Thumbnail
ΔΕΥΤΕΡΑ 27/1 ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΔΔΒΜ, ΙΕΚ, ΣΕΚ, ΣΔΕ και ΚΔΒΜ

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 27.1.2014 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ Η ΨΗΦΙΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ
 

Πλήθος συναδέλφων παραβρέθηκε σήμερα το πρωί έξω από τη βουλή, κατά την ώρα που αναμενόταν να γίνει η ψηφοφορία για την τροπολογία νόμου που αφορά στις θέσεις ΔΔΒΜ, ΙΕΚ, ΣΕΚ, ΣΔΕ και ΚΔΒΜ για την τοποθέτηση των εκπαιδευτικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα στις 22 Ιουλίου 2013.

Η τροπολογία αυτή, που αφορά στην τροποποίηση της κατανομής των 1250 προβλεπομένων θέσεων (1125 εκπαιδευτικές +125 διοικητικές), έχει κατατεθεί από τον Υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο, ενώ η πρόταση εκ μέρους της ΟΛΜΕ και της Συντονιστικής Επιτροπής Εκπαιδευτικών σε Διαθεσιμότητα για την αύξηση των θέσεων αυτών κατά 212 ώστε να μην απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός σε διαθεσιμότητα, έχει κατατεθεί επίσημα ως προσθήκη -στην τροπολογία-, από το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας κ. Κοδέλα.
Στις 11 π.μ. αντιπροσωπία εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα μαζί με τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ, επισκέφτηκε μέλη των κοινοβουλευτικών κομμάτων της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης, εκθέτοντας τους την αναγκαιότητα της υπερψήφισης της σχετικής τροπολογίας μαζί με την προσθήκη (των 212 Θέσεων), ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα οδηγηθεί σε απόλυση κανείς εκπαιδευτικός σε διαθεσιμότητα, όπως επανειλημμένα έχει δεσμευτεί δημόσια ο Υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος.
Τελικά η συζήτηση και ψηφοφορία της τροπολογίας αναβλήθηκε για την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου το απόγευμα.
Το Σαββατοκύριακο που μεσολαβεί είναι αρκετά κρίσιμο και καλούνται οι συνάδελφοι της περιφέρειας να πάρουν τις όποιες πρωτοβουλίες κρίνουν σκόπιμες, για την άσκηση πιέσεων σε κοινοβουλευτικούς τοπικούς παράγοντες και ιδιαιτέρως στους βουλευτές των δύο κυβερνητικών κομμάτων, γιατί είναι πλέον ξεκάθαρο πως το θέμα της απόλυσής μας ή μη, είναι θέμα πολιτικής βούλησης και μόνο.

 

  • ΜΙΑ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΩΡΑ
  • ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΕΥΕΙ
  • ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ
  • ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥΣ, ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΠΑΛ

http://diathesimoiekp.blogspot.gr/

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpa
Μνήμη Παναγιώτη Κοντού
Ο Παναγιώτης Κοντός υπήρξε πτυχιούχος και διδάκτωρ του Ε.Κ.Π.Α. αλλά και επί σαράντα χρόνια ακαδημαϊκός δάσκαλος που το υπηρέτησε πιστά προσφέροντας...
Μνήμη Παναγιώτη Κοντού