Thumbnail
Κήρυξη διευκολυντικών στάσεων εργασίας για 23, 24, 25 Απριλίου

ΕΛΜΕ  ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ

[email protected]

Πολύγυρος,  19-4-2014

Αρ.Πρωτ: 22

Για την αναπλήρωση μαθημάτων στη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα

Κήρυξη διευκολυντικών στάσεων εργασίας για 23, 24, 25 Απριλίου

Θεωρούμε απολύτως απαράδεκτη και υποκριτική τη στάση του Υπουργείου Παιδείας που επιβάλει αναπλήρωση μαθημάτων λόγω μαθητικών καταλήψεων στη διάρκεια των αργιών του Πάσχα.

 Πιστεύουμε πως αυτά τα θέματα πρέπει να ρυθμίζονται με κριτήρια παιδαγωγικά και εκπαιδευτικά και με τη συνεργασία όλων των φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας. Τα μαθήματα στις μέρες των πασχαλινών διακοπών για τα “άτακτα” σχολεία αποτελούν στην ουσία ποινή για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα χωρίς παράλληλα να προσθέτουν τίποτα στην ουσιαστική μόρφωση των μαθητών. Ασκείται πίεση σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, με σκοπό να κατασταλεί κάθε αντίδραση απέναντι στις καταστροφικές πολιτικές που υποβαθμίζουν το δημόσιο σχολείο.

 Το επόμενο βήμα είναι να ισχύσουν αντίστοιχες ποινές και για τους εκπαιδευτικούς, όταν απεργούν.

Το πόσο προσχηματική είναι η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι το Υπουργείο δεν έχει δείξει ενδιαφέρον για τα μαθήματα που χάνονται λόγω της δικής του αδιαφορίας για την κάλυψη των κενών των εκπαιδευτικών για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν ασχολήθηκε με το πώς θα αναπληρωθούν τα μαθήματα, όταν το Δεκέμβρη του 2013 υπήρχαν πάνω από 2000 κενά εκπαιδευτικών. Δεν απαντά τέλος πώς θα αναπληρωθούν τα μαθήματα στις κατηργημένες ειδικότητες των ΕΠΑΛ και των ΕΠΑΣ, όπου χιλιάδες ώρες δεν πραγματοποιήθηκαν. Με τι εφόδια θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις αυτοί οι μαθητές;

Κηρύσσουμε διευκολυντικές στάσεις εργασίας για τους συναδέλφους μας στα σχολεία ευθύνης μας που καλούνται να κάνουν μάθημα στις διακοπές του Πάσχα. Συγκεκριμένα: Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χαλκιδικής κηρύσσει στάσεις εργασίας για Τετάρτη 23/4, Πέμπτη 24/4, Παρασκευή 25/4 από τις 11:00 μέχρι τις 14:00

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα