Thumbnail
Επειδή αρκετά σχολεία είναι κλειστά λόγω κατάληψης, είναι προφανές ότι δε δίνουν στοιχεία για την απεργία.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

1. Όπως γνωρίζετε, πολλά από τα σχολεία της πόλης μας είναι κατειλημμένα.  Επειδή είναι αδύνατον να προβλέψουμε σε ποια σχολεία θα υπάρχει κατάληψη τις επόμενες ημέρες, ενώ ταυτόχρονα, για ευνόητους λόγους, είναι επίσης αδύνατο να πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση σε κατειλημμένο σχολείο, η έκτακτη ΓΣ της Τρίτης 24/9 θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο στις 7μμ. 

2. Υπενθυμίζουμε ότι η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει 48ωρη απεργία για την Τρίτη 24 και την Τετάρτη 25/9.  Επομένως η απεργία της ΟΛΜΕ μετατρέπεται ουσιαστικά σε τριήμερη (Δευτέρα - Τρίτη - Τετάρτη).  

3. Αύριο 24/9 θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στις 10:30 στο Εργατικό Κέντρο.  Όσοι συνάδελφοι το επιθυμούν, μπορούν να έρθουν στην προσυγκέντρωση της ΕΛΜΕ που θα γίνει στις 10:00 στους Τέσσερεις Μάρτυρες.

4. Επειδή αρκετά σχολεία είναι κλειστά λόγω κατάληψης, είναι προφανές ότι δε δίνουν στοιχεία για την απεργία.  Ταυτόχρονα, υπάρχουν σχολεία που λειτουργούν και συνάδελφοι σε αυτά δηλώνονται κανονικά ως απεργοί.  Το ΔΣ της ΕΛΜΕ προτείνει σε όσους συναδέλφους υπηρετούν σε σχολεία που βρίσκονται υπό κατάληψη, και υπό άλλες συνθήκες θα απεργούσαν, να καταθέτουν για κάθε ημέρα απεργίας-κατάληψης το ποσό των 15 ευρώ, προκειμένου το σύνολο του ποσού που συγκεντρώνεται να κατανέμεται στους συναδέλφους που απεργούν σε μη κατειλημμένα σχολεία.  Τονίζουμε ότι αυτή η συνεισφορά είναι εθελοντική.  Αποτελεί, ωστόσο, έμπρακτη κίνηση αλληλεγγύης μεταξύ των αγωνιζόμενων συναδέλφων.  Το ποσό μπορεί να συγκεντρώνεται με τρεις τρόπους: α) Υπό την ευθύνη ενός συναδέλφου ανά σχολείο που βρίσκεται υπό κατάληψη β) Στο τραπεζάκι της ΕΛΜΕ στους Τέσσερεις Μάρτυρες και γ) Στην αυριανή συνέλευση.  Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να τηρούνται ονομαστικές καταστάσεις που θα αναγράφουν τα ποσά και θα υπογράφονται. 

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος

Δήμητρα Ντρέκη Ο Γραμματέας

Παναγιώτης Σάμιος

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα