτηση αναπληρώτριας Προϊσταμένης σε 2/θ και Ολοήμερα Νηπιαγωγεία της Δ/νσης Β ΄Αθήνας »

5ο « Απόσπαση εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ11 – Φυσικής Αγωγής εντός ΠΥΣΠΕ »

Για το 2ο θέμα το ΠΥΣΠΕ γνωμοδότησε θετικά

Για το 3ο θέμα ενέκρινε όλες τις αιτήσεις εκτός από την περίπτωση της αίτησης συναδέλφου η οποία παραπέμφθηκε στην επόμενη συνεδρίαση  λόγω ελλιπών δικαιολογητικών,

Για το 4ο θέμα γνωμοδότησε θετικά για την προσωρινή τοποθέτηση Προϊσταμένων στα ακόλουθα Νηπιαγωγεία: 1ο Βριλησσίων, 6ο Χαλανδρίου, 2ο Βριλησσίων.

Σχετικά με το 8ο Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου και το 6ο Νηπιαγωγείο Αγίας Παρασκευής αναμένεται η έγκριση ανάκλησης  της αποδοχής της αίτησης παραίτησης καθώς οι συναδέλφισσες νηπιαγωγοί το ζήτησαν.

Για το 5ο θέμα ενέκρινε την αίτηση του συναδέλφου.

Το  θέμα της «κατανομής» των συναδέλφων αναπληρωτών στα σχολεία της Β΄Αθήνας  δεν συμπεριλαμβανόταν στα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης που δόθηκαν σε όλα τα  μέλη του υπηρεσιακού συμβουλίου και δεν κατατέθηκε γι αυτό σχετική έγγραφη εισήγηση από τον Πρόεδρο του ΠΥΣΠΕ.

 Ωστόσο  ο Διευθυντής Εκπαίδευσης έθεσε το θέμα  προφορικά στην εισήγηση του. Η διαδικασία αυτή είναι παράλογη και παράνομη γιατί:

΄1. Το υπουργείο Παιδείας έχει καθορίσει ότι οι αναπληρωτές θα πρέπει να αναλάβουν υπηρεσία τη Δευτέρα 4/10 και Τρίτη 5/10.  Πώς λοιπόν το ΠΥΣΠΕ θα τοποθετήσει τους εκπαιδευτικούς  πριν αναλάβουν υπηρεσία;

2. Από τις νόμιμες διαδικασίες προβλέπεται ότι οι εκπαιδευτικοί καταθέτουν  αιτήσεις  προτίμησης  και τοποθετούνται στη συνέχεια με βάση το μοριοδοτικό πίνακα. Ωστόσο οι συνάδελφοι αναπληρωτές δεν είχαν έως τότε κληθεί για το σκοπό αυτό   και  κατά συνέπεια η  διαδικασία αυτή,  δεν θα μπορούσε  να πραγματοποιηθεί.

Ο Δ/ντής  Εκπ/σης Β΄Αθήνας  ζήτησε τη συναίνεση των μελών του ΠΥΣΠΕ προκειμένου να προβεί στην τοποθέτηση των συναδέλφων αναπληρωτών  παραβιάζοντας  την προβλεπόμενη από το νομοθετικό πλαίσιο διαδικασία και ακυρώνοντας  κάθε αρχή δημοκρατικής λειτουργίας του συλλογικού οργάνου και διαφάνειας καθώς δήλωσε ότι προτίθεται να προχωρήσει στις τοποθετήσεις με μονομερή του απόφαση κατά την προσφιλή του τακτική.

Στόχος του Δ/ντή κατά δήλωσή του είναι η « κατανομή »διαθέσιμων  εκπαιδευτικών κατά προτεραιότητα στα σχολεία που έχουν τις μεγαλύτερες  ελλείψεις για να επιτευχθεί παράλληλα η παράλληλη ανάπτυξη του πρωινού προγράμματος ώστε να μην σχολάνε τα σχολεία σε διαφορετικές ώρες.

Όσοι συνάδελφοι αναπληρωτές μετά τις τοποθετήσεις που θα πραγματοποιήσει ο Δ/ντής Εκπ/σης Β΄ Αθήνας θεωρούν ότι έχουν  αδικηθεί θα πρέπει να υποβάλουν ένσταση και να ενημερώσουν τα σωματεία τους και τους αιρετούς εκπροσώπους στο ΠΥΣΠΕ.

Αξιοσημείωτο όμως γεγονός είναι ότι:

1.Πίσω από την προβαλλόμενη ως  καλοπροαίρετη πρωτοβουλία του Δ/ντή Εκπ/σης διαγράφεται η πρόθεσή του να μεθοδεύσει διαδικασίες παρουσίασης μιας ωραιοποιημένης  και απατηλής εικόνας πλήρους και ομαλής λειτουργίας όλων των σχολείων ενταγμένης στο πλαίσιο και στο πνεύμα της υπουργικής δήλωσης  του κ. Φίλη «τα σχολεία θα λειτουργήσουν …».  Αποσιωπώντας τις  ευθύνες που έχει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για τα τεράστια προβλήματα λειτουργίας των σχολείων, ενεργεί ως «βασιλικότερος του βασιλέα».  

2.Εμείς  από τη θέση του αιρετού εκπροσώπου τοποθετηθήκαμε αρνητικά  απέναντι στην πρόθεση του Δ/ντη Εκπ/σης  επισημαίνοντας ότι η επιλεκτική κάλυψη των λειτουργικών κενών με ταχυδακτυλουργικές μεθόδους  αποτελεί προσπάθεια διαχείρισης της «φτώχειας» που η αντιεκαπιδευτική πολιτική της λιτότητας  των μνημονίων και της Ε.Ε. δημιουργεί και επιβάλλει και της μιζέριας που επικρατεί στο πνεύμα και την αντίληψη των διεκπεραιωτών της.

Παράλληλα παραβιάζει κατάφορα τις νόμιμες διαδικασίες που αφορούν τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών καθώς αγνοεί το δικαίωμα επιλογής της θέσης εργασίας  στο σύνολο των προσφερόμενων.

Η τακτική αυτή σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπει την ομαλοποίηση της λειτουργίας των σχολείων.  Αντίθετα  μεταβιβάζει στις πλάτες  των διευθυντών των σχολείων την ευθύνη και την «υποχρέωση» να λειτουργήσουν τα διάτρητα σχολεία  τους με «πλήρες» πρόγραμμα προσφέροντάς τους τη λύση του «μπαλώματος». 

H άρνησή μας να συναινέσουμε στις αυθαίρετες μεθοδεύσεις του Δ/ντή Εκπ/σης  προκάλεσε την μήνιν του και καταφέρθηκε εναντίον των  αιρετών  εκπροσώπων  των εργαζόμενων εκλεγμένων με το ψηφοδέλτιο της Διεξόδου Εκπαιδευτικής Συσπείρωσης. Επιδεικνύοντας δε απώλεια της ψυχραιμίας του, ουσιαστικά φοβούμενος ο ίδιος το ρόλο και τη δράση των αιρετών εκπροσώπων,  κατέληξε  ότι αυτοί οποίοι τον καταγγέλλουν  θα πρέπει να τον «φοβούνται»!

Είναι γνωστά και καθημερινά αναγνωρίσιμα σε ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα , τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές τα δείγματα «ευαισθησίας» της Διοίκησης  και του Διευθυντή Εκπαίδευσης , με την έγκριση υπερπληθωρικών τμημάτων , με την κατάργηση κλασσικών τμημάτων σε Νηπιαγωγεία και τα «άστεγα» νήπια στα αζήτητα, με τις «στοχευμένες» τοποθετήσεις εκπαιδευτικών, με τη στήριξη με κάθε τρόπο και μέσο της πολιτικής που καταστρέφει το Δημόσιο Σχολείο και παραβιάζει τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Η λύση για την αντιμετώπιση των τραγικών ελλείψεων και της υπολειτουργίας των σχολείων βρίσκεται στην κάλυψη όλων των κενών θέσεων  με μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών όλων των κλάδων εδώ και τώρα . Η πρόσληψη αναπληρωτών με το σταγονόμετρο και σε διαδοχικές φάσεις  και η για μια ακόμη φορά παραβίαση των εργασιακών τους δικαιωμάτων διαμορφώνουν μεθόδους  υλοποίησης του 3ου μνημονίου και της πολιτικής της Ε.Ε. στο πεδίο της Εκπαίδευσης.

Μετά από τις μαχητικές κινητοποιήσεις που διοργανώθηκαν  στο Υπουργείο Παιδείας από τα σωματεία των θιγόμενων κλάδων των εκπαιδευτικών και τη σταθερή  ανυποχώρητη στάση μας  στην υπεράσπιση της ουσιαστικής και πλήρους λειτουργίας του δημόσιου σχολείου  και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών του  ο Δ/ντής Εκπαίδευσης ανάρτησε  σήμερα στην  ιστοσελίδα της Διεύθυνσης τους πλήρεις πίνακες των λειτουργικών κενών.

Απαιτείται στη συνέχεια και η ολοκλήρωση της  διαδικασίας με την ικανοποίηση του αιτήματος  για την ανάκληση των  ισχνών τοποθετήσεων και την επανάληψη της διαδικασίας σε μια φάση πρόσληψης αναπληρωτών με ικανοποίηση των πραγματικών κενών ανά την Ελλάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε:

Αιρετός ΠΥΣΠΕ Β΄Αθήνας: Νίκος Παπασπύρος

Τηλ.: 6973056740. Τηλ. Σχολείου: 2106515590

Email: [email protected]

Αναπληρωτής αιρετός Β΄Αθήνας: Άννα-Μάγια Σταυροπούλου

Τηλ. 6977533041. Τηλ. Σχολείου: 2106006149

Εmail: [email protected]

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pikantika-fagita.jpg
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά
Μαγειρέψτε σαν Έλληνες στην πατρίδα του Τσελεμεντέ - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχώρισε γαστρονομικά το βρετανικό περιοδικό National Geographic
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά