Thumbnail
Ενημέρωση ένωσης εκπαιδευτικών εικαστικών μαθημάτων για το σεμινάριο που έγινε στη Θεσσαλονίκης

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του τριήμερου σεμιναρίου της Ένωσης στη Β. Ελλάδα.
Το σεμινάριο έγινε από 3-5 Απριλίου 2014 και φιλοξενήθηκε στο 11ο Λύκειο Θεσσαλονίκης στις 40 Εκκλησιές. Παρά τη δύσκολη γενικότερα κατάσταση, η συμμετοχή και το ενδιαφέρον των μελών μας ήταν μεγάλη.
Έγινε άνοιγμα των εργασιών από τη Ζωή Χατζή εκ μέρους του ΔΣ της Ένωσης. Ακολούθησαν χαιρετισμοί και ενημέρωση από εκπροσώπους της ΕΡΤ 3 και της Επιτροπής Αγώνα Χαλκιδικής ενάντια στη Μεταλλουργία Χρυσού.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε από τους καθηγητές της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ Ξενή Σαχίνη και Παύλο Πανταζή, η κατάσταση στην Ανώτατη Καλλιτεχνική Εκπαίδευση σήμερα.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο καυτό θέμα της αξιολόγησης, με την ομιλία του Γιώργου Γρόλλιου, η οποία ήταν διαφωτιστική ως προς τους λόγους που αντιπαρατίθεται το εκπαιδευτικό κίνημα σε αυτήν. Η ομιλία βιντεοσκοπήθηκε από την Ένωση και αναρτήθηκε στο Youtube.

Παρατίθεται. http://youtu.be/cRsQsyFE4hM

Στην απογευματινή συνεδρία από τον εκπρόσωπο της  Δ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης Μανώλη Αρίδα αναπτύχθηκαν οι συγκεκριμένες οι θέσεις και κατευθύνσεις των συνδικαλιστικών μας φορέων ΕΛΜΕ και ΟΛΜΕ για τους τρόπους αντιμετώπισης της αξιολόγησης από τους εκπαιδευτικούς  στα σχολεία (παρατίθεται η μαγνητοφωνημένη ομιλία).
https://drive.google.com/file/d/0B_-_kKt4XbqHTGUxLVRhVC1mQ3c/edit?usp=sharing

Ακολούθησε η τοποθέτηση του Τριαντάφυλλου Τρανού, με ιδιαίτερη έμφαση στα επίκαιρα προβλήματα της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης.

Η Ζωή Χατζή στη συνέχεια, εκ μέρους του Δ.Σ. της Ένωσης ανέπτυξε ιδιαίτερα το θέμα της μετάλλαξης, του διωγμού και της απειλής διάλυσης της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης και παρουσίασε διεξοδικά την ενεργητική συλλογική παρέμβαση της Ένωσης κατά την προηγούμενη περίοδο. (Επισυνάπτεται η ομιλία).

Το απόγευμα της Παρασκευής έγινε εκδήλωση διαμαρτυρίας, με την παρουσία ομάδας εικαστικών εκπαιδευτικών στο Λευκό Πύργο, με συνθήματα σε πικέτες  και πανό  κατά της διάλυσης της Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης.

Μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία γεννήθηκε και εκφράστηκε το ενδιαφέρον  από τους νεότερους συναδέλφους για μεγαλύτερη συμμετοχή στις δράσεις της Ένωσης, τόσο με εισηγήσεις τους όσο και με συλλογικές δραστηριότητες που είναι απαραίτητα για την ενδυνάμωση της αλληλεγγύης και της συλλογικότητας.

Για την ισχυροποίηση της συλλογικής μας φωνής αποφασίστηκε η λειτουργία συντονιστικής επιτροπής της Ένωσης για τη Β. Ελλάδα στη Θεσσαλονίκη. Η εκλεγμένη επιτροπή είναι:
Μέλη: Δρόσος Γιώργος, Μπλιάτκας Νίκος, Αλαβέρας Χρήστος, Πανουσάκης Σωτήρης, Ασσάνη Ιωάννα, Γεροθανασίου Σύνθια, Λούβαρη Μαρία.
Αναπληρωματικά μέλη: Καραγκουνάκη Μάρω, Κούλα Δήμητρα, Νόττα Αναστασία, Αθανασοπούλου Βασιλική. 

Οι διαλέξεις που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή και τα εργαστήρια που ακολούθησαν το Σάββατο από τους εικαστικούς εκπαιδευτικούς, ήταν κατά γενική ομολογία πολύ ενδιαφέρουσες και τροφοδότησαν τους συμμετέχοντες με νέες ιδέες.
Επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον, είχαν οι ομιλίες του  Χρήστου Σιδηρόπουλου σχετικά με θέμα «Τη θέση του εικαστικού εκπαιδευτικού στο σύγχρονο σχολείο από ψυχαναλυτική σκοπιά». (Η βιντεοσκοπημένη ομιλία του Χ. Σιδηρόπουλου θα αναρτηθεί στο Youtube μέσα στο μήνα και θα σας τη στείλουμε).

(Άλμπουμ φωτογραφιών από το σεμινάριο έχει αναρτηθεί στο face-book της Ένωσης
Οι εισηγήσεις θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα μας μέσα στο μήνα)

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ

Συνεχίζεται η δωρεάν χορήγηση εκδοτικού υλικού
στα νέα μέλη της Ένωσης που έχουν εγγραφεί από το 2010 μέχρι σήμερα.

Επισημαίνουμε ότι από αυτή τη χρονιά, για τη διάθεσή τους
και στην περιφέρεια θα αποστέλλονται  ταχυδρομικώς,
μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου. Κόστος αποστολής 15€.

Το Δ.Σ. της Ένωσής μας έχει αποφασίσει τη συνέχιση της δωρεάν χορήγησης εκδοτικού υλικού στα νέα μέλη της. Η παρούσα απόφαση ισχύει κυρίως για τα μέλη της περιφέρειας που ενώ ενεγράφησαν από το έτος 2010 που έγινε η πρώτη ανακοίνωση, δεν τα παρέλαβαν. Συγκεκριμένα  διανέμονται 13 τεύχη της Εικαστικής Παιδείας από Νο6 έως Νο18, αξίας  100€.
Ήδη στο σεμινάριο της Θεσσαλονίκης αιτήθηκαν 30 νέα μέλη και πραγματοποιούνται οι πρώτες αποστολές.

Προϋπόθεση για τη χορήγηση του υλικού, είναι η εγγραφή και ετήσια συνδρομή σας στην Ένωση, με την προσκόμιση αντίγραφου πτυχίου ΑΣΚΤ και βεβαίωσης από τη Διεύθυνση του σχολείου, με την οποία θα πιστοποιείται ότι διδάσκετε το μάθημα των Εικαστικών.


Ευχόμαστε να έχουμε όλοι μας   ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ !!!  και ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ.


 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα