Thumbnail
υποχρεωτικές μετατάξεις

Καλησπέρα, αγαπητοί συντελεστές αυτής της σημαντικής εκπαιδευτικής ιστοσελίδας

Είμαι καθηγήτρια γαλλικής γλώσσας μεταταγμένη από τη Δευτεροβάθμια με τον πρώτο κύκλο «υποχρεωτικών» μετατάξεων του 2013 και καθ’όλα νόμιμη.

Μετά από πολλά χρόνια βρέθηκα υπεράριθμη και μετακινήθηκα,  οι περισσότεροι συνάδελφοί μου καιγώ, κάτω από το καθεστώς του πανικού της περίφημης κινητικότητας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, όπου εργάζομαι τα δύο τελευταία χρόνια.

Είμαι σε έξι σχολεία-το ένα συστεγαζόμενο- και βρέθηκα με την εγκύκλιο εκλογής-επιλογής διευθυντών έξω και από κάθε δυνατότητα να κάνω αίτηση τόσο στην Πρωτοβάθμια, λόγω διετίας και όχι τριετίας όσο και στη Δευτεροβάθμια, που γνωρίζω καλά, με το απαγορευτικό της μη υπηρέτησης στην οικεία βαθμίδα.

Επίσης, στο Δημοτικό ακόμη και μετά την τριετία, θα είναι απίθανο να μπορώ να κάνω αίτηση με βάση το 50 τοις εκατό του υποχρεωτικού μου ωραρίου, που ποτέ δε θα μπορώ να συμπληρώσω σε ένα σχολείο.

Θεωρώ ότι διαθέτοντας τα τυπικά προσόντα αλλά και έχοντας  μακροχρόνια εμπειρία στην τάξη, όχι μόνο με γαλλικά αλλά και με ιστορία, πολιτική αγωγή ακόμη και ευρωπαϊκή λογοτεχνία, θα έπρεπε να μου δώσουν τη δυνατότητα να διεκδικήσω έστω και ως εμπειρία αυτή την εκλογή, σε μια βάση στοιχειώδους ισοτιμίας.

Έτσι όπως είναι ο νόμος, μας κατατάσσουν σε εκπαιδευτικούς δύο ταχυτήτων, με ρατσιστικούς διαχωρισμούς που, ήδη, τους έχουμε υποστεί όλο το προηγούμενο διάστημα και  που τους θεωρώ κατάφωρα άδικους. Τα παραπάνω προκύπτουν μέσα από τη διατύπωση του νόμου για την επιλογή στελεχών της εκπαίδευσης.

Θάπρεπε, μαζί με κάποιες άλλες προτάσεις σχετικά με  παραλείψεις ή και κακές εκτιμήσεις και αδικίες, οι αρμόδιοι να δουν με άλλο μάτι και το θέμα των μεταταγμένων κι από αυτή τη σκοπιά!

Σας ευχαριστώ

με τιμή

Δέσποινα Παπαγιαννούλη

εκπ/κός ΠΕ05
 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα