Thumbnail
Συγκέντρωση μπροστά στην πρώην Νομαρχία.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τετάρτη 18/9

10.30 πμ παγκεφαλληνιακό συλλαλητήριο μαθητών – γονιών – εκπαιδευτικών

Συγκέντρωση μπροστά στην πρώην Νομαρχία.

 

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ χαιρετίζει τους δεκάδες εκπαιδευτικούς στο Νομό που, με συντριπτικό ποσοστό, δίνουν τη μάχη της απεργίας. Η συμμετοχή, για τη μεγάλη πλειοψηφία των σχολείων, είναι καθολική. Η μάχη για την επιτυχία της δίνεται καθημερινά. Ανοιχτή επιστολή σε γονείς και μαθητές έχει μοιραστεί σε εκατοντάδες αντίτυπα και έχουν κολληθεί αφίσες της ΕΛΜΕ και της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων παντού. Οι εκπαιδευτικοί, σε καθημερινή βάση, συγκεντρώνονται – συζητούν – δρουν. Από παραστάσεις στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης μέχρι διακίνηση υλικού. Ταυτόχρονα, πολλαπλασιάζονται οι εκδηλώσεις με τους γονείς στα σχολεία, παρουσία μελών του ΔΣ και συναδέλφων. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί εκδηλώσεις σε Πάστρα, Κεραμειές, Ληξούρι, 2ο Λύκειο Αργοστολίου, Σάμη. Η συμμετοχή των γονέων είναι εντυπωσιακή και εκφράζεται διάθεση διαμόρφωσης μετώπου ενάντια στο «νέο» σχολείο και συμπαράστασης στον απεργιακό αγώνα των εκπαιδευτικών. Οι μαθητές των σχολείων του Νομού έχουν διαρκή επαφή με τις απεργιακές επιτροπές. Υπήρξε επαφή με το σωματείο του Νοσοκομείου και προγραμματίζεται ομιλία στους εργαζόμενους, κοινή δράση για τα ζητήματα της σχολικής υγείας και ενάντια σε διαθεσιμότητες –απολύσεις κλπ. Εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ-ΚΙ μίλησε σε συγκέντρωση εργαζομένων της πρώην Νομαρχίας, μετά από συνεννόηση με το σωματείο. Επαφή υπήρξε με όλα τα μεγάλα σωματεία του δημόσιου τομέα στο Νομό και επιδιώχθηκε συνάντηση ενόψει της 48ωρης απεργίας 18 - 19 Σεπτέμβρη. Διαρκής είναι η συνδρομή του ταξικού Εργατικού Κέντρου και των σωματείων του ιδιωτικού τομέα στη δράση της ΕΛΜΕ-ΚΙ.

Αύριο όλοι και όλες στο συλλαλητήριο!!! Συνεχίζουμε μαζικά, μαχητικά!!! Τα σχολεία να οργανώσουν την κάθοδό τους και οι Σύλλογοι Διδασκόντων και Γονέων να δώσουν κάθε δυνατή βοήθεια.

Πέμπτη 19/9

Νέα Γενική Συνέλευση για εκτίμηση και συνέχεια, 7.30 μμ, αμφ. 2ου – 3ου Γυμνασίου.

Αργοστόλι 17 Σεπτέμβρη 2013

 

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

 

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

 

Γεωργόπουλος Διονύσης

 

Γαλιατσάτος Νικόλας

 
=======================================
 

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)e-mail: [email protected]

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ

ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Για μια ακόμη φορά τα ειδικά σχολεία παρουσιάζουν τεράστια προβλήματα στελέχωσης και λειτουργίας. Οι εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής απουσιάζουν και η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τις μεταφορές βάζει (πρώτα από όλους) τους μαθητές των σχολείων αυτών στο στόχαστρο. Δεν καλύπτεται, ουσιαστικά η μεταφορά όσων μαθητών το σπίτι βρίσκεται πάνω από 20 χλμ απόσταση από το σχολείο. Πρόβλημα υπάρχει και συνολικότερα για όσους μαθητές μεταφέρονται με ταξί. Την ίδια ώρα χιλιάδες αναπληρωτές της ειδικής αγωγής είναι άνεργοι και αναμένουν το τι θα γίνει. Αγιασμός στο ΕΕΕΕΚ Φαρακλάτων δεν έγινε. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταδικάζει το έγκλημα που διαπράττουν κυβέρνηση και ΕΕ σε βάρος της ειδικής αγωγής, των δομών και των σχολείων που την υπηρετούν. Εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές, αναπηρικό κίνημα, ειδικό επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό να συναντηθούν στον αγώνα για:

1. Να καταργηθεί ο Ν.4115/2013 της σφαγής της Δημόσιας Δωρεάν Ειδικής Αγωγής.

2. Καθιέρωση της Ειδικής Αγωγής ως υποχρεωτικής και αποκλειστικά Δημόσιας και Δωρεάν από την ηλικία των 3 χρόνων, με λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων, ώστε οι οικογένειες των ΑμΕΑ και των παιδιών με Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες να μη χρειάζεται να καταβάλουν ούτε ευρώ για τη διάγνωση, αξιολόγηση, συμβουλευτική και αντιμετώπιση των προβλημάτων των παιδιών τους.

3. Να χρηματοδοτηθεί γενναία ο ευαίσθητος αυτός χώρος και να δημιουργηθούν όλες οι αναγκαίες υποδομές ώστε όλα τα παιδιά με Ειδικές Ανάγκες να φοιτούν στη Δημόσια Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση.

4. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι στο χώρο της Ειδικής Αγωγής (εκπαιδευτικοί, ειδικό εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό) και να γίνουν όλοι οι αναγκαίοι διορισμοί ώστε να στελεχωθεί η Ειδική Αγωγή με μόνιμους εργαζόμενους.

5. Να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα της μεταφοράς για όλους τους μαθητές.

Κάνουμε το πλαίσιο αυτό υπόθεση δράσης.

Μέσα στην απεργία το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θ’ αναλάβει πρωτοβουλία ανάδειξης των ζητημάτων που άπτονται των ειδικών σχολείων.

Τετάρτη 18/9

10.30 πμ παγκεφαλληνιακό συλλαλητήριο

Συγκέντρωση μπροστά στην πρώην Νομαρχία.

Αργοστόλι 17 Σεπτέμβρη 2013

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

 

Γεωργόπουλος Διονύσης

 

Γαλιατσάτος Νικόλας

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ιασωνας
Τροχαίο στην Βουλή: Οι αστυνομικοί πήγαν να ρίξουν ευθύνες στον νεκρό Ιάσονα
Ο βασικός αυτόπτης μάρτυρας και συνοδηγός του οχήματος επιχείρησε με την κατάθεσή του να αποδώσει εμμέσως ευθύνες στο νεαρό οδηγό της μηχανής
Τροχαίο στην Βουλή: Οι αστυνομικοί πήγαν να ρίξουν ευθύνες στον νεκρό Ιάσονα