Thumbnail
Βούλα

Το επίσημο άνοιγμα της ακτής Β Πλαζ της Βούλας προανήγγειλε από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου χθες, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Όπως είπε ο Δήμαρχος των 3Β, οι υπηρεσίες του Δήμου βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με τη διοίκηση της ΕΤΑΔ και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου, Δημήτρη Δημητρίου, ώστε αυτό το καλοκαίρι οι πόρτες της πλαζ να ανοίξουν επισήμως και με όλους τους τύπους.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης είχε ανοίξει τις εισόδους μετά από αλλεπάλληλα ψηφίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου, όμως σύμφωνα με πρόσφατα ψηφισμένη νομοθεσία, ιδιοκτήτης ήταν η ΕΤΑΔ.

Η συγκεκριμένη έκταση έχει «αμαρτωλό» παρελθόν, μιας και αρχικώς είχε δοθεί πρoς εκμετάλλευση σε ιδιωτική εταιρεία η οποία όμως ουδέποτε προχώρησε τα σχέδιά της. Κι αυτό εν ολίγοις, επειδή η κοινωνία της Βούλας αντέδρασε σύσσωμη στην προοπτική δημιουργίας ξενυχτάδικων. Παρόλ” αυτά οι εν λόγω συμβάσεις δεν έληξαν ποτέ, με αποτέλεσμα η παραλία – φιλέτο των νοτίων προαστίων να γίνει «φάντασμα».


Σήμερα η παραλία βρίσκεται σε άθλια κατάσταση. Η αμμουδιά έχει σχεδόν εξ ολοκλήρου καλυφθεί από ξερά φύκια και από χαμηλή βλάστηση. Οι παλιές κατασκευές είναι ετοιμόρροπες. Οι τσιμεντένιοι όγκοι εντός της θάλασσας εμποδίζουν τη φυσική κυκλοφορία και καθαροσμό του νερού. Και τέλος από τις δύο άκρες της πλαζ εκβάλλουν ακόμη όμβρια ύδατα που υπερχειλίζουν από ένα μεγάλο περιμετρικό της παραλίας αυλάκι όπου λιμνάζουν.

Δείτε σε βίντεο το αρχικό άνοιγμα του κλειστού μέχρι τότε χώρου της Β πλαζ από τον πρώην δήμαρχο 3Β Σπύρο Πανά και τους Συλλόγους της περιοχής στις 15 Μαρτίου 2014.

Έπειτα τη δράση δενδροφύτευσης της παραλίας την οποία συντόνισε ο Δημοσθένης Δόγκας και η παράταξή του, Δημοτική Βούληση, προσφέροντας εκατοντάδες αρμυρίκια.

Και τέλος την επέμβαση της νέας δημοτικής αρχής, τον Οκτώβριο του 2014 για τον καθαρισμό της παραλίας, μέσω των δηλώσεων του αρμόδιου αντιδημάρχου, Παναγιώτη Σωτηρόπουλου.

Αναδημοσίευση από το 3vita.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panelladikes 2023
Δ’ τάξη Λυκείων ΕΝΕΕΓΥΛ: Τράπεζα Θεμάτων-Τα «Γραπτώς Εξεταζόμενα» μαθημάτων στις απολυτήριες εξετάσεις
Τα «Γραπτώς εξεταζόμενα» μαθήματα στις απολυτήριες εξετάσεις της Δ’ τάξης των Λυκείων ΕΝΕΕΓΥΛ
Δ’ τάξη Λυκείων ΕΝΕΕΓΥΛ: Τράπεζα Θεμάτων-Τα «Γραπτώς Εξεταζόμενα» μαθημάτων στις απολυτήριες εξετάσεις