Thumbnail
ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς Ιθάκης

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

[email protected]

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

21 Απριλίου: Ποτέ πια φασισμός!!!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ, με αφορμή τη μαύρη επέτειο για τα 48 χρόνια από την επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας της 21ης Απρίλη του 1967, καλεί την εκπαιδευτική κοινότητα να αναμοχλεύσει την ιστορική μνήμη. Αυτό είναι απαραίτητο για όσους δεν βολεύονται με την αδικία, τη βαρβαρότητα που φέρνει η πολιτική που υπηρετεί τα μονοπώλια, την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μαζί τιμάμε τους αγώνες του λαού μας ενάντια στη στρατιωτική δικτατορία, αναδεικνύοντας και τις βαθύτερες αιτίες για την επιβολή της.

Η στρατιωτική δικτατορία, επιβλήθηκε από την πλουτοκρατία και το ΝΑΤΟ. Το γιατί επιβλήθηκε ένα φασιστικό καθεστώς είναι εξαιρετικά επίκαιρο και χρήσιμο για τη νεολαία, για το λαό που δοκιμάζονται σήμερα σκληρά από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης και αναζητούν τη διέξοδο προς όφελός τους. Η εκστρατεία των μηχανισμών του συστήματος να συκοφαντήσουν, να διαστρεβλώσουν, να σβήσουν τον αντιδικτατορικό αγώνα συνεχίζεται και πρέπει να απαντηθεί αποστομωτικά από όλους όσοι υπερασπίζονται την αλήθεια. Αποτελεί χρέος να αποκαλυφθεί η βρώμικη λάσπη που εκτοξεύει η Χρυσή Αυγή και τα τερατώδη ψέματά της υπέρ των άθλιων πρωταγωνιστών της χούντας. Να αποκαλυφθεί ότι ο αντικομμουνισμός ήταν η επίσημη ιδεολογία της στρατιωτικής δικτατορίας, αλλά και όλων όσων έστρωσαν το δρόμο για την επιβολή της.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ αποτείνει φόρο τιμής σε όσους πήραν μέρος στην αντιδικτατορική πάλη, που έμειναν όρθιοι στα κρατητήρια της Ασφάλειας, που δε λύγισαν από τα βασανιστήρια στο ΕΑΤ - ΕΣΑ, στη Μπουμπουλίνας, στις φυλακές, τις εξορίες και τα στρατοδικεία, σε κάθε τόπο μαρτυρίου. Αποτείνει φόρο τιμής σε όσους, παρά τις δύσκολες συνθήκες των διώξεων και της απαγόρευσης της δράσης τους, κατόρθωσαν να φτάνει η φωνή του δίκιου και της αλήθειας μέσα από το παράνομο ραδιόφωνο, τις προκηρύξεις και τα τρικ, στον απλό κόσμο που δεινοπαθούσε από τη χούντα και την πλουτοκρατία.

Στα χρόνια που ακολούθησαν από την αποκατάσταση του αστικού κοινοβουλευτισμού τον Ιούλη του 1974 έως σήμερα, οι οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις έδειξαν πιο καθαρά ότι η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, η νεολαία, πλήττονται όχι μόνο από ορισμένες μορφές της εξουσίας του κεφαλαίου, όπως τα στρατιωτικά ή πολιτικά πραξικοπήματα, η φασιστική διακυβέρνηση, αλλά και από την αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική κάθε αστικής διακυβέρνησης.

Αυτό που αποδεικνύεται είναι ότι η εξουσία του κεφαλαίου καταφεύγει σε τέτοια πραξικοπήματα, σε αναστολή της «δικής» της «δημοκρατίας», όταν βρίσκεται αντιμέτωπη με πρόσθετες δυσκολίες που σχετίζονται και με τη θέση της σε ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, με τη διεκδίκηση επέκτασης ή αμφισβήτηση της επιρροής της στην περιοχή. Το ιστορικό δίδαγμα για το λαό είναι ότι πρέπει: Να υπερασπίζεται τα δικά του δικαιώματα ανεξάρτητα από τις αστικές επιδιώξεις και αντιθέσεις. Να οργανώνει την πάλη του με στόχο την κατάκτηση της δικής του εξουσίας.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί τις μαθήτριες, τους μαθητές να τιμήσουν τους νεκρούς, τους βασανισμένους και εξορισμένους από τη χούντα, παίρνοντας στα δικά τους χέρια τη σημαία της πάλης για τα δικαιώματα, το δίκιο και την απελευθέρωση της εργατικής τάξης, του λαού, της χώρας από τα δεσμά των μονοπωλίων, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική γιατί είναι φασιστική και πρέπει να ξεριζώσουμε τις αιτίες που γεννούν το φασισμό. Το σύστημα που τον δημιουργεί δεν εξανθρωπίζεται, ούτε μετεξελίσσεται υπέρ του λαού. Είναι χρέος μας να δυναμώσει τώρα η ταξική ενότητα και ο αγώνας για τη ριζική ανατροπή.

Αργοστόλι 21/04/2015

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

 

Ο Οργανωτικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης

Φαρακλός Βαγγέλης

 

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στο Carrefour και κέρδισε 2.000 ευρώ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

hoynta.jpg
Μνήμες από την εκπαίδευση επί Χούντας: Το πειθαρχικό δίκαιο για τους εκπαιδευτικούς και το ποινολόγιο για τους μαθητές
57 χρόνια πριν τα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές
Μνήμες από την εκπαίδευση επί Χούντας: Το πειθαρχικό δίκαιο για τους εκπαιδευτικούς και το ποινολόγιο για τους μαθητές
dictionary-lexiko-xenes_glosses-foreign_lagnuage.jpg
Πως λέμε στα ελληνικά: σέλφι, σπικάζ, ρίαλ εστέιτ ή μπίζνες πλαν;
Επειδή σε λίγο, για να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας ή για να δούμε τηλεόραση, θα χρειαζόμαστε πτυχίο αγγλικής φιλολογίας, μήπως είναι πιο εύκολο να τα...
Πως λέμε στα ελληνικά: σέλφι, σπικάζ, ρίαλ εστέιτ ή μπίζνες πλαν;