Thumbnail
ΕΛΜΕ Χανίων

Ημερομηνία:27/3/2015
Αρ. Πρωτοκόλλου:1100
ΠΡΟΣ:
ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΟΜΟΥ
Διεύθυνση Β/θμιας Εκπ/σης 

ΚΟΙΝ:
ΜΜΕ
Γραφεία: 1ο  Γυμνάσιο  Χανίων
ΤΚ: 73132,  Χανιά
Για Επικοινωνία:     
2821040928
[email protected]
www.elme–chanion.gr

Ανακοίνωση ΕΛΜΕ Χανίων

Η ΕΛΜΕ Χανίων εκφράζει τον αποτροπιασμό της για τα πρόσφατα φαινόμενα ωμής φασιστικής και ρατσιστικής βίας που πραγματοποιήθηκαν ανήμερα της 25 Μαρτίου στα Χανιά. Με τη γνωστή ύπουλη και άνανδρη τακτική της αιφνιδιαστικής επίθεσης πολλών  εναντίον ενός, συμπολίτες μας μετανάστες λοιδωρήθηκαν και προπηλακίστηκαν. Για μια ακόμη φορά φασίστες με γνώση των μεθόδων... πειθούς που χρησιμοποιεί η νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής επέλεξαν τη μέθοδο του τραμπουκισμού ενάντια σε μετανάστες που διεκδικούν το δικαίωμα στην πόλη μας να υπάρχουν.

Θύμα της παραπάνω επίθεσης υπήρξε αυτή τη φορά και ο γνωστός για τη δράση του στα κινήματα αλληλεγγύης αλλά και την πολύτιμη ιατρική προσφορά του στην κοινότητα Γενικός Ιατρός Δημήτρης Μακρέας. Απρόκλητα και αιφνιδιαστικά χτυπήθηκε με στυλιάρι στο κεφάλι και έπειτα γρονθοκοπήθηκε από τέσσερα νεαρά άτομα, σεσημασμένα για τις αντιδημοκρατικές τους πρακτικές και απόψεις. Ήταν μια τυφλή, δολοφονική επίθεση που θα μπορούσε να είχε καταλήξει στο μοιραίο, αν τα τραύματα στο κεφάλι που στόχευαν οι φασίστες ήταν πιο εύστοχα. Ευτυχώς ο γιατρός έχει γερή κράση, άντεξε στα πισώπλατα κτυπήματα των θρασύδειλων τραμπούκων και κατέληξε ημιαναίσθητος στα επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, φέροντας πολλαπλά θλαστικά τραύματα στο πρόσωπο και κρανιοεγκεφαλική κάκωση με υποσκληρίδιο αιμάτωμα.

Μόνος λόγος της επίθεσης η γνωστή ειρηνική, αντιφασιστική και αντιρατσιστική δράση του και η παρουσία του κοντά στο Στέκι Μεταναστών. Οι φασίστες με την επί σειρά ετών ανοχή του κράτους, την προβολή από τα καθεστωτικά Μ.Μ.Ε. λειτουργώντας ως πέμπτη φάλαγγα των μνημονιακών κυβερνήσεων έχουν στ' αλήθεια αποθρασυνθεί. Παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί αρκετές φορές στα Χανιά, όπως αυτό της εκπαιδευτικού από τη Χαλέπα, η οποία δίδασκε μαθήματα Ελληνικής Γλώσσας σε μετανάστες, όπου άγνωστοι της χάραξαν στο πρόσωπο τον αγκυλωτό σταυρό.

Επειδή τα παραπάνω δεν μπορούν να μας αφήνουν αδιάφορους ζητάμε: 

·       Την παραδειγματική καταδίκη των δραστών, όπως και όλων όσοι εμπλέκονται σε κρούσματα φασιστικής και ρατσιστικής βίας στην πόλη των Χανίων. 

·       Την παρουσία όλων μας στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28/3 στις 12:00 στην Αγορά των Χανίων

Εκ μέρους τους ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων
ο  Πρόεδρος    ο  Γ. Γραμματέας
Άρης  Ρέττος    Γιάννης  Νικολάου

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

enorgani
Ενόργανη Γυμναστική: Η προκήρυξη Πανελλήνιων αγώνων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
Προκήρυξη Πανελλήνιων Αγώνων Ενόργανης Γυμναστικής, Ρυθμικής Γυμναστικής και Τραμπολίνο των ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ., σχολικού έτους 2023-2024
Ενόργανη Γυμναστική: Η προκήρυξη Πανελλήνιων αγώνων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ