Thumbnail
ΕΛΜΕ Χανίων

ΔΣ ΕΛΜΕ ΧΑΝΙΩΝ 11  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2014

Στη συνεδρίαση του ΔΣ της Τρίτης 11 Δεκεμβρίου  συζητήθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και  αποφασίστηκαν τα εξής:

  1. Στα πλαίσια της επίσκεψης του Υπουργού Παιδείας στην πόλη μας αποφασίστηκαν τα εξής: 
  2. α.  Να συμμετέχει η ΕΛΜΕ Χανίων στην συγκέντρωση που οργανώνεται στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης την Δευτέρα 15 / 12 στις 18:00.  
  3.     β. στα πλαίσια της παραπάνω δράσης να γίνει προσυγκέντρωση στην πλατεία Αγοράς στις 17:00 και θα μισθωθεί λεωφορείο για την μετακίνηση των συναδέλφων.          
  4.     γ.  Να εκδοθεί κάλεσμα στην συγκέντρωση μαζί με το συντονιστικό των μαθητών. 
  5. δ. Να εκδοθεί σχετικό κείμενο.                                                   
  6. Να εκδοθεί ανακοίνωση της ΕΛΜΕ για το ωράριο των υπευθύνων εργαστηρίων. ( υπέρ 4 , κατά 1)  
  7. Να εκδοθεί ανακοίνωση για την διεκδίκηση Δημοτικού εστιατορίου

Η επόμενη συνεδρίαση  του ΔΣ  θα πραγματοποιηθεί  την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014 στις 16:30 στα γραφεία της ΕΛΜΕ.

Εκ μέρους του ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων
ο  Πρόεδρος ο  Γ. Γραμματέας
Άρης  Ρέττος Γιάννης  Νικολάου


Ημερομηνία: 11/12/2014
Αρ. Πρωτοκόλλου: 1051

Για την Διεκδίκηση ενός Δημοτικού Εστιατορίου

     Η Κοινωνική Κουζίνα εδώ και τέσσερα χρόνια προσφέρει σε χιλιάδες ανθρώπους, ντόπιους και μετανάστες, αυτό που θα έπρεπε σε όλες τις πολιτισμένες κοινωνίες να είναι αυτονόητο δικαίωμα όλων: ένα πιάτο ζεστό φαγητό. Πιστεύουμε ότι σε μια περίοδο που οι πολιτικές των μνημονίων σπρώχνουν όλο και μεγαλύτερα τμήματα της κοινωνίας στην ανεργία και την ανέχεια, χρειάζεται να διεκδικήσουμε μια δημοτική δομή, ένα δημοτικό εστιατόριο, το οποίο να προσφέρει σίτιση σε όσους χτυπήθηκαν από την κρίση. Το εστιατόριο αυτό πρέπει να στελεχωθεί με μόνιμο προσωπικό (μάγειρα, τραπεζοκόμο, καθαρίστρια, κοινωνικό λειτουργό κλπ.), το οποίο θα έχει σταθερές σχέσεις εργασίας, αξιοπρεπείς αμοιβές, και, κυρίως, να παρέχει πρωϊνό, γεύμα και δείπνο χωρίς προϋποθέσεις σε όλους όσους προσφεύγουν σ’ αυτό σε συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας. Επίσης πιστεύουμε ότι πηγή εσόδων πρέπει να είναι προϋπολογισμός του Δήμου.  Καλούμε όλους όσους ενδιαφέρονται να αγωνιστούμε γι’ αυτήν την προοπτική που μπορεί να προσφέρει σημαντική ανακούφιση στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Θα στηρίξουμε την παραπάνω  προσπάθεια στο Δημοτικό συμβούλιο.

Εκ μέρους του ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων
ο  Πρόεδρος ο  Γ. Γραμματέας
Άρης  Ρέττος Γιάννης  Νικολάου


Ημερομηνία: 11/12/2014

Αρ. Πρωτοκόλλου: 1050

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Χανίων για τους Υπεύθυνους Σχολικών Εργαστηρίων Φυσικών Επιστημών (ΥΣΕΦΕ) και Πληροφορικής (ΣΕΠΕΗΥ)

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το ΥΠΑΙΘ για τη φετινή χρονιά δεν εξέδωσε τη συνήθη εγκύκλιο για τον ορισμό Υπεύθυνων Σχολικών Εργαστηρίων Φυσικών Επιστημών (ΥΣΕΦΕ) στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Αντί γι' αυτήν υπογείως και σιωπηρά δίνει εντολές σε στελέχη της εκπαίδευσης να αφαιρούν από το υποχρεωτικό ωράριο των ΥΣΕΦΕ το 3ωρο που διαθέτουν οι συνάδελφοι από το υποχρεωτικό τους ωράριο για την ασφαλή, απρόσκοπτη και αποδοτική λειτουργία των Εργαστηρίων Φυσικών Επιστημών, αν και από το νόμο αυτοί είναι υπεύθυνοι για τη συντήρηση, τον εφοδιασμό και τον προγραμματισμό των δραστηριοτήτων τους σε κάθε σχολείο. Σε κάποιες περιπτώσεις η ίδια τακτική ακολουθείται και για τους Υπεύθυνους των Εργαστηρίων Η/Υ (ΣΕΠΕΗΥ).

Αυτό το "κουτσούρεμα" και συνάμα η καταστρατήγηση του ωραρίου αρκετών ΥΣΕΦΕ και μερικών ΣΕΠΕΗΥ βρίσκει κάλυψη από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, ο οποίος, αν και γνωρίζει την κείμενη νομοθεσία και τις  ερμηνευτικές εγκυκλίους του ΥΠΑΙΘ, στη συνάντηση με το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Χανίων που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 10/12/2014, όταν συνεδρίαζε το ΠΥΣΔΕ, επέμεινε στην αυθαιρεσία της αφαίρεσης του 3ωρου από τους  ΥΣΕΦΕ ή σε όποιο άλλο μέτρο θα έκρινε ο ίδιος σκόπιμο (sic) για την κάλυψη των κενών των σχολείων σε διδακτικές ώρες που δημιουργεί η πολιτική των μη διορισμών στην εκπαίδευση. Στην πραγματικότητα επέμεινε σε μια διοικητική στάση πίεσης σε συναδέλφους να προσφέρουν στα σχολεία "εθελοντική εργασία", δηλαδή υπερωριακή απασχόληση και μάλιστα χωρίς αμοιβή ή και παρά τη θέλησή τους, προφανώς στοχεύοντας στο να εξοικονομηθούν χρήματα και διδακτικές ώρες και να καλυφθούν εκ των ενόντων τα κενά ελαχιστοποιώντας τις αναγκαίες προσλήψεις σε διδακτικό προσωπικό.

Πέρα όμως από τα κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα που  ρίχνονται στον καιάδα της λιτότητας και των περικοπών, σοβαρές είναι και οι συνέπειες για το ίδιο το μάθημα της Πληροφορικής και των Φυσικών Επιστημών, όπως διδάσκεται στο διαβόητο "Νέο Λύκειο". Αντί το ΥΠΑΙΘ να "αλφαβητίζει" υπολογιστικά στα εργαστήρια των σχολείων τους μαθητές και να προωθεί την εργαστηριακή εκπαίδευση στις Φυσικές Επιστήμες, που άλλωστε είναι αναπόσπαστο κομμάτι τους (με τη ίδρυση εργαστηρίων όπου αυτά δεν υπάρχουν, την στελέχωση, εξοπλισμό και λειτουργική αναβάθμιση των υπαρχόντων, την εκπαίδευση του προσωπικού κλπ) επιχειρεί την κατάργησή τους υπονομεύοντας ακόμα και την ίδια την ύπαρξη των ΕΚΦΕ, γιατί αυτά απαιτούν δαπάνες που η κυβέρνηση ούτε θέλει ούτε μπορεί να δώσει, μιας και προτάσσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου και ακολουθεί πειθήνια τις εντολές Ε.Ε.- Δ.Ν.Τ. διαλύοντας και με την υποχρηματοδότηση κρίσιμες κοινωνικές δομές (υγεία, παιδεία, ασφάλιση κλπ). 

Αυτή είναι μία μόνο πλευρά του ψευδεπίγραφου "Νέου Λυκείου" της αμάθειας, του κατακερματισμού και εργαλειοποίησης των γνώσεων, της στείρας παπαγαλίας και των αλλεπάλληλων εξεταστικών φραγμών, τελικά της φτηνής κατάρτισης-μαθητείας και των χορηγών που απαιτεί τον "εθελοντισμό", δηλαδή την απλήρωτη δουλειά και την υποταγή των εκπαιδευτικών, για να λειτουργήσει.

Φτάνει πια!

  • Απαιτούμε άμεσα να εφαρμοστεί ο ίδιος ο νόμος του ΥΠΑΙΘ για το ωράριο των ΥΣΕΦΕ που προβλέπει 3ωρο εργαστηριακών ασκήσεων ενσωματωμένο στο υποχρεωτικό ωράριο. Τα αντίστοιχα πρέπει να ισχύσουν και για τους ΣΕΠΕΗΥ.
  • Απαιτούμε άμεσα να διοριστούν εκπαιδευτικοί για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων. Είναι πρόκληση να πιέζονται συνάδελφοι να παίρνουν υπερωρίες παρά τη θέλησή τους, όταν υπάρχουν τόσες χιλιάδες άνεργοι πτυχιούχοι που αναζητούν δουλειά.
  • Διεκδικούμε τους αναγκαίους πόρους για τη γενναία χρηματοδότηση της εκπαίδευσης και των αναγκαίων υποστηρικτικών δομών της. Απαιτούμε να δοθεί το 5% του προϋπολογισμού για την Παιδεία  κόντρα στην πολιτική της λιτότητας και των περικοπών.
  • Αγωνιζόμαστε για ένα σχολείο που να χωρά όλους τους μαθητές, όλους τους εκπαιδευτικούς, όλη τη γνώση!

Εκ μέρους του ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων
ο  Πρόεδρος ο  Γ. Γραμματέας
Άρης  Ρέττος Γιάννης  Νικολάου


ΕΛΜΕ Χανίων

Γραφεία:   1ο  Γυμνάσιο  Χανίων
ΤΚ: 73132,  Χανιά
Για Επικοινωνία:   2821040928
2821058343   (Fax)
  [email protected]
Για Ενημέρωση:   www.elme–chanion.gr
Ημερομηνία: 11/12/2014
Αρ. Πρωτοκόλλου: 1049
ΠΡΟΣ:
ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΟΜΟΥ
Διεύθυνση Β/θμιας Εκπ/σης
ΚΟΙΝ:
ΜΜΕ
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εμπ φυλακιο πυλη
Ε.Μ.Πολυτεχνείο: Ανοικτή ξανά η κεντρική πύλη της Πατησίων μετά από 40 και πλέον χρόνια - Εβαλαν φυλάκιο
Αντιδρούν οι φοιτητές για το φυλάκιο που τοποθετήθηκε δίπλα από την πύλη: "Λεφτά «δεν υπάρχουν» για τα αμφιθέατρά μας, για τα υλικά μας, λεφτά...
Ε.Μ.Πολυτεχνείο: Ανοικτή ξανά η κεντρική πύλη της Πατησίων μετά από 40 και πλέον χρόνια - Εβαλαν φυλάκιο
giatroi
Υπ. Υγείας: Έως αύριο οι αιτήσεις για 704 θέσεις ιατρών στο ΕΣΥ- Οι ειδικότητες
Οι 704 θέσεις ιατρών, κατανέμονται στις επτά Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας,  διαφόρων βαθμών και ειδικοτήτων, στο πλαίσιο της ενίσχυσης του...
Υπ. Υγείας: Έως αύριο οι αιτήσεις για 704 θέσεις ιατρών στο ΕΣΥ- Οι ειδικότητες
κρητη
Σύσκεψη στο ΥΠΑΙΘΑ για την εκπαίδευση στην Κρήτη - Συζήτησαν την αποκατάσταση σχολείων μετά από τον σεισμό του 2021
Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης στηρίζει πλήρως και εμπράκτως τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας στο δύσκολο έργο της αποκατάστασης των σχολείων
Σύσκεψη στο ΥΠΑΙΘΑ για την εκπαίδευση στην Κρήτη - Συζήτησαν την αποκατάσταση σχολείων μετά από τον σεισμό του 2021